EGZERSİZ MOTİVASYONU

EGZERSİZ MOTİVASYONU

Egzersiz yapmaya başladığımızda; Bazen motivasyonumuzu kaybedip, spora uzunca ara verebiliyoruz hatta bırakabiliyoruz. Motivasyon, sporcunun yakıtı gibidir. Bu yakıtı doldurmak bizim elimizde. Motivasyonumuzu kaybetmemek için neler yapabiliriz? Bizi spora sıkı sıkıya bağlayan motivasyonu, nasıl taze tutabiliriz?

Spora başlamamıza sebep olan bazı faktörler vardır. Değişme isteği, yaz ayının yaklaşması ve tatili daha iyi bir görünümle geçirmek, fazla kiloların getirdiği bazı sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak bu sebeplerden bazılarıdır. Bunlar bizim için güzel motivasyon kaynaklarıdır.

Eğer spordan yavaş yavaş uzaklaşıyorsak, egzersizlerimizi aksatmaya başladıysak neden başladığımızı düşünmek bizim için motivasyon sağlayacaktır. Tekrar hedefimize odaklanabilir ve egzersizlerimize aksatmadan devam edebiliriz.

Egzersiz Motivasyonu

Egzersizde Motivasyon Yükseltme Önerileri;

  • Küçük Hedeflerle Hareket Etmeliyiz: Spor yaparken, kendimize hedefler koyarak onlar için çaba harcarız. Ancak bu çabalarımızın karşılığını almamız için sıkı ve düzenli olarak çalışmamız gerekmektedir.

Özellikle spora yeni başladıysak, hemen sonuç almayı bekleriz. Ancak hedefe varmamız, tahmin edildiği kadar kolay değildir. Hedeflediğimiz fiziğe ulaşmak, biraz zaman alabilir. Değişimden kalıcı sonuçlar almamız ancak zamana yayılmış, düzenli bir program ile olur. O yüzden sabırlı olmalıyız ve kendimize büyük hedefler koymamalıyız.

Küçük hedeflere ulaşmamız daha kolay olduğu için; Hem ulaşmak bizi mutlu eder, hem de sürekli yeni hedefler koyarak motivasyonumuzu diri tutabiliriz. Sürekli gerçekleştirdiğimiz küçük hedeflerimiz bir araya gelecek ve asıl aklımızdaki fiziğe bizi ulaştıracaktır.

  • Egzersiz için Arkadaşlar Bul veya Arkadaş Edinmeliyiz: Eğer egzersizlerimizi dışarıda; Koşu, bisiklet gibi aktivitelerle yapıyorsak çevremizdeki kişileri, arkadaşlarımızı bize eşlik etmesi için çağırabiliriz. Birlikte yapılan aktiviteler bizim için daha zevkli hale gelecek ve motivasyon sağlayacaktır.

Yapacağınız egzersizleri önceden planlayıp, aksatmamaya daha fazla dikkat edeceksiniz. Üstelik o gün egzersizi aksatacak olsanız bile, arkadaşlarınız sizin gelişmeniz için egzersizleri aksatmamanız konusunda elinden geleni yapacaktır.

Spor salonunda egzersiz yapıyorsanız, yeni insanlar tanıyıp onlarla birlikte egzersiz yapabilirsiniz. Böylece spordan sıkılmaz ve motivasyon bulmuş olursunuz.

Egzersiz Arkadaşları Edinin..
  • Motivasyon Videoları İzleyin: Daha önce vücudundan memnun olmayan ve değişime karar verip bunu gerçekleştirmiş insanlar bulunuyor. O insanların videolarını izleyip nasıl yollardan geçtiklerini görebilirsin.

Kimisi çok daha zorlu bir süreçten geçmiş olabilir. Bu videoları gözlemleyerek anlattıklarını dinleyin ve motivasyon kazanın. Spor konusunda başarılı insanların, videolarını izleyerek de kendinize motivasyon kazandırabilirsiniz. Deneyimlerini ve sporda nasıl başarılı olduklarını onlardan öğrenebilirsin.

  • Müziklerden Faydalanın: Spor salonuna gittiniz fakat bir türlü spora odaklanamıyorsunuz ve tam anlamıyla kuvvetinizi egzersizlerinize veremiyor musunuz?

Durum böyle olduğunda, zihninizi rahatlatın ve kulaklığınızı takın. Antrenman yoğunluğuna uygun müzikler açın ve kendinizi antrenmanınıza verin. Dinlediğiniz müziklerle birlikte egzersizlerinizin, daha verimli olacağını ve motivasyonunuzu yüksek tutabileceğini fark edeceksiniz.

Eğer müzik listenden sıkıldıysan, onu yenileyebilir ve seni spora daha iyi bağlayacak müzikler bulabilirsin. Dinlediğin müzikler, antrenman sırasında sıkılmanı engelleyecek ve daha iyi çalışacaksın.

  • Egzersiz Programınızı Düzenli Aralıklarla Değiştirin: Sadece spor yaparken değil, günlük hayatımızda da günlerimiz çok monoton geçtiğinde sıkılır ve yenilikler ararız. Bu yenilikler sayesinde yaşam kalitemizi artırıp, günlerimizi daha mutlu geçirebiliriz.

Spor salonunda uyguladığınız programları uzun süredir kullanıyorsanız, artık bu programı yapmak istememeniz gayet normal bir durumdur. Antrenmanların çok sıradan gelmeye başlayacak ve artık spora olan ilgin azalacaktır. Böyle hissettiğinde antrenman programınızı değiştirin ve yeni egzersizlere yer açın.

Bu yeni egzersizler, size farklı geldiği için antrenmanlarınıza olan ilginiz artacak ve motivasyon kazanmış olacaksınız. Hep spor salonunda çalıştıysanız, dışarıda yapabileceğiniz; Koşu, bisiklet, yüzme veya uygulanacak başka egzersizleri denemeniz oldukça yararlı bir değişim olabilir.

Spor ve Motivasyon

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir