SAĞLIĞINIZ İÇİN DEĞİŞTİRMENİZ GEREKEN 5 ALIŞKANLIK

SAĞLIĞINIZ İÇİN DEĞİŞTİRMENİZ GEREKEN 5 ALIŞKANLIK

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek, hepimizin isteği olsa gerek… Düzenli egzersiz yaparak biyolojik yaşımızı genç tutmaya çalışabileceğimiz gibi, sağlıklı beslenme ile destekleyerek de daha dinç ve sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz.

Daha sağlıklı olabilmek için günlük hayatımızda değiştirmemiz gereken alışkanlıklar olabilir. Beslenme, uyku düzeni, spor yaşamı gibi pek çok farklı alanlarda yanlışlar yapıyor olabiliriz. Şehir hayatının yoğun karmaşası, yoğun iş temposu gibi faktörler strese neden olarak bir takım sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Sağlıklı bir yaşam için, kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenizi sağlayacak yeni alışkanlıklar edinmek oldukça önemli. Sık sık doğa yürüyüşleri yapmalı, hafta sonları stresten uzaklaşmak için, kısa süreli kamplar kurabilirsiniz. İhtiyaç duyabileceğiniz, sağlıklı atıştırmalıklarınızı da Outdoor Çantanızda bulundurmayı ihmal etmeyin.

Yaşam kalitenizi arttıran alışkanlıklar edinmeniz, hayattan keyif almanızı sağlayacaktır.

Sağlığınız için Önemli 5 Alışkanlık

Sağlıklı Yaşam İçin 5 Önemli Tavsiye;

  • Uyku Düzeni ve Kalitesini Önemseyin… Vücudunuz için gerekli olan yenilenme ve dinlenme molası diyebileceğimiz uyku, yaşam kalitesini doğrudan etkilemektedir. Psikoloji üzerinde de önemli bir yeri bulunan uyku düzeni, sağlığımız için oldukça önemli bir yere sahiptir. Güne uykusuz olarak başlarsanız, motivasyonunuz düşük olacaktır.
  • Düzenli Egzersiz Yapmaya Çalışın… Gün içerisindeki stresin etkilerini yok etmek, kaslarınıza esneklik kazandırmak, formunuzu korumak için düzenli egzersize hayatınızda yer vermelisiniz. Kaliteli uyku ve sağlıklı beslenme ile desteklenen egzersiz çalışmaları, kendinizi daha enerjik ve pozitif hissetmenizi sağlayacaktır.
  • Bol Bol Su İçmeyi Unutmayın… İnsan vücudunun %75’ inin sudan oluştuğunu düşündüğümüzde, suyun ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Gün içerisinde sık sık su içmek, metabolizmanızı hızlandıracağı gibi genç kalmanızı da sağlayacaktır. Cildi güzelleştiren, canlılık ve enerji veren su, vücudumuzun kendini yenileyebilmesi için de oldukça önemli bir yere sahiptir.
  • Meditasyon Yaparak Rahatlayın… Vücudumuzun fiziksel görüntüsü kadar zihnimiz ve ruhumuzda önemlidir. Zihnimizi olumsuz ve karmaşık düşüncelerden arındırmak için meditasyon yapmak, ruhumuzun dinlenmesini sağlayacak ve hayatımızı daha kaliteli hale getirecektir. Negatif düşünen insanlar, yaşadıkları güzelliklerin farkına varmakta zorlanırlar.
  • Sağlıklı Beslenin… Neyi, neden yemeniz gerektiğinizi bilirseniz, kendi yaşam tarzınıza uyarlayarak sağlıklı beslenebilirsiniz. Sağlıklı beslenmek; görsel olarak fiziksel görünümünüzü değiştirebileceği gibi, kendinizi iyi hissetmenizi de sağlayacaktır.
Sağlıklı Yaşam tavsiyeleri

Günlük Hayatta Dikkat Edilmesi Gereken Sağlık Kuralları;

  1. Evinizde plastik şişe ve kaplar kullanmayın. Sağlık için bir tehdit unsuru olan plastik ürünlerden vazgeçmelisiniz. Üreme sağlığı sorunları, hipertansiyon ve bazı kanser türlerini tetikleyen plastik kullanımını, sağlığınız için bırakmalısınız.
  2. Mutfağınıza kullandığınız yapışmaz tava ve tencerelerden de biran önce kurtulmalısınız. İçerisinde kansere neden olacak kimyasal maddeler barındıran bu ürünler yerine; Cam kaplar veya çelik tencereler kullanabilirsiniz.
  3. Ambalajlı baharatlar kullanmanız, içerisinde koruyucular bulundurduğu için oldukça sağlıksızdır. Lezzet ve kokusunu doğal haliyle kaybetmemiş, taze baharatlar kullanmanız gereklidir. Böylece koruyucular gibi zararlı maddelerden vücudunuzu korumuş olacaksınız.
  4. Koku Gidericilerde bulunan diklorofenol, yaygın bir kimyasaldır. Üstelik kanser dahil olmak üzere pek çok sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Bu nedenle oda spreylerini ve koku gidericileri, mümkün olduğu kadar az kullanmanız sağlığınız için önem taşımaktadır.
  5. Metabolizma fonksiyonlarını değiştirebilen yapay tatlandırıcılar, aynı zamanda kalp krizi, Alzheimer ve felç gibi birçok sağlık sorununu da beraberinde getirmektedir. Sağlığınız için bağırsak florasını da değiştiren yapay tatlandırıcıları kullanmaktan vazgeçmelisiniz.
  6. Aktif bir yaşam sürmeye özen gösterin. Gün içerisinde çok fazla hareket etmiyor ya da masa başı bir işte çalışıyorsanız; asansör yerine merdivenleri kullanabilir, iş çıkışı veya işe giderken birkaç durak öncesinde yürümeye başlayabilirsiniz. Küçük gibi görünen bu farklılıkların, kısa süre içerisinde ne kadar etkili olduklarını kendiniz de görebileceksiniz.
Sağlıklı Yaşam Önerileri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir