SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN POPÜLER UYGULAMALAR!

Sağlıklı yaşamın önemini daha iyi anladığımız bugünlerde, düzenli egzersiz yapmanın ve dengeli beslenmenin yeri tartışılmaz. Beslenme düzeninde yapacağınız bazı değişiklikler ile sağlığınızı korurken, bağışıklık sistemini de güçlendirmeniz mümkün.

Dengeli ve yeterli beslenme de dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, vücudumuzun günlük alması gereken vitamin ve mineralleri alarak, tüm fonksiyonlarını sekteye uğratmadan, sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlamaktır.

Söz konusu beslenme olduğunda pek çoğumuz iradesine sahip çıkmakta zorlanabiliyor. Bu noktada sizi sağlıklı beslenmeye teşvik edecek bir şeylere ihtiyaç duymanız kaçınılmaz olacaktır. Teknoloji çağında yaşamamızın sağladığı avantajlardan yararlanarak, beslenmenizi artık takip etmeniz mümkün.

Akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz bazı beslenme uygulamaları ile çok daha bilinçli ve dengeli beslenebilirsiniz. Besinlerin kalori miktarları, besin değerleri gibi pek çok ayrıntıya da ulaşmanızı sağlayacak bu uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Sağlıklı Beslenme Uygulamaları;

1. HabitMinder… Sağlığınızı korumak ve dengeli beslenmek için bir yardımcıya ihtiyaç duyuyorsanız, bu uygulamanın tam size göre olduğunu söyleyelim. Günlük içmeniz gerekn su miktarını bile ayarlayabildiğiniz bu uygulama, günün belirli zamanlarında size bildirimler göndererek destek sağlıyor. Böylece ne zaman, ne tüketmeniz gerektiğini unutmuyorsunuz.

2. Diyetkolik… Oldukça faydalı bilgilerin paylaşıldığı web sitesinin bir uygulaması olan diyetkolik, kilo vermek ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin imdadına yetişiyor. Kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda, uygun beslenme düzenine yönlendiren bu uygulama, besin değerleri ve kaloriler hakkında da sizi bilgilendiriyor. Ayrıca bu uygulamada tükettiğiniz besinlerin protein, karbonhidrat ve yağ oranlarını da görebiliyorsunuz.

3. Yazıo… Bu uygulamada boy, kilo, yaş gibi bilgilerin yanı sıra ulaşmak istediğiniz kilo gibi bilgileri sizden istiyor. Duruma göre uygulama size günlük kaç kalori ile beslenirseniz, hedefinize ulaşacağınızı söylüyor. Kullanma alışkanlığı edinmeniz halinde, çok faydasını görebileceğiniz başarılı uygulamalar arasında yer alıyor. Gün içerisinde tükettiğiniz besinleri uygulamaya eklediğinizde, günün kalanında kaç kalori daha tüketebileceğinizi de gösteriyor.

4. Fooducate… Uygulama sağlıklı beslenmek isteyenlerin yanı sıra kilo vermek isteyenlere de destek oluyor. Bu nedenle ilk kullanmaya başladığınızda öncelikle hangi amaçla bu uygulamayı kullanacağınızı soruyor. Verdiğiniz yanıt doğrultusunda beslenme şekliniz ile ilgili sizi yönlendiriyor. Uygulamaya tanımlanmış 4 milyondan fazla besin bulunması nedeni ile kolayca size yardımcı olabiliyor. Hatta bazı sağlıklı tariflerde sunabiliyor.

5. Lifesum… Şık tasarımlı arayüzü ve oldukça basit basit kullanımı sayesinde beğeni kazanan bu uygulama, sağlıklı beslenme konusunda gerekli yönlendirmeleri yapabiliyor. Tek tek besinlerin kalori bilgileri ve besin değerleri ile de ilgili bilgi almanıza destek olduğundan memnun kalacağız uygulamalar arasında yer alıyor.

6. FatSecret… Marketlerden aldığınız ve az bilinen gıdaların bile kalori tablosuna sahip olan bu uygulama, kilo vermek ve yeni beslenme düzeni edinmek isteyenler için oldukça başarılı. Kullanıcılarının %90’ını memnun edebilen bu uygulama, hedeflerinize kısa sürede ulaşmanız için size yardımcı oluyor. Beslenme ve öğünlerinizi, uygulamaya entegre ederek başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

7. Diet Point… Kilo vermek isteyenler için tasarlanan bu uygulamada, pek çok hazır diyet programı bulunuyor. Kişisel bilgilerinizi ve hedeflediğiniz kilo hakkında uygulamayı bilgilendirerek, size en uygun diyet programını sunmasını isteyebilirsiniz. Gün içerisinde hangi saatte, ne yemeniz gerektiği ile ilgili sizi yönlendirebilecek keyifli bir uygulamadır.

8. ŞifalıBitkiler… Doğal ve sağlıklı beslenmeye ilgi duyuyorsanız, bu uygulamanın tam size göre olduğunu hemen belirtelim. Diğer uygulamalardan biraz daha farklı olan bu uygulama, 700 küsür şifalı bitkiyi görsel detaylı ve ayrıntılı olarak anlatan uygulamada, 100’den fazla da sağlıklı çay tarifi bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir