YOGANIN HAYATINIZA ETKİSİ ÇOK BÜYÜK!

YOGANIN HAYATINIZA ETKİSİ ÇOK BÜYÜK!

Yoga; Hindistan’ da eskiden konuşulan bir dil olan Sanskritçe’ de “Bütünleşme” anlamına geliyor. Günlük yaşamın koşuşturmasında en çok ihmal ettiğimiz ruhumuzu beslerken, bedenimizi çalıştırarak aynı zamanda egzersiz yapmayı da sağlamaktadır. Zihin, beden ve ruhun bütünleşip, bileşmesi anlamına geliyor.

Yoga ile kendini tanıma yolculuğuna çıkan, Amerika’da 20 milyondan fazla birey var. Ülkemizde ise ortalama olarak son 10 yıl içerisinde Yoga, yüksek talep görmeye başlayan aktiviteler arasında yer alıyor. Hem mental olarak, hem de fiziksel rahatlama sağlayan Yoga; Huzurlu bir zihnin yanı sıra düzgün bir postür, esnek ve sağlıklı bir beden yapısı oluşturuyor.

Tek başınıza ya da toplu olarak yapabileceğiniz Yoga çalışmaları için; uygun fiyat seçenekleri ile temin edebileceğiniz birkaç Kullanışlı Yoga Ekipmanı ile evinizde de rahatlıkla yapabileceğiniz egzersizler arasında olması ise bir diğer artısı diyebiliriz.

Yoganın Hayatınıza Etkisi

Yoga Yapmak Bize Neler Kazandırır?

  • Berrak ve Şeffaf Bir Zihin… Yoga yapmanın en önemli sonuçlarından biri, temiz bir zihindir. Düzenli olarak yapılan yoga çalışmaları, ruhsal dinginlik ve önyargısız, şeffaf bir düşünme biçimi kazandırıyor. Çalışma esnasında nefese odaklanmak, normalden fazla ve kontrollü oksijen alışverişi ile kan akış hızını da arttırıyor.
  • Kalp ve Damar Sağlığı… Sistemli ve belirli bir düzen ile sürekli yapılan yoga çalışmaları; kan damarlarını rahatlatarak, kan basıncını etkiliyor. Kalp damarlarında oluşan daralmalara, atardamarlardaki tıkanıklığa iyi gelen yoga egzersizleri ile sağlığınıza da oldukça önemli katkılarda bulunuyor.
  • Fazla Kilolardan Kurtulma… Kendine özgü bir takım egzersiz çalışmaları ile yapılan yoga, düzenli olarak yapıldığında; metabolizma hızını arttırıyor. Yükselen metabolizma hızının etkisi ile kilo verdirmeye başlıyor. Kasların şekillenmesi ve belirginleşmesini de sağlayan yoga çalışmaları ile kilo vermeniz, formunuzu korumanız mümkün.
  •  Kronik Bel ve Boyun Ağrılarını Giderir… Düzenli yapılan yoga çalışmaları, omurga üzerinde oluşan duruş ve postür bozukluklarını düzelttiği gibi bel ve boyun bölgelerinde görülen ağrıları da yok ediyor. Asana ismi verilen özel yoga duruşları ile daha zinde ve sağlıklı bir bedene sahip olabileceksiniz.
Yoga Yapmak Bize Neler Kazandırır?
  • Maksimum Enerji Artışı… Gün içerisinde yapacağınız minimum 10 dakikalık bir yoga, meditasyon çalışması ile gün sonunda tükenen enerjinizi yenileyebilirsiniz. Taze ve enerjik bir bedene sahip olmak için, gün ortasında bile kendinize ayıracağınız kısa bir zaman dilimi yeteri olacaktır. Yapacağınız birkaç yoga egzersizi; zihninizi boşaltacak ve enerjinizi yükseltecektir.
  • Stres, Anksiyete ve Depresyonu Azaltır… Kaygı bozukluğu, yoğun stres, depresyon ve anksiyete sorunları bulunan bireylerin, düzenli olarak yaptıkları yoga çalışmaları ile olumlu gelişimler gösterdikleri yapılan araştırmalarda gözlemlenmiştir. Ruhun dinlenmesini, zihnin yenilenmesini ve pozitif düşünce tarzının benimsenmesini sağlayan yoga ile psikolojinizdeki iyileşmeleri de fark edeceksiniz.
  • Genç Kalmaya Yardımcı Olur… Yaşam tarzı kaynaklı pek çok sorun, sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor. Oysa yoga ve meditasyonu hayatınıza aldığınızda, düzenli egzersiz ve esnekliğin yanı sıra zihinsel bir açıklığı da sağladığından bireysel deformasyonu engelleyecektir. Stressiz ve hareketli bir yaşam,  her zaman dinç ve genç kalmanıza yardımcı olacaktır.
Yoga Yapmanın Yararları

İş Hayatında Yoganın Faydaları Nelerdir?

Aktif ve yoğun çalışma ortamı, rekabetçi ve acımasız iş hayatı ile maksimum stres dolu bir hayat yaşıyor olabilirsiniz. Üzerinizdeki olumsuz etkileri en aza indirecek, daha sağlıklı ve şeffaf bir düşünme tarzı kazanmanıza yardımcı olacak Yoga; zihinsel, fiziksel ve psikolojik bir bütünsel fayda sağlıyor.

Masa başı çalışıyorsanız ve gün içerisinde hareket alanınız kısıtlı ise, tüm kasları çalıştırmaya ve esnetmeye yardımcı olan yoga asanaları ile bedensel ağrı ve şikayetlerinizi de yok etmenize yardımcı oluyor.

İş yaşamında pek çoğumuz, ego ve hırs dengesini sağlayamıyor. Yüksek ego; objektif düşünmeden uzaklaştırır, alternatif düşünceleri kolay kolay kabul edemez duruma getirir. Egonuza, hırsta eklendiğinde işler çığırından çıkabilir.

Tam bu noktada yardımınıza yoga ve meditasyon koşuyor. Yoga çalışmaları ile; tüm bu duyguları dengelenmenizi sağlayacak, mutlu ve pozitif bireylere dönüştüğünüzü fark edeceksiniz.  Gerek sosyal yaşam, gerekse iş hayatında görülüyor ki başarının anahtarına Yoga ile ulaşmak mümkün…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir