2020 YILININ SAĞLIKLI YAŞAM TRENDLERİ

Dünya genelinde, diğer yıllara oranla biraz daha farklı bir yıl geçirdiğimizi söylemek mümkün. Ancak her geçen gün farkındalık kazandığımızın da altını çizmeliyiz. Beslenmeden, yaşam tarzımıza kadar her geçen yıl yenilendiğimizi de fark etmiş olmalısınız.

Özellikle bu yılın trendlerinde ana temanın “sağlık” olduğunu belirtelim. Daha kaliteli bir yaşam için; sağlıklı beslenmek, spor, yaşam stili, yeni teknolojiler ve kişisel gelişim alanında her yıl yeni trendler ile insanlık kendini geliştirmeye devam ediyor.

Daha iyi bir yaşama sahip olmak, yaşam şartlarını yükseltebilmek ve hayatı biraz daha keyifli hale getirebilmek için uzmanlarca da tavsiye edilen en yeni akımları birlikte inceleyelim istedik. İşte 2020 yılında birçoğu hayatımıza yeni giren, en çok tercih edilen yaşam trendleri…

2020’nin En İyi Yaşam Trendleri;

  • Digital Detox… Bu yıl gündeme gelen digital detox; hem zihinsel olarak, hem de fiziksel olarak sağlığımızı korumak adına uzmanlar tarafından önerilen bir oluşum. Akıllı telefonlar, internet, bilgisayar ve tablet gibi hayatımızdaki yeri tartışılmayacak kadar önemli olan elektronik cihazların kullanımını olabildiğince en aza indirmek, hatta mümkün ise belirli süreler ile tamamen bırakmak olarak tanımlayabiliriz. Gün içerisinde iş, sağlık, eğitim ve keyfi olarak çok uzun saatleri ekrana bakarak geçirdiğimizi fark etmiş olmalısınız. Dolayısıyla hem daha hareketsiz bir yaşam, hem de dolu zihinler ile kendimize haksızlık ediyoruz.
  • Bitki ve Sebze Temelli Beslenme… Küresel çevre ve iklim sorunları başta olmak üzere ekolojik temelli olarak da pek çok sorun ile karşı karşıya olduğumuz 2020 yılının, belki de en sağlıklı akımları arasında olan bitki temelli beslenmeyi kabullenmek oldukça mantıklı bir alternatif. Özellikle hayvansal besinleri fazla tüketenlerin zorlanacağının farkındayız ancak tamamen beslenme şekliniz değiştirmek zor olsa da, bitki ve sebzelere yavaş yavaş biraz daga yöneleceğiniz bir beslenme tarzı sağlığınızı da korumada oldukça etkili olacaktır.
  • Akıllı Spor Programları… Özellikle 2020 yılında pandemi nedeni ile en çok rağbet gören bir diğer akım ise akıllı spor programları oldu. Evden çıkılamayan süre zarfında çeşitli uygulamalar yardımı ile hazırlanmış ve kolayca ulaşılabilen spor programları ile uzman bir kişiye gereksinim duymadan, tek başına evde herkesin spor yapması sağlandı. Böylelikle spordan kaçanların en çok başvurduğu “spor yapacak vaktim yok” klişesi ise rafa kaldırıldı. İstediğiniz her an akıllı telefonlardan ya da bilgisayarlardan, hazırlanmış spor programlarına kolayca erişim sağlandı.
  • Diyetin Yerine, Sağlıklı Beslenme… 2020 yılında bir diğer farkındalık yaratılan konu ise diyet yapmak yerine, sağlıklı beslenmenin benimsenmesi yönünde oldu. Özellikle yeni nesillere aktarılması gereken en önemli konular arasında yer alan sağlıklı beslenme konusunda; hem toplum olarak, hem de dünya genelinde yeni bir trend halini alarak yaşamımıza yansıdı. Diyet yapmaktan ziyade, sağlıklı beslenerek diyet yapmanıza gerek kalmayacağı bir beden ve sağlığa kavuşma bilincine vararak, daha farkında bireyler haline geldiğimizi de söyleyebiliriz.
  • Eko-kaygının Önemsenmesi… Ekolojik olarak yaşanan kaygıları pozitife çevirmek, bireysel olarak her birimizin elinde olduğunun farkına vardık. Çevrede meydana gelen olumsuz olayların sonrasında oluşan kaygı, umutsuzluk, mutsuzluk ve endişe gibi negatif duyguların aslında yaşamlarımızı ne kadar yakından etkilediğini görme imkanı bulduk. 2020 yılının en iyi trendleri arasında yer alan diğer adı ile çevrecilik, yaşadığımız dünyanın ne kadar değerli olduğunu ve evrenin ihmalkarlık ile ne kadar kötü durumlara gelebileceğinin farkındalığını bizlere öğretmiş oldu. Bireysel olarak çevreyi korumak, ekosistemin önemini fark etmek ve mümkün olduğunca çevre bilincini diğer insanlara aşılamayı bir görev haline getirmemizin gerekliliği.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir