SAĞLIKLI OFİS ATIŞTIRMALIKLARI

Modern yaşamanın en büyük sorunlarından olan zaman problemini aşmak için sabah kahvaltı etmeyi atlıyorsanız, ofiste mükemmel olmasa da sağlıklı atıştırmalıkları tercih etmenizi gerektirebilir. Gün içerisinde çalışırken gelen ani açlık krizleri, uzayan mesailer, hesapta olmayan işler derken açlığımızı ihmal edebiliyoruz.

Sağlıklı atıştırmaları tercih etmeniz çok önemli bir detay olarak görünmese de, gün içerisinde fazladan alacağınız kalorilerin önüne geçmenize yardımcı olacak. Ayrıca sağlıksız karbonhidratlar ile vücut dengenizi bozmadan, ekstra kalorilere maruz kalmadan sağlıklı bir şekilde karnınızı doyurabileceksiniz.

Atıştırmalık olsalar da uzun saatler tok kalmanıza yardımcı olacak besinleri bilmeniz ve gün içerisinde tüketmeniz, akşam bitmek bilmeyen trafikte dahi sizi tok tutmaya destek olacak. Daha az karbonhidrat, daha az yağ ve daha az şeker içeren sağlıklı atıştırmalık alternatiflerini sizler için araştırdık.

Sağlıklı Ofis Atıştırmaları Alternatifleri;

  • Yoğurt ve Meyve: Ofiste pratik ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketebileceğinizi yoğurdu rahatlıkla yiyebilirsiniz. Tercihiniz meyveli yoğurt ise marketlerden satın alacağınız katkı maddeli ambalajlı yoğurtlar yerine, evde 5 dakikanızı ayırarak kendinizin hazırlayabileceği meyveli yoğurdu tercih etmelisiniz. Ayrıca bu karışımın içerisindeki meyveler kan şekerinizi dengelerken, yoğurt ile uzun süre tok kalmayı başarabilirsiniz.
  • Sağlıklı Ev Tostu: Hem sağlıklı, hem de pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tam buğday ekmeği ya da kepekli ekmek ile kısa zamanda tost hazırlayabilirsiniz. Evde birkaç dakikanızı ayırarak, iki dilim esmer ekmek arasına, domates, marul, beyaz peynir ve kekik koyarak hızlı ve sağlıklı bir ofis atıştırmalığı hazırlayabilirsiniz.
  • Haşlanmış Yumurta: Çok kısa bir zamanda hatta siz evden çıkmaya hazırlanırken bile yapabileceğiniz haşlanmış yumurta, oldukça sağlıklı bir atıştırmalık olacaktır. Üzerine ilave edeceğiniz az pul biber ile de metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca haşlanmış yumurta alternatifi ile uzun süre tok kalmanız da mümkün.
  • Badem ve Hurma: Bir taraftan çalışken, diğer yandan yiyebileceğiniz badem ve hurma alternatifi ile şeker isteğinizi yok edecek ve uzun süre tok kalabileceksiniz. Üstelik badem ve hurmayı birlikte tüketerek, sağlıklı yağ ve protein ihtiyacınızı da karşılayabileceksiniz. Yağ barındırdığından günde 18 adetten fazla badem ve 3 adetten fazla hurma tüketmemelisiniz.
  • Yulaf: Süt ile pratik bir şekilde karıştırabileceğiniz yulaf ezmesinin sağlıklı bir seçenek olabileceğini belirtelim. Ayrıca içerisine ceviz ve tarçın da ilave ederek, kan şekeri dengenizi korumaya yardımcı olacaksınız. Sağlıklı yağ içeren ceviz sayesinde üstelik daha uzun süre tok kalırken, formunuzu da koruyabileceksiniz.
  • Ton Balığı: Ofiste kendinize sağlıklı bir öğle ya da akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız, konserve olarak satılan ton balığını tercih edebilirsiniz. Omega 3 ve içerisinde bulundurduğu sağlıklı yağlar ile son derece sağlıklı bir atıştırmalık olan ton balığını, sağlığınız için düzenli olarak tüketmeniz gerektiğini de hatırlatmak isteriz.
  • Baharatlı Salatalık: Dilerseniz hızlıca evde hazırlayabilir ya da çantanıza iki adet salatalık alarak ofiste atıştırmalığınızı hazırlayabilirsiniz. Salataları soyarak ince bir şekilde dilimleyin ve üzerine tuz, limon, pul biber ilave ederek hem açlığınızı bastırabilir, hem de metabolizma hızınızı yükseltebilirsiniz.

En Sık Yapılan Beslenme Yanlışları;

  1. Kahvaltıyı Atlamak… Her ne kadar vaktiniz az olsa da, gerekirse 15 dakika erken uyanarak, tüm günün enerjisini tetikleyecek olan ilk öğününüzü mutlaka yapmanız gerekiyor.
  2. Ara Öğünsüz Beslenmek… Günlük beslenme planınızda ara öğünlerin olması, metabolizma hızınızı hep yüksek seviyede tutacağından oldukça önemlidir.
  3. Tek Öğün Yemek… Diyet yaparken ya da günlük yaşamda vakit bulamamanızdan kaynaklı olarak tek öğün şeklinde besleniyorsanız, kendinizi aç bırakıyorsunuz demektir ve bu durum son derece sağlıksızdır.
  4. Ekmek Tüketmemek… Vücudumuz günlük ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller kadar karbonhidrat almaya da gereksinim duyar. Bu nedenle ekmeği kesmek yerine tam tahıllı ekmekleri tercih etmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir