KİLO VERMEYİ BAŞARANLARIN 7 ORTAK ÖZELLİĞİ

KİLO VERMEYİ BAŞARANLARIN 7 ORTAK ÖZELLİĞİ

Hepimiz farklı genetik yapılara sahibiz. Cinsiyet, yaş, sağlık durumu gibi farklı etkenleri de göz önünde bulundurursak, herkes aynı diyeti uygulayamaz. Bireysel olarak, bir uzman tarafından hazırlanan sağlıklı bir diyet programı uygulamak gereklidir.

Ancak kilo verirken, bazı değişmez altın kurallar vardır. Bu kuralları bilirsek, kilo verme sürecini hızlandırabiliriz. Yağ yakan besinler, düzenli uygulamamız gereken egzersizler, bazı yaşam alışkanlarında yeni düzenlemeler yapılarak, daha kolay ve kalıcı olarak kilo vermek mümkün.

Farklı bünyelere sahip olsalar da, kilo vermeyi başaran insanların bazı ortak özellikleri vardır ki, tüm kilo vermek isteyenlere ilham kaynağı olabilir diye düşündük ve sizler için bunları listeledik.

Kilo Vereceklere Öneriler

Kilo Vermeyi Başaranların Ortak Özellikleri Nelerdir?

1. Tükettiklerini Yazmak… Gün içerisinde fazla bir şey yemediğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Ancak yediklerinizi bir kenara not ederek, takip etmeye başladığınızda bunun böyle olmadığını görebilirsiniz. Belki stresli ya da gergin bir anınızda yaptığınız tatlı kaçamaklar, belki de, miktarı az diye aldandığınız yüksek kalorili atıştırmalıklar… Nerede hata yaptığınızı anlamanın en kolay yolunun, yediklerinizi yazmak olduğunu unutmayın.

2. Çevreden Destek Almak… Kilo vermeye karar veren insanlar, sosyal çevrelerinden destek ararlar. Etrafında kendisi gibi kilo vermek isteyen diğer insanlarla koordineli hareket etmek, oldukça motive edici bir durumdur. Yakın çevrenizde kilo vermek isteyenlerin olması; Yanlış bir beslenmenizde sizi uyaracak, egzersize teşvik edecek ve hissettiğiniz duyguları sizinle beraber hissedebilecek insanlar demektir. Deneyimlerinizi paylaşabilir, bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.

3. Sağlık ve Spor Uygulamaları İndirmek… Teknoloji çağında yaşıyorsak, elbette nimetlerinden yararlanmamız gerekir. Akıllı telefonlarınıza ve tabletlerinize indirebileceğiniz, pek çok sağlık ve spor uygulaması bulunuyor. Neyi, ne kadar tüketeceğinizi bilmiyor ya da beslenmenizi talip etmek için bu tür uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Su içmeyi unuttuğunuzda hatırlatabilecek, yiyeceğiniz öğünün kalorisi hakkında bilgi verebilecek uygulamaları tercih edebilirsiniz.

4. Porsiyonları Küçültmek… Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; Öğünlerinde kullandığı porsiyonu küçülten obezite hastaları, ayda en az 4-6 kg. arasında kilo veriyor.  Günlük olarak kullandığınız porsiyonu küçültmek, günlük alacağınızı kalori miktarını doğrudan etkilediği için kilo vermenizi sağlayacaktır. İlk birkaç gün zorluk çekebilirsiniz ancak mideniz yeni yemek miktarına kısa sürede adapte olabilecektir.

5. Yavaş ve Çiğneyerek Yemek… Öğünlerinizi hızlı yemek, bir takım bağırsak rahatsızlıklarına neden olmanın yanı sıra sindirim sistemi ve mide rahatsızlarına da neden olmaktadır. Ayrıca çabuk tüketilen gıdalar nedeni ile hormonların çalışma sistemi bozulabilmektedir. Beyinin, tokluk sinyallerini mideden alması 20 dakika içerisinde gerçekleşmektedir. Yani yemek yemeye başladığınızdan yaklaşık 20 dakika sonra doyduğunuzu hissedeceğinizden, yavaş yemek gereksiz gıda ve kalori alımının da önüne geçmiş olacaktır.

6. Metabolizma Hızını Tetiklemek… Metabolizma, vücudumuz için çok önemli bir sistemdir. Yavaş çalışan bir metabolizma, fazla kilolara neden olacağı gibi, kilo verirken de oldukça zorlanmanıza neden olacaktır. Bu nedenle, metabolizma hızınızı arttırmanın yollarını öğrenmelisiniz. Bol su tüketmek, düzenli egzersiz yapmak, yeşil çay gibi metabolizma hızını arttıracak içecek ve yiyecekleri öğrenmenizin, kilo vermede büyük katkısı olacaktır.

7. Pozitif Düşünmek ve İnanmak… İnsan zihni, inanmadığı hiçbir şeyi başaramaz. Donanım olarak kilo vermeye başlamadan önce zihninizi hazırlamalısınız. Psikolojik olarak kendinizi hazır hissetmeniz çok önemli. Kafanızda tereddütler barındırmayın. Kendinize hedef bir kilo belirleyin ve bunu gerçekleştirmek için tüm çabanızla savaşın.

Kilo Vermek için Bilinmesi Gerekenler

Kilo Verebilmek İçin Bilmeniz Gerekenler;

  • Aç kalarak kilo verebileceğinize inanmayın. Günlük ihtiyacınız olan besin değerlerini kararında ve olması gerektiği kadar ancak kilo verebilirsiniz, aç kalarak değil!
  • Yağsız beslenmeyin. Hayatınızdan tamamen yağları çıkartırsanız, büyük bir yanılgıya düşmüş olursunuz. Hayvansal yağlar yerine sağlıklı olduğu kabul görmüş bitkisel yağları ya da zeytinyağı tüketmek, iyi bir seçenek olabilir.
  • Egzersiz yapmayı ihmal etmeyin… Aletli ve yoğun bir antrenman programı uygulamak istemeseniz dahi, her gün düzenli koşu ve yürüyüş yapmanız kilo verme sürecinde oldukça önemlidir. Şık tasarlanmış ve oldukça konforlu Koşu Spor Giyim seçenekleri ile de kendini motive edebilirsiniz.
  • Her gün egzersiz yaparak, süreci hızlandırmaya çalışmayın. Özellikle kilo vermek isteyenlerin uyguladığı Kardiyo programlarından, maksimum fayda sağlamak istiyorsanız; vücudunuza dinlenmek için zaman tanımalısınız.
Kilo Vermek için Tüyolar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir