İYİ KAS GELİŞTİREN BESİNLER

İYİ KAS GELİŞTİREN BESİNLER

Güçlü ve belirgin kaslara sahip olmak, fit görünümünüz ile dikkatleri üzerinize çekmek istiyorsanız; düzenli egzersizin beraberinde sağlıklı beslenmeye de özen göstermelisiniz. Sağlıklı beslenmeyi bilmek, kaliteli bir yaşamın temel öğelerindendir.

İçerdiği protein oranı yüksek besinler, kas yapmak için oldukça etkilidir. Yağ yakan ve içerisinde karbonhidrat da bulunan gıdalar tüketmelisiniz. Kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olacak besin değerine sahip gıdaları bilirseniz, daha sağlık beslenebilir ve kas çalışmalarınızdaki süreci de hızlandırabilirsiniz.

Kas Geliştiren Besinler

Kas Yapmaya Yardımcı Besinler ve Özellikleri;

  • Yumurta: Bütün bir yumurta tükettiğinizde; yumurta akında bulunan 6-8 gram proteinin yanı sıra sarısında bulunan B12 vitaminini de almış oluyorsunuz. Ayrıca yumurtanın içerisinde; çinko, demir ve kalsiyum da bulunduğunu hatırlatmak isteriz.
  • Yulaf Ezmesi: Yulaf, mutlaka tüketmemiz gereken besinler arasında yer alıyor. Lifli yapısı, protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besindir.
  • Süzme Peynir ve Yoğurt: Uzun süre tokluk hissi veren süzme peynir ve süzme yoğurt tüketmek, kas gelişimi açısından oldukça önemlidir. Normal bir yoğurt ve peynir ile karşılaştırıldığında, süzme olanlar iki kat daha yüksek protein içerir.
  • Patates: Gün boyunca ihtiyaç duyduğunuz enerjinin sağlanmasında önemli bir rol oynayan patates, karbonhidrat içeriği de bulunduğundan kontrollü tüketilmesinde yarar vardır.
  • Ispanak: İçerisindeki Phytoecdysteroids’ in kas gelişimi için büyük önem taşımasının yanı sıra kalsiyum bulundurması nedeniyle de kaslarda gevşeme sağladığından egzersiz sonrası ağrı oluşumunu engeller.
  • Balık: Protein, fosfor, D vitamini gibi zengin besin değerlerine sahip bulunan somon, levrek, orkinos gibi pek çok balık çeşidini sağlığımız için düzenli bir şekilde tüketmeliyiz. Üstelik balık içerisinde bulundurduğu Omega 3 ile kemik gelişimi için oldukça önemlidir.
  • Tavuk/Hindi: Yüksek protein içeriğinin yanında yağ oranının oldukça düşük olması tavuk ve hindi etinin tercih edilmesine neden oluyor. Üstelik kas gelişiminde de yararlı olan bu et grubu, kırmızı et gibi kötü kolesterol içermiyor.
  • Muz: Diğer meyvelere oranla şeker oranı biraz fazla olsa da muz, kas gelişimi için tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Ayrıca tokluk hissi vermesi de muzun tercih edilebilmesi için oldukça geçerli bir neden.
  • Badem: Güçlü antioksidanlar arasında yer alan badem, etkili bir kas geliştiricidir. Üstelik içerdiği yağ ve protein açısından oldukça önemlidir. Badem, tokluk hissi verdiğinden sağlıklı bir atıştırmalıktır.
  • Süt: Spor yapanların vazgeçilmezi diyebileceğimiz süt; pek çok değerini içerisinde bulundurmakta. Protein, mineral, karbonhidrat, yağ ve vitamin deposu olan süt; en kaliteli kas geliştiricilerdendir.
  • Kuru Baklagiller: Nohut ve mercimek başta olmak üzere formda kalmak isteyenler için de en sağlıklı alternatifler arasında yer alıyor. Kuru baklagiller; yüksek lif oranları sayesinde kas gelişimi için tüketilmesi gereken besin gruplarındandır.
  • Ananas: Bromelein ismi verilen ve proteini sindirmeye yarayan enzime sahip olması Ananası diğer meyvelerden ayıran en belirgin özelliktir.Lifli yapıya sahip olan ananas, proteinin etkisini arttırdığından kas gelişimi için tüketilmesi gereken gıdalar içerisinde bulunuyor.
  • Kahverengi Pirinç: Egzersizlerde sizi destekleyebilecek, enerjinizi yenileyen kahverengi pirinç, sağlıklı karbonhidratlardan olduğundan tüketilmesi gerekli bir besindir.
  • Havuç: Düşük kalorisi ile formuna dikkat edenleri tercihi olan havuç, içerdiği vitaminler ve lifli yapısı ile kas gelişimini desteklemenin beraberinde yağ yakımına da yardımcı olmaktadır.
Kas Yapmaya Yardımcı Besinler

İyi kas geliştiren besinlerin, en çok bilinen ve tercih edilenlerini sizlerle paylaştık. Ancak sadece sağlıklı beslenmek elbette ki kas gelişimi için yeterli değildir. Dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanında düzenli bir egzersiz planınız olması gereklidir.

Egzersiz öncesi ve sonrasında nasıl beslenmeniz gerektiğini bilirseniz; hem sağlığınızı korumuş olacak, hem de egzersizlerinizde maksimum performans ve verimlilik sağlayabileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir