YILDIZLARIN “FITNESS SIRLARI”

YILDIZLARIN FİTNESS SIRLARI

İzlediğiniz filmlerde, dizilerde ve müzik videolarındaki Dünyaca ünlü yıldız isimlerin nasıl bu kadar sağlıklı ve fit gözüktüğünü düşündünüz mü?

Hepimizin yakından takip ettiği bazı yıldızlar vardır. Bu yıldızların, nasıl bu kadar formda kaldığını ve her zaman fit gözüktüğünü merak ederiz. Film dünyası aynı zamanda birçok sporcuyu da içinde barındırmaktadır. Çünkü oynadığı filmler ve aldığı roller dolayısıyla bu yıldızlar, sporu hayatından eksik edemezler.

Üstelik konu aksiyon filmleriyse, bu filmlerin içinde olmazsa olmaz bazı yıldızlar vardır. Bu yıldız isimler, ilk filmlerinden itibaren sürekli kendini geliştirerek daha güçlü bir görünümle ekranlara gelmiştir. Dilerseniz bu gelişim için neler yaptıklarını biraz inceleyerek bu yıldız isimleri incelemeye başlayalım…

Aksiyon Filmlerinin Aranan Yüzlerinden; “FITNESS SIRLARI”

  • Jason Statham

52 yaşındaki İngiliz aktör, sayısız aksiyon filminde boy göstermiştir. Bu aksiyon filmlerinde, fit fiziği dikkatlerden kaçmayan Jason Statham; Başarılı bir spor geçmişine sahip…

Aktörün geçmişte yaptığı dalış ve yüzme sporlarında dereceleri de bulunmaktadır. Sırt genişliği ve kas yapısı itibariyle, yüzme sporunda vücuduna sağladığı alt yapıyı fitness ile devam ettirmiştir. Jason Statham, bu vücudu sıkı bir antrenmana borçlu.

Haftanın 6 günü antrenman yapan Jason Statham, programında kürek çekme makinesinde 10 dakikalık ısınma sonrasında şınav, barfiks, squat, deadlift, upright rowing, önden squat gibi birçok harekete yer veriyor.

Beslenmesine dikkat eden Statham; kesinlikle alkol tüketmiyor. Öğünlerini 6’ya bölerek, gün içinde 2 saat arayla tüketiyor. Aldığı kalori miktarının 2000 civarında olmasına dikkat ediyor.

Jason Statham
  • Dwayne (The Rock) Johnson

Ekranlarda canlandırdığı rollerde türlü aksiyonun içinde bulunan aktör, “Kaya” lakabının hakkını veriyor, göründüğü gibi. İri yapısından dolayı üniversiteden mezun olduktan sonra Amerikan futbolu oynayan The Rock sakatlanması üzerine bırakmaya karar verdi.

Babası güreşçi olan Dwayne Johnson, eğitim alarak güreş sporuna başladı. Dwayne Johnson bu sporda da epey başarılı olarak kendini kanıtladı, ardından film dünyasına adım atarak güreş sporunu bıraktı.

Film dünyasına adımını atan Dwayne Johnson, fiziğini korumak için epey zorlu bir programla çalışmalarını gerçekleştiriyor. Dwayne Johnson, geniş ve kaslı omuzlarıyla öne çıkan biri ve bu omuzların sırrını bilmek isteyebilirsiniz.

The Rock omuz antrenmanlarında; Seated Dumbbell Overhead Press, Barbell Front Raise, Lateral Raise gibi hareketleri 3 set, 15 tekrar yapıyor. Programında 4 set, 10 tekrar Barbell Shrug ve Heavy Dumbbell Shrug’a yer vererek gösterişli omuzlarını ve trapezlerini daha da güçlendiriyor.

Dwayne Johnson, drop setler kullanarak yani her set ağırlık düşürerek yorulana kadar hareketi yaparak kasları şaşırtmayı da ihmal etmiyor.

Dwayne Johnson
  • Scarlett Johansson

Özellikle The Avengers’daki Karadul rolüyle ön plana çıkan Scarlett Johansson; Süper kahraman fiziğine ulaşmak için kolay süreçlerden geçmemiş. Çünkü güzel yıldız, bu rolü 2009 yılında oynamadan önce hiç spor salonuna adım atmadığından bahsetmiş.

Rol için fitness ile tanışan Scarlett Johansson, yaptığı antrenmanlar sonucunda süper kahraman fiziğine ulaşmış. Fazlasıyla kuvvet egzersizi uygulayarak güçlenen Scarlett Johansson ideal formunu yakalayıp rolün hakkını vermiş.

Programı dahilinde; Kettlebell hareketleri, ip atlama ve fazlasıyla kardiyo yaparak süper kahraman fiziğini koruyor.

Scarlett Johansson
  • Jennifer Lopez

Ek olarak bir de sahne yıldızına yer verelim istedik; Jennifer Lopez…

İlerleyen yaşına rağmen Jennifer Lopez’ in fiziği, günümüzdeki genç yıldızlar ile yarışıyor. 50 yaşındaki yıldız isim bu fiziği korumak için epey çaba harcıyor. Sahneler, provalar, çekimlerden uzak kaldığı vakitlerde mutlaka spor yapıyor.

Dans, koşu, ağırlık antrenmanı ve karışık kardiyo çalışmalarına antrenmanında yer veren Jennifer Lopez’ in fitness sırrı ise spor rutinini düzenli olarak değiştirmek. Yıldız isim böylece vücudunun reaksiyon değişimiyle daha iyi sonuçlar aldığını vurguluyor.

Jennifer Lopez

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir