Vücudun Verdiği Sağlık Sinyalleri

Gün boyu süren koşturmaca ve tempolu şehir yaşamında, her zaman fark edemesek de; bedenimiz bir takım olumsuz değişiklikler olduğunda bize farklı sinyaller gönderir. Bazen görmezden gelip önemsemediğimiz, bazen de bunun bir işaret olduğunu fark edemediğimiz uyarılar, vücudumuz tarafından bizlere yollanan mesajlardır.

Vücut sağlığımızın hücreler, organlar, sistemler ve hatta ruh halimiz ile bir bütün olduğunu düşünürsek herhangi bir alanda aksama yaşanması halinde, tüm bedeni etkilemesi de oldukça normal bir durumdur. Bedenimiz yaşanan sorunu bize anlatmak için bazı uyarılar verir ve bu durum atlanmaması gereken önemli bir olaydır. İşte vücudumuzun bize verdiği bedensel sinyaller…

Vücudun Verdiği Sağlık Sinyalleri
Vücudun Verdiği Sağlık Sinyalleri

Vücudumuzdan Gelen Sağlık Uyarıları;

Gözlerin Bulanık Görmesi… Daha önce başınıza gelmediyse bu durum aslında hemen dikkatinizi çekecektir. Gözlerinizin önünde hayali nokta ya da şeritler görmeye başladıysanız, vücudunuz bazı sinyaller veriyor demektir. Katarakt başta olmak üzere diğer sağlık sorunlarını da haber veren bu durum şayet bir haftada düzelmiyorsa mutlaka bir uzmana görünmeniz gerekiyordur.

Ciltte Meydana Gelen Soyulmalar… Normalde yaşamıyor ancak son dönemde cildinizin bazı bölgelerinde soyulmalar olduğunu fark ediyorsanız, vücudunuzda vitamin eksikliği olduğunu bilmelisiniz. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı ile sorunu giderebilirsiniz. Ancak soyulmalara kaşıntılarda ekleniyorsa, olası bir mantar sorunu yaşıyor olabildiğinizden bir doktora görünmenizde fayda vardır.

Göz Altında Oluşan Halkalar… Günlük tavsiye edilen uyuma süresi 7 – 8 saatin altında uyuyorsanız, göz altında morluklar meydana gelebiliyor. Ancak uyku süreniz yeterli olduğu halde bu durumu yaşıyorsanız, vücudunuzda bulunan kırmızı kan hücrelerinin yeterli düzeyde olmadığını söyleyelim. Anemi gibi farklı hastalıklarında habercisi olan göz altı halkaları, kısa sürede yok olmuyorsa, bunun vücudunuz tarafından verilen bir sinyal olduğunu fark etmelisiniz.

• Mideden Gelen Gurultular… Herkesin başına gelmiş olmalıdır ki, acıktığınızda midenizden sesler geldiğini duyarsınız. Ancak bahsettiğimiz tamamen bundan farklı bir durumdur. Bağırsaklarda işleyen süreçlerden kaynaklanan bu gurultular, ağrılar eşliğinde ortaya çıkıyorsa, bedeniniz sizi uyarıyor anlamına gelir. Böyle bir durumda bir aksilik olduğunu fark ederek, doktorunuza danışmanızı tavsiye ediyoruz.

Vücudumuzdan Gelen Sağlık Uyarıları
Vücudumuzdan Gelen Sağlık Uyarıları

• Kulakların Çınlaması… Sıklıkla yaşanılan ve halk arasında tamamen farklı yorumlanan kulak çınlamalarının, aslında vücudunuzdan gelen sinyaller olduğunu biliyor muydunuz? Sürekli ve geçmek bilmeyen kulak çınlamaları, yüksek sesli bir ortamda uzun süre kalmanızdan kaynaklanacağı gibi farklı bir sağlık sorununu da işaret ediyor olabilir. Devam eden çınlamalar ile hayatınız zindana döneceğine, bir uzmandan yardım alarak bu uyarıya bir an önce çözüm bulabilirsiniz.

• Omuz Eklemlerinin Çıkması… Omuz kemiğinin, eklem yuvasından çıktığını kollarınızı farklı yönlere sıradışı bir şekilde hareket ediyor olmasından anlayabilirsiniz. Esnek eklem bağlarına sahip olmak ya da spor kazası sonrasında bu gibi durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Ancak her koşulda bunun bir sağlık sorunu bilmeli ve konusunda uzman sağlık personellerinden yardım almayı ihmal etmemelisiniz.

• Göz Kapağında Oluşan Seğirmeler… Ara sıra başımıza gelse de bir uyarı olarak algılamadığımız bu durum, aslında gözlerinizi olması gerektiğinden çok daha fazla yorduğunuzu göstermektedir. Gözlerinize soğuk suya batırılmış pamuklar ile kompres yapabilirsiniz. Ancak buna rağmen ertesi gün aynı sorunları yaşamaya devam ediyorsanız, nöropatologlardan yardım almanızı öneriyoruz.

• Burunda Oluşan Koku Kayıpları… Koku kaybı denildiğinde artık aklımıza ilk olarak Corona Virüs geliyor. Ancak çok farklı sağlık sorunları nedeni ile de koku kaybı yaşanması mümkündür. Kuvvetli bir soğuk algınlığı ya da viral bir enfeksiyonda koku kaybına neden olabiliyor. Ayrıca ilerleyen yaşlara ortaya çıkan koku kaybında azalma ise olası bir durumdur. Her koşulda doktorunuza danışmanızda yarar vardır.

Vücudumuzdan Sağlık Uyarıları
Vücudumuzdan Sağlık Uyarıları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir