Nasıl Erken Kalkabilirim?

Bazıları için erken yatıp, erken kalkmak bir prensipken; bazılarının asla başaramadığı bir şeydir. Düzenli yatma ve uyanma saatleri belirlemeniz hayatınızı büyük ölçüde kolaylaştıran bir etken olsa da, sabah çalan alarma karşı direnmeden yataktan kalkmak büyük başarı ister.

Sizde sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyor ve çalan sabah alarmını bir düşman gibi görüyorsanız, bu makalemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. Vücut saatiniz sağlıklı ve olması gereken gibi işliyorsa, işinizin çok daha kolay olacağını belirtmemizde yarar var.

Erken saatte uyanmak istiyorsanız, birtakım şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Hayatınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklik ile sabahları size direnen beyninizi yenebilirsiniz. İşte erkan kalmanızı sağlayacak bu küçük değişiklerin neler olduğunu, sizler için araştırdık…

Nasıl Erken Kalkabilirim?
Nasıl Erken Kalkabilirim?

Sabahları Erken Kalkma Yolları;

1. TV İzlerken Uyumayın…

Eğer gece yatağa gitmekte zorlanıp, en sevdiğiniz diziyi izlerken uyumayı tercih ediyorsanız, bunun bir hata olduğunu hemen belirtelim. Yatmadan ortalama 1,5 – 2 saat önce TV izlemek yerine kitap okumak, sıcak bir duş almak ya da kısa bir yürüyüşe çıkmanız erken uyanmanıza da yardımcı olacaktır.

2. Yatma Alarmı Kurun…

Alarm deyince ilk akla gelen sabah bas bas bağıran telefon ve saat alarmları gelse de, aslında gece yatma saatinde alarm kurmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Alarmınızı gece yatmak istediğiniz saate kurun ve siz unutsanız da alarmınızın size artık uyumanız gerektiğini hatırlatmasına izin verin.

3. Beslenmenize Dikkat Edin…

Yatağa girmeden birkaç saat önce yemek yemeyi kesmeniz gerekiyor. Dolu bir mide ile rahat bir uyku uyuyamayacağınız gibi, mide hastalıklarına da davetiye çıkartacağınızı bilmelisiniz. Özellikle çay ve kahve gibi içeceklerden yatmadan önce uzak durmaya çalışmanız uzmanlar tarafından ısrarla savunuluyor.

4. Küçük Egzersizle Yapın…

Yatağa girmeden hemen önce yapacağınız bazı esneme çalışmaları ile gün boyu gerginleşen kaslarınızın rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Bu küçük egzersizler oksijen düzeyinizi de arttıracağından, mis gibi bir uyku çekmeniz kaçınılmaz olacaktır. Ancak hatırlatmak isteriz ki ağır antrenmanlar yapmak bunun aksine, uykunuzu kaçıracaktır.

5. Sıcak Bir Duş Alın…

Güzel ve kaliteli bir uyku istiyorsanız, yatağa girmeden hemen önce sıcak bir duş alarak hem bedensel, hem de zihinsel rahatlamaya olanak verin. Uyuduğunuz uykunun kalitesi, sabahları erken kalkabilmeniz ile doğrudan ilişkili olduğunu unutmamalısınız. Uykunuzu güzel bir şekilde alırsanız, sabah yatağınız ile o kadar kolay vedalaşabileceksiniz.

Sabahları Erken Kalkma Yolları
Sabahları Erken Kalkma Yolları

Sabahları Uykuyu Dağıtma Tüyoları;

• Günün bu en güzel saatlerinin tadını çıkartın. Şehir yaşamanın gürültülerinin henüz çevreyi sarmadığı bu saatlerde, erken uyanmanızın keyfini çıkartmaya bakın.

• Güne başlamak için en mükemmel seçenek; Sade bir kahve… Hem metabolizmanızın hızlanması, hem de uykunuzun açılması için kahve içebilirsiniz. Kısa sürede yeni güne adapte olabilmek için sade bir kahve mükemmel bir seçenek…

• Gündoğumunu izleyin… Özellikle sabah gökyüzünü izleme şansınız varsa, günün en güzel dakikalarını izleyin. Yeni bir güne uyanabilmenin ne kadar mutluluk verici olduğunu fark edin.

• Her geçen gün alarmınızı 15 dakika öncesine ayarlayın. Böylece hem erken kalkmaya alışacak, hem de kendinize biraz daha fazla zaman ayırabileceksiniz.

• Kahvaltınıza vakit ayırın. Sağlıklı ve düzgün bir kahvaltı yapın. Ayak üstü geçiştirmek yerine, özenle hazırlayacağınız bir kahvaltı hem uyanmanıza, hem de sağlıklı kalmanıza yardımcı olacaktır.

• Küçük egzersizler ile çok daha kolay uykunuzun dağıldığını fark edebilirsiniz. Sabah sadece birkaç dakika yapacağınız esneme ve ısınma egzersizi sonrası kendinizi çok daha enerjik ve güne hazır hissedeceğinizi garanti ediyoruz. Bu kolay maddeleri uygulayarak, güne ne kadar zinde başlayacağınızı deneyebilirsiniz.

Sabahları Uykuyu Dağıtma
Sabahları Uykuyu Dağıtma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir