HIZLI YAĞ YAKMAK İÇİN EN ETKİLİ 5 YÖNTEM

HIZLI YAĞ YAKMAK İÇİN EN ETKİLİ 5 YÖNTEM

Son derece yoğun geçen günlük yaşantımızda fit bir vücuda ulaşmanın kısa yollarını ve hızlı yöntemler aramayı hepimiz isteriz. Biliyoruz ki çoğunuz defalarca denese de halen yeterli sonuç alamadığından şikayetçi. Artık küflenmiş eski bilgileri kafanızdan atıp, yenilerini yazmaya hazır olduğunuzda en güzel sonuçları alıyorsunuz. Hep aynı hatalarla bir yüzyıl daha aynılarını yapsanız yine sonuç alamayacaksınız.

Bir insan yapacağı şeye ne kadar hazırlıklı, ne kadar istekli olursa kuşkusuz o kadar başarı sağlıyor. Yağ yakmanın, kilo vermenin ve fit bir vücuda kavuşmanın bir çok yolu olduğunu belirten Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton ‘’Tek yapmanız gereken konfor alanınızdan çıkıp haftalık programınıza bazı etkili yöntemleri eklemeye karar vermek ‘’ diyor. Clayton, vücudumuzu adeta bir yağ yakma makinesine dönüştürecek 5 etkili formülü şöyle sıralıyor:

Hızlı Yağ Yakmak için En Etkili 5 Yöntem

1. Dayanıklılık Antrenmanı İçin Zaman Yaratın

Haftada en az bir kez uzun kardiyo egzersizi yapmalısınız. Belirli bir tempoda koşmak, yürümek ya da pedal çevirmek en etkili yağ yakma yöntemidir.

Egzersizlerinizi yaparken kendinizi yeterince zorlamanız çok önemli, çünkü; vücudunuz uzun süreli antrenmanların büyük bir kısmında vücutta depolanan yağı kullanır. Kendinizi zorlamaya başlayıp yoğunluk seviyesini artırdığınızda, vücudunuz enerji için depolanan karbonhidratı yakmaya başlayacaktır.

Her hafta en az 60-90 dakikayı kendinize ayırıp antrenmanınıza odaklanarak geçirmek sizi duygusal olarak da iyi hissettirecektir.

2. İnterval Antrenmanlar Yapın

İnterval antrenmanı, kısa ve yoğun koşunun devamında eşit ya da çok az daha uzun bir toparlanma (recovery) sürecini içeren, temelde vücudu daha yüksek tempolara alıştırma antrenmanıdır. En basitinden, bir ısınmadan sonra 2 dakikalık oldukça yüksek tempoda koşup, 2-3 dakika nefes düzelene kadar hafif tempo ya da yürüme şeklinde yapılan antrenman bir interval antrenmanıdır. interval antrenmanı vücudu şaşırttığı için aslında yağ yakma konusunda da kanıtlanmış etkisi bulunmaktadır. Ayrıca yapılan araştırmalar interval antrenmanlarının kalbi de güçlendirdiğini ve metabolizmayı hızlandırdığı da kanıtlamıştır.

3. Güç Antrenmanlarıyla Vücudunuzu Daha Hızlı Toparlayın

Yağ yakmak için ağırlık antrenmanını, egzersizler sırasında kalp atışını yükseltecek ve o seviyede tutacak, harcadığın enerjiyi ise artıracak bir hale getirmen gerekiyor. Kalp atışlarının yükselmesi yaktığın kalorileri arttıracak.

Güce dayalı antrenmanların vücudunuzun toparlanma sürecini de hızlandırdığı düşünüldüğünde, bu antrenmanlar iki kat faydalıdır ve spor salonundan da ayrıldıktan sonra yağ yakmaya devam etmenizi sağlar.

4. Dengeli Öğünler Oluşturun

Vücudun ihtiyacı olan her şeyden belirli bir miktar alabilmeniz için dengeli beslenmelisiniz. Aldığınız besinler, vücudunuzdan aldığınız sonuçlar üzerinde doğrudan etkilidir. Her gün karbonhidrat, sağlıklı yağ ve protein içeren dengeli öğünler oluşturun. Antrenmandan önceki 30 dakika içerisinde, özellikle de uzun süreli antrenman yaptığınız günlerde, protein tüketmeye özellikle dikkat edin.

5. Dinlenmeye Zaman Ayırın

Mola vermek vücudunuzun iyileşmesini ve yeniden inşasını sağlar.Bu sebepten haftada 5 gün egzersiz yapan birisinin 2 gün dinlenerek vücudun toparlanmasına ve yenilenmesine yardımcı olması gerekir.Aktif iyileşme gününüz, bir egzersiz günü gibi çok fazla çaba gerektirmemeli, ancak hareket etmenizi sağlamalıdır. Fitness Kıyafetleri giyip spor salonunda ter atmak zorunda değilsiniz, ama formunuzu korumak için de bir şeyler yapmalısınız.

Etkili Yağ Yakımı

Dinlenme günlerini tamamen kendi rutininize göre ayarlayabilirsiniz. Hafta içi antrenman yapıyorsanız hafta sonunu boş bırakıp antrenman eşofmanları ve koşu ayakkabınızla 30-60 dakikalık bir yürüyüş yapabilirsiniz.Aktif iyileşme zamanını hedefimizin yağ yakmak olduğu bu süreçte en verimli değerlendirme yöntemi bu olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir