SPOR SALONUNDA GÖRDÜĞÜNÜZ 7 DEĞİŞİK İNSAN TİPİ

Her ne kadar resmiyete dökülmese de, spor salonlarında bazı uyulması gereken kurallar vardır. Ortak bir paylaşım alanı olan spor salonları, tahmin edersiniz ki birbirinden tamamen farklı karakterlerde insanlar bir araya gelmektedirler.

Bazılarımızı spor salonundan soğutan pek çok farklı birey, spor salonlarında toplanıyor. Kimi kendi halinde olması gerektiği antrenmanlarını tamamlamak ile uğraşırken, kimi de üstün körü çalışmalar yaparak saatlerini spor salonunda geçirmiş olmayı kar sayarlar.

Özellikle kış aylarının yaklaşması ile hava şartlarından dolayı, biraz daha fazla yolumuzun spor salonuna düşeceği kesin. Kapalı ortamda spor yapmayı bazılarımız severken, bazılarının ise soğuk havalarda spor salonuna gitmek mecburiyet olabiliyor. Çağımızın popüler çalışmalarından olan Fitness sporu, ağırlıklı olarak spor salonlarında uygulanıyor.

Düzenli olarak spor salonuna gidenlerdenseniz, size de çok tanıdık gelecek ve hemen hemen her spor salonunda bulunan değişik karakterlerdeki insanları sizler için kaleme aldık…

Spor Salonundaki Farklı İnsan Tipleri;

  • Sürekli Terleyenler… Spor yapmaya başladığı anda, terlemeye başlayan ve 10 dakika içerisinde sırılsıklam hale gelen bu insan tipine mutlaka salonda rastlamış olmalısınız. Boyunlarına astıkları havludan asla vazgeçemeseler de, herkesten fazla terleyen ve ıslak saçları ile pek de hoş görünmeseler bile amacı spor yapmaktır ve çalışmaya son dakikaya kadar devam ederler.
  • Süper Kaslı Kadınlar… Daha ilk gördüğünüzde dikkatinizi çekmeye başlayan ve bir erkek vücudunu andıran yapıları ile kaslı kadınlar, pek çok yerde karşınıza çıkabilir. Bir kadının, fizyolojisi gereği erkeğe oranla daha zor kas sahibi olabilmelerinden dolayı fark edilirler. Kadınların kas yapması, erkeklere kıyasla daha zordur. Ancak spora kendini adayarak, hacimli kaslara sahip olması da mümkün.
  • Dağınık Tipler… Aldığı ağırlıkları yerine koymayan, su şişesi ya da havlusunu sağda solda bırakan dağınık tipler, her spor salonunda karşınıza çıkabilir. Özellikle düzene önem veren biriyseniz, bu tipler spor salonunda mutlaka dikkatinizi çekecektir. Boş su şişelerini ortada bırakan, aradığınız dumbbell ile çalışıp yerine koymayan bu insanlar ile aynı spor salonunu paylaşmak bazen rahatsız edici olabilmektedir.
  • Güç Gösterisi Yapanlar… İri ve hacimli kasları ile aynı karşısında çalışarak, sağa sola benim bakışı atan kişiler spor salonlarının neredeyse olmazsa olmazları arasındadır. Herkesin harcı olmayan ağırlıkları tek kol ile bir çırpıda kaldırırken, gereğinden fazla ve abartılı bir ses çıkartarak diğer spor yapanların konsantrasyonuna engel olanlarda olabiliyor.
  • Makyaj ile Spor Yapanlar… Spor salonunda full makyaj spor yapan kadınlar mutlaka dikkatinizi çekmiş olmalı. Hatta öyle ki bazıları terleyerek, makyajının akmaması için yoğun çalışmaktan çekinirler. Spordan ziyade görünüme önem veren bu gibi tipler, sizi spordan soğutmamalıdır. Spor yapmaktan ziyade, fotoğraf çekmeye gelenler zaten bir süre sonra spor salonuna gelme fikrinden de vazgeçeceklerdir.
  • Kaslı ve Hakkını Veren Tipler… Spor yapmayı hayatının bir parçası haline getiren bu tipler, gerçek anlamda antrenmanlarını yaparlar ve çevreye harika görünmek gibi bir derdi de yoktur. Zaten vücut yapılarından da kendilerini belli eden bu tipleri, o spor salonunun daimi müşteriler arasında görebilirsiniz. Gelirler, sporun hakkını vererek çalışırlar ve gider. Sadece spor yapmak amacıyla giden bu profesyonel kişiler, olması gereken ve örnek teşkil eden grupta yer alırlar.
  • Antrenörler… Genellikle sosyal çevreleri dahi spor salonu içerisinde olan antrenörler, spor yapanlar ile yakından ilgilenirler. Çalışmalarınızın yönlenmesine yardımcı olur, vücut yapınıza ve hedeflerinizle en uygun çalışma stilini size belirtirler. Pek çok kişinin çalışmalarını aynı anda takip ederler ve dikkatleri son derece açık olan kişilerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir