KİLO VERMEK İÇİN TERK ETMEN GEREKEN ALIŞKANLIKLAR

Kilo vermek için terk etmek gereken alışkanlıklar

Formda ve fit görünmek, aynı zamanda sağlıklı bir bedeni de gösterir. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam istiyorsak; egzersiz yapmaya, sağlıklı beslenmeye ve uyku düzeninize dikkat etmelisiniz.

Kilo verme sürecinde, tüm alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerekir. Hedefe odaklanarak, daha hızlı sonuç alabilmek için değiştirmemiz gereken bazı alışkanlıklar olabilir. Ne yapmamız gerektiğini bilirsek daha sağlıklı sonuçlar alabiliriz.

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Verme

Sağlıklı ve Hızlı Kilo Vermek İçin Değiştirmeniz Gerekenler;

  • Light Ürünleri Sınırsız Tüketmek… Kilo verme sürecinde, light ve diyet ürünlerini tüketirken miktara dikkat etmelisiniz. Bir ürünün Light olması, kalorisiz olduğu anlamına gelmez. Dolayısıyla kontrollü tüketmeye özen göstermeliyiz.
  • İçecekleri Kalorisiz Gibi Düşünmek… Meyve suları, gazlı ve şekerli içecekler genelde kalorisiz gibi düşünülür ve hesaba katılmaz. Ancak gün içerisinde almanız gereken kalori miktarında, tüketilen sıvılarda önemli yer kaplamaktadır.
  • Karbonhidratta Tamamen Son Vermek… Diyet yaparken yapılan, en büyük hatalardan biri karbonhidrat tüketimine tamamen son vermektir. Tatlı isteği ve ani acıkmalara neden olan yetersiz karbonhidrat alımı, daha büyük sorunlara da yol açabilir. Çünkü vücudumuzun ana enerji kaynağı, karbonhidrattır.
  • Uzun Süre Aç Kalmak… Sanılanın aksine aç kalmak, oldukça sağlıksız bir durumdur. Yemek yemeyerek kilo vermeye çalışıyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz demektir. Uzun süre aç kalmak; metabolizma hızını düşürmenin yanı sıra vücudun yağ depolamasına neden olur.
  • Yeterince Su İçmemek… Günlük olarak tüketilmesi gereken su miktarına dikkat etmeliyiz. Az su içmek, metabolizmayı yavaşlattığı gibi yağ yakımı içinde önemlidir. Soğuk veya sıcak su içilmesi aslında önemli değildir ancak sıcak su, soğuk suya göre midede daha uzun süre kalabilir.
  • Spor Yapmayı Ertelemek… Hızlı ve sağlıklı kilo verebilmeniz için beslenme düzeni ve bazı alışkanlıklarınızı değiştirmenin yanında düzenli bir egzersiz programı hazırlamanız gerekecektir. Şayet evde konsantre olamadığınızı düşünüyorsanız, farklı spor dallarına aktif olarak katılabilirsiniz. Tenis, yüzme, boks gibi pek çok seçenek kilo vermenize yardımcı olacaktır. Spor esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz en kaliteli Sporcu Ekipmanları ise performansınızı kısa sürede arttırmanıza destek olacaktır.
Hızlı Kilo Verme Seçenekleri
  • Kahvaltıyı Es Geçmek… Kilo verme sürecinde yapılan en büyük hataların başında, kahvaltı yapmamak gelir. Güne hızlı başlamak, metabolizmayı hızlandırmak ve gereken enerjiyi sağlamak için sağlıklı bir kahvaltıya ihtiyacımız vardır.
  • Sık ve Farklı Diyetler Denemek… Kontrolsüz, gelişigüzel yapılan diyet programları ile sağlığınızdan olabilirsiniz. Metabolizmanızı doğrudan etkileyebileceği için her duyduğunuz diyet programını uygulamanız, kalıcı sağlık sorunlarına neden olabilir.
  • Öğün Atlamak… Gün içerisinde öğün atlamak, sağlık sorunlarına neden olabilir. Ara öğün takviyeli, 3 ana öğün ile beslenmeniz sağlığınız için en doğrusudur. Ara öğünlerle açlığınızı bastırırken, metabolizmanızı çalışır vaziyette tutmanızı sağlayacaktır.
  • Tek Tip Beslenmeyi Denemek… Her bireyin vücut yapısı farklı olduğundan, herkesin aynı şeyleri uygulayarak zayıfladığı sihirli diyetler yoktur maalesef. Kulaktan dolma ve sağlıksız beslenme şekilleri ile yapacağınız diyetler başarısızlıkla sonuçlanacak ve metabolizmanızda hasarlar bırakacaktır. Tek tip beslenerek, sağlıklı kilo veremezsiniz.
  • Hızlı Yemek ve Geçiştirmek… Başka bir iş ile meşgulken yemek yemeniz, doygunluk hissini vermeyecek ve sizi tatmin etmeyecektir. TV izlerken, arabada bir yere giderken ya da iki işin arasında sıkıştırarak yenilen öğün, bu nedenle yetersiz gelecek ve kısa sürede yeniden yemenize neden olacaktır.
Kolay Kilo Verme Yöntemleri

Kilo Verirken Uykunun Önemi

Yeterli ve kaliteli bir uyku düzeniniz varsa, kilo vermeniz daha kolay olacaktır. Beyin fonksiyonlarının devamının sağlanması ve uyku süresinde vücudun kendisini yenileyebilmesi için yeteri kadar uyumamız önemlidir. Üstelik kaliteli uyku, uyandığınızda enerjinizin yenilendiğini hissetmenize neden olacaktır.

Uyku düzeni, beyin fonksiyonlarını doğrudan etkilediğinden; hormonlar için oldukça önemlidir. Aynı zamanda uyku düzeni, spor ve egzersiz yaparken ki performansınızı da etkilemektedir. Uykusuz bir vücut, kendini yorgun ve moralsiz hissedeceğinden; egzersize konsantre olamayacak, istediğiniz performansa ulaşmanızı engelleyecektir.

Tüm bu önerilerimizi dikkate alarak; Bazı alışkanlıklarınızı yeniden düzenleyerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilir, sağlıklı ve kalıcı olarak kilo verebilirsiniz.

Kilo Verirken Uykunun Önemi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir