YOGA İLE FORMDA KALAN ÜNLÜ İSİMLER

Bedensel ve spiritüel gelişim yollarından olan yoga, modern yaşamın en çok tercih edilen aktiviteleri arasında yer alıyor. Dünya genelinde ünlü pek çok isminde tercih ettiği yoga; hem içten ruhen, hem de dıştan fiziken oldukça yararlı sporlardan biridir.

Yoga çalışmaları ile anda kalmayı başaran ve odaklanma yönünü de geliştiren bireyler, bir takım bedensel hareketler de uyguladıklarından vücudun sıkılaşıp, toparlanmasını da sağlıyor. Üstelik hayatın karmaşasından kaçınmak ve zihni arındırarak, stresten uzaklaşmak için mükemmel bir yöntemdir, yoga…

Hindistan’ın eski felsefe öğretisi olan Vedanta’nın temellerini oluşturduğu yoga, yaklaşık olarak 5000 yıllık bir geçmişe sahip. Kelime anlamı olarak birleşme ve bütünleşme olan yoga, beden ve ruhun bütünleşmesi olarak tanımlanmaktadır. Yoga çalışmaları yapan bireylere ise yogi ismi verilir.

Yoga ve pilates ekipmanları yardımı ile her yerde yapabileceğiniz çalışmalar ile ruhunuzu ve bedeninizi aynı anda mutlu edebilirsiniz. Zihinsel rahatlığı yakalarken, sıkı ve fit bir bedene sahip olmak isteyenlerin popüler tercihlerinin ilk sırasında yoga yer alıyor.

Yoga Yapmanın Yararları Nelerdir?

  1. Düzenli yoga çalışmaları yapanlarda, kronik bel ve boyun ağrısı riski azaltır,
  2. Yoga yapmak, daha parlak ve berrak bir zihin sağlıyor,
  3. Yoga yapanlarda depresyon yok olmaktadır,
  4. Yoga yapanların yaşam süresinin uzadığı söylenmektedir,
  5. Yoga yapmak insanın daha genç kalmasını sağlıyor,
  6. Düzenli yapılan yoga çalışmaları, PMS etkilerini azaltır,
  7. Yoga çalışmaları stres ve anksiyeteyi yok eder,
  8. Yoga yapmak, diyabet üzerinde olumlu yönde etkilidir,
  9. Yoga çalışmaları, kalp ve damar sağlığını iyileştirir,
  10. Yoga, bedensel esnekliği ve dayanıklılığı arttırır,
  11. Düzenli yoga yapmak uyku kalitesini yükseltir,
  12. Doğru nefes tekniklerini öğrenmeyi sağlar,
  13. Yoga, sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmeye yardımcı olur.

Dünya Genelinde Yoga Yapan Ünlü İsimler;

  • Madonna… 55 yaşında olmasına rağmen son derece fit görünmesini, günün 8 saati dans etmesine ve yoga yapmasına bağlıyor. Uzun yıllardır yoga yapan Madonna, formunu bu şekilde koruduğunu belirtiyor.
  • Lady Gaga… Her gün düzenli olarak 15 dakika yoga yapmayı alışkanlık haline getirdiğini söyleyen Lady Gaga, düzgün fiziği ile pek çok mankenden çok daha iyi görünüyor.
  • Beyonce… Yoga benim için sadece spor değil, bir terapidir diyen Beyonce da, her gün yoga çalışmaları yapan ünlü isimler arasında yer alıyor. Özellikle her yoga çalışmasının ardından, gözyaşlarına engel olamadığını da belirtiyor.
  • Jennifer Aniston… Düzenli yoga çalışmalarının yanı sıra pek çok sporu da yaptığını söyleyen Jennifer Aniston, kırklı yaşlarına rağmen oldukça genç görünmesini de yoga ve sporu düzenli yapmasına bağlıyor.
  • Demi Moore… Formda görüntüsü ve güzelliği ile 52 yaşında olduğunu asla anlayamayacağınız Demi Moore, yoga yapmasının beraberinde beslenmesine de dikkat ederek fit kaldığını vurguluyor. Stresi azaltan yoga ve pilates çalışmalarının, genç kalmasına yardımcı olduğu kanısında.
  • Kate Hudson… Formunu yoga, pilates ve dans ile koruduğunu belirten ünlü yıldız, düzenli olarak aksatmadan günlük egzersizlerine devam ettiğini ve bu sayede fit göründüğünü belirtiyor. Daha uzun yıllarını yogaya adayacak gibi görünüyor.
  • Charlize Theron… Los Angeles’ın en ünlü yoga hocalarından ders aldığını belirten Charlize Theron, 40’lı yaşlarına rağmen mükemmel bir fiziğe sahip olmasını kesinlikle yogaya bağlıyor. Haftada 2 kez mutlaka yoga yaptığının da altını çiziyor. Ayrıca yoga dışındaki zamanını spinning ile değerlendiriyor.
  • Tom Hanks… Yaşamının stresini yogaya başlayarak attığını belirten Tom Hanks; hem ruhunu, hem de fiziğini iyileştirmeye devam edeceğini söylüyor. Üstelik yoganın, yapabileceği en yararlı şey olduğunu da savunuyor.
  • Robert Downey Jr… 55 yaşında olmasına karşın, oldukça genç görünen Robert Downey Jr, yoga ile ilk tanışmasının, geçmişteki kötü alışkanlıklarını yenmek olduğunu söylüyor. Ancak yoga çalışmaları ile spiritüel dengesini de yakaladığını söyleyen yıldız, yogadan asla vazgeçmeyecekler arasında yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir