Sabahın Rengini Siz Seçin…

Her sabah kendinizi farklı hissediyor olabilirsiniz. Ruh haliniz, bedensel enerjiniz hatta yapacağınız egzersizlerde bile değişiklik arıyorsanız; tam size göre bir konu ile geliyoruz. Unutmayın, her gün yeni bir gündür.

Kendinizi enerjik, sakin, mutlu ya da sağlıklı hissediyor olabilirsiniz. Ruh halinize ve o sabahki durumunuza uygun bir günlük plan uygulayabilirsiniz. Üstelik yaşamınızda yapacağınız böyle küçük değişikliklerin rutinlerinizi değiştireceğinden, kendinizi çok daha iyi hissetmenize neden olacaktır.

Ruh hallerine göre belirlenen renkler ile uygulanan bu yöntemde, kendinize göre bir seçim yaparak, bu sabahın dünkü ve bir sonraki sabahınızdan farklı olmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz bu sabah hangi rengi seçmeniz gerektiğini birlikte inceleyelim…

Sabahın Rengini Siz Seçin
Sabahın Rengini Siz Seçin

Bu Sabah Kendinizi Nasıl Hissediyorsunuz?

  • Enerjik Ruh Hali / Renk Kırmızı: Bu sabah sizin için doğdu ise güneş, hayata olan bakışınız gayet olumlu ve kendinizi diğer günler olmadığı kadar zinde hissediyorsanız, bugün renginiz Kırmızı… Öncelikle kendinize istediğiniz çalışmayı yapmak için sadece 20 dakika ayırmalısınız. Kırmızı renkli günlerde 2 saat derin iş yaşamı çalışması yapmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle bugün tüm gün yetecek enerjiye sahip olduğunuzdan ertelediğiniz ve sonra yaparım diye geçiştirdiğin tüm işleri yapabilirsiniz. Son olarak güne kırmızı başladıysan, sevdiğin arkadaşlarınız ile görüşerek ya da iletişim kurarak günü mutlu bir şekilde sonlandırabilirsiniz.
  • Sakin Ruh Hali / Renk Mavi: Mavi her zaman mutluluk, dinginlik ve huzuru temsil eder. Eğer bu sabah uyandığınızda kendinizi diğer günlerden daha huzurlu ve sakin hissediyorsanız bugünün rengi Mavi demektir. Mavi renkli günlerinizde yapabileceğiniz en iyi egzersiz meditasyondur. Her zamankinden daha fazla verim alacağınızın altını çizmeliyiz. Mavi renkte güne başladıysanız, vücut esneme çalışmaları da yapabilirsiniz. En sevdiğiniz ve kendinizi iyi hissetmenize neden olacak favori şarkınızı dinleyin bugün. Mavi renkli günlerinizde gün sonunda zirveye ulaşmanızı sağlayacak ılık bir duş ve aromatik kokular ile günü sonlandırabilirsiniz.
Ruh Hallerine Göre Aktiviteler
Ruh Hallerine Göre Aktiviteler
  • Mutlu Ruh Hali / Renk Altın: Altın renkli sabahlar, kulağa gayet hoş geliyor. Sabah uyandığınızda kendinizi mutlu hissediyorsanız, yaşamın tüm güzelliklerinden yararlanacak kadar pozitif bir ruh haline sahipseniz, bugünün rengi Altın demektir. Altın renkli olarak belirlediğiniz günlerde, işe en sevdiğiniz ve en şık giysilerinizi giyerek başlamalısınız. Tüm sorumluluk ve görevleri başarılı bir şekilde yerine getirebilmeniz için harika bir gündür. İşlerinizin tamamını bitirdikten sonra artık dinlemeniz için kendinize zaman verebilirsiniz. Tabi bu arada vazgeçilmeziniz olan çay ya da kahve gibi içecekler ile kendinizi ödüllendirmelisiniz, sonuçta bugün altın rengi bir gün. Günün sonunda ise mükemmel geçen gününüzü paylaşmanız için sevdiğiniz ve konuşmaktan keyif aldığınız bir sevdiğinizi arayabilirsiniz.
  • Sağlıklı Ruh Hali / Renk Yeşil: Psikolojide yeşil rengi çoğu zaman sağlık ve sıhhat ile ifade edilmektedir. Bu sabah uyandığınız ve hiç olmadığınız kadar kendinizi sağlıklı hissediyorsanız günün rengi Yeşil demektir. Yeşil renkli günlerinizde mümkün oldukça sabah yürüyüşleri yapın, açık havada oksijeni ciğerlerinize çektiğinizi hissedin. Yeşil renkli günlerde, istediğiniz bir egzersiz çalışmasını yapmak için kendinize 10 dakika ayırın. Bugünün rengi yeşil olduğundan bir değişiklik yaparak bugün tüm öğünlerinizde sebze tüketmeye özen gösterin. Hatta kendiniz hazırlayacağınız yeşil yapraklı sebze detoksları da hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hem sağlıklı kalacak, hem de gün boyu kendinizi hafif hissedeceksiniz. Günün sonunda ise kendinizi en iyi ödüllendirme şekli en rahat ettiğiniz pijamalarınızı giyerek yatağınıza uzanmak olacaktır. Özellikle yeşil günlerde erken yatma isteğinizin kendiliğinden oluşacağını fark edebilirsiniz.
Sağlıklı Ruh Hali
Sağlıklı Ruh Hali

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir