HIZLI KİLO VERDİREN 10 BİLİMSEL YÖNTEM

HIZLI KİLO VERMEK İÇİN 10 BİLİMSEL YÖNTEM

Sağlıklı besleniyor, egzersize ara vermeden çalışıyor, düşük kalorili diyetler uyguluyor ancak kilo veremiyor musunuz? Bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Kulaktan dolma bilgilerle, eksik ya da yanlış bir uygulama yapıyor olabilirsiniz. Hızlıca kilo vermek adına, vücudun sıvı kaybetmesine neden olan sağlıksız diyetlerden uzak durmanız gerektiğini öncelikle hatırlatalım…

Bilim adamlarının bu konuda çok sayıda araştırma yaparak belirlediği birkaç strateji var ki, kilo verme sürecini hızlandırmaya yardımcı oluyor. Doğruluğu kanıtlanmış bilgilerle yapacağınız diyetlerden, kısa sürede sonuç almanız mümkün. Hızlı kilo vermek için bilmeniz gereken 10 bilimsel yöntemi sizler için araştırdık.

Hızlı Kilo Vermek için Bilimsel Yöntemler

Hızlı Kilo Verdiren 10 Bilimsel Yöntem

1. Kahvaltıda Yumurtaya Yer Verin… Birçok yerde okumuş veya duymuş olabileceğiniz bu bilgi oldukça önemli. Yumurta, içerisindeki yüksek proteinin yanı sıra düşük yağ oranına sahip doğal bir besin. Güne yumurta ile başlamanız; uzun süre tok kalmanıza yardımcı olduğundan, daha az kalori alırsınız.

Daha fazla kilo vermenizi ve yağ yakmanızı sağlayan yumurtayı, kahvaltılarınızdan eksik etmemelisiniz. Protein deposu olan yumurta ile kas kaybını önlemiş olur ve metabolizmanızın çalışmasına destek sağlarsınız. Kilo vermek isteyenleri tok tutarak, yağ yakımı hızlandıran efsane besin Yumurta, vücut antrenmanları yapanlarında kas onarımını hızlandırmaktadır.

2. Sade Kahveyi İhmal Etmeyin… Kahve, birçoğumuzun severek içtiği ve içerisinde kafein sayesinde keyif verebilen bir içecektir. Eğer kahvenizi süt ve şekersiz tercih ediyorsanız, kilo vermenizi hızlandırmaya yardımcı olacağını da bilmelisiniz. Kalori miktarı oldukça düşük olan kahveyi, ara öğünlerinizde ve gün içerisinde tüketmeniz süreci hızlandıracaktır.

Metabolizmayı hızlandıran Kahve, enerjinizin yükselmesini ve kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlar. Antrenman öncesi kahve içmenin; daha fazla yağ ve kalori yakmanızı sağlayacağı da bilmenizde yarar var. Günde maksimum 3-4 fincan kahveden fazlasını tüketmemelisiniz. Aksi halde vücudunuzda ödem ve şişkinlik görülebilir.

3. Yeterli Miktarda Su İçmeye Çalışın… Suyun, vücudumuz üzerinde ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. Özellikle kilo vermek isteyenler için su içmek, daha da önemli hale geliyor.

Metabolizma hızını yükseltmesinin yanı sıra Su, yemeklerden öncesi tüketildiğinde daha az kalori alımı sağlıyor. Yemeklerden yarım saat öncesi, yarım litre su içmek; kilo verme hızını da ortalama olarak %45 oranında etkiliyor.

4. Düzenli Yeşil Çay Tüketin… Düzenli olarak her gün, günde en az 1 fincan yeşil çay tüketmeye çalışın. Özellikle kilo verme sürecindeki en büyük yardımcınız olan yeşil çay, içerdiği yüksek antioksidan ile yağ yakımına destek oluyor.

İçerdiği bileşenler ile metabolizma hızını da arttığı bilinen Yeşil çayda, kafein de bulunuyor. Kahve kadar olmasa da içerisinde kafein bulunması nedeniyle kilo verme sürecinde oldukça etkili bir bitkidir.

Hızlı Kilo Verdiren Yeşil Çay

5. Uyumanın Önemini Unutmayın… Yapılan araştırmalar; düzenli ve kaliteli uykunun, kilo verme sürecinde büyük bir öneme sahip olduğu yönünde. Aslında uyku esnasında vücudumuzun çalışmaya devam ettiğini ve yağ yakımı sağladığını düşünürsek oldukça mantıklı…

Gerektiğinden az uyumanın, obeziteye zemin hazırladığını bilmelisiniz. Yeterince uyumadığınızda, vücudunuz kortizol ve stres hormonlarının artışını sağlayacaktır. Bu durumda kilo vermenizin ve yağ yakımının daha zor hale geleceğini unutmamalısınız.

6. Kalori Miktarını Çok Azaltmayın… Gün içerisinde aldığımız kaloriden fazlasını harcarsak, kilo vereceğimizi biliyoruz. Ancak günlük almanız gereken ideal kalori miktarının altına düşerseniz, başta bağışıklık sistemi olmak üzere pek çok sağlık sorununa neden olabilirsiniz.

Vücudumuzun önemi fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için kaloriye ihtiyacı vardır. Bazal metabolizma denilen yani; durağan halde dahi gereksinim duyulan kalori miktarının altında beslenirseniz, güçsüzleşecek ve vücudunuzun dengesini bozmuş olacaksınız. Alınan kaloriyi en aza indirmek yerine; sağlıklı beslenmeli ve fazla kaloriyi vücudumuzdan egzersiz yaparak atmaya çalışmalıyız.

7. Protein Ağırlıklı Beslenin… Hızlı kilo vermeniz için bilmeniz gereken diğer bir bilimsel yöntem ise alınan protein miktarını arttırmaktır. Kolay ve etkili bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, protein ağırlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.

Protein ağırlıklı bir beslenme ile metabolizmanızın hızlanacağı gibi yemek yeme isteğinizin de azaldığını fark edeceksiniz. Üstelik protein, vücudun yağ yakımına da yardımcı olduğundan, kilo verme sürecinizi hızlandıracaktır.

8. Haftalık Balık Öğünleri Düzenleyin… Hızlı ve etkili olarak kilo vermek istiyorsanız balık, beslenme programınızda mutlaka yer almalı. Haftada 2-3 kez balık yiyeceğiniz öğünler programlayın.

İçerisinde Omega 3 ve Omega 6 bulunduran balık öğünleri, kan dolaşımınız açısından da oldukça önemlidir. Sağlıklı yağ grubunda yer alan balık ile ihtiyaç duyduğunuz protein ve yağı almak mümkün olacağından, kolayca kilo verebileceksiniz.

Hızlı Kilo Vermek için Balık

9. Şekeri Hayatınızdan Çıkartın… İnsülin direnci oluşturan şeker, yağ yakımını da zorlaştırdığından, kilo verme sürecinde kullanılmamalıdır. Vücut sağlığı içinde zararlı olduğu bilinen şekeri ve şeker ilaveli gıdaları, hayatınızdan bir an önce çıkartmalısınız.

Obezite başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olan şeker, bir tür zehir deposudur diyebiliriz. Yüksek fruktozlu mısır şurubunun; diyabetten, kalp hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığa katkısı olduğundan kısa sürede şekere veda etmeniz gerektiğini de hatırlatalım.

10. Hayatınızda Egzersize Yer Açmalısınız… İster kilo vermek isteyin, ister sağlıklı yaşamak isteyin, her koşulda hayatınızda egzersize yer açmanız gerektiğinin farkına varmalısınız. Formda görünmeniz şöyle dursun, ilerleyen yaşlarda sağlık sorunları yaşamak istemiyorsanız; mutlaka spor yapmalısınız.

Kas kütlenizi korumaya ve metabolizma hızını yüksek tutmaya yardım eden egzersiz çalışmaları ile hızlıca kilo verebilir, sağlıklı yaşayabilirsiniz.

Hızlı Kilo Vermek için Egzersiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir