Pazar Gününün Olmazsa Olmazları

Yoğun ve tempolu iş yaşamında pek çok zaman kendimize vakit ayıramıyoruz. Üstelik ülkemizde pek çok işyeri cumartesi günü dahil olmak üzere çalışıyor. Yaz aylarında havanın daha geç kararması, daha fazla kazanmamıza sebep olsa da, kış aylarında durum daha vahim bir hal alıyor.

Pazar günü evde kalmanın keyfini özellikle kış aylarında daha fazla çıkartmak mümkün olabiliyor. Yaz aylarında daha fazla dışarıda zaman geçirirken, kış aylarında sıcacık evinizde verimli zaman geçirmenin alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Tatil günlerinizi yataktan çıkmadan, tüm gün pijamayla geçirmek yerine hem keyif alabileceğiniz, hem de kendinizi geliştirmenize yardımcı olabilecek aktiviteleri tercih edebilirsiniz. Sağlıklı ve kaliteli bir sabah kahvaltısının ardından yapabileceğiniz aktiviteleri, sizler için araştırdık…

Pazar Gününün Olmazsa Olmazları
Pazar Gününün Olmazsa Olmazları

Verimli Bir Pazar Günü İçin Neler Yapılabilir?

  1. Hedef ve İsteklerinizi Yazın… Bir çeşit terapi olarak kabul edilen yazmayı deneyebilirsiniz. Özellikle kendinize yönelik hedeflerinizi, gelecek planlarınızı ya da bireysel isteklerinizi listelemek, aynı zamanda motivasyonunuzu yükseltecektir. Hem kendinizi daha rahatlamış hissedecek, hem de çekim yasasına göre isteklerinize bir adım daha yaklaşabileceksiniz.
  2. Favori Kitaplarınızı Okuyun… İlgi duyduğunuz alanda hazırlanmış ya da uzun zamandır okumak isteyip zaman bulamadığınız o kitabı, pazar gününüzde kendinize vakit ayırarak okuyabilirsiniz. Farklı alanlara beyninizi odaklamanız hem neyin sağlığınız, hem de ruh haliniz için mükemmel yararları bulunuyor.
  3. Rahatlatıcı Bir Duş Keyfi Yapın… Hafta içi zaman sorunu olduğu için apar topar duş alıyor olabilirsiniz. Pazar keyfi duşu için ise biraz zaman ayırma ne dersiniz? Aromatik yağlar, hoş kokulu köpükler, kokulu mumlar eşliğinde yapacağınız bir küvet keyfi, tüm haftanın stresini atmanız için mükemmel bir seçenek olacaktır.
  4. Cilt ve Saç Bakımı Yapın… İster kadın olun, ister erkek günümüzde öz bakım herkes tarafından önemseniyor. Kendinize zaman ayırarak saçlarınıza ya da cildinize bakım yapabilirsiniz. Sabırla beklediğiniz Pazar gününüz içerisinde kendinize bir saat zaman ayırarak bakım yapmanız, emin olun cildiniz kadar psikolojinize de iyi gelecektir.
Verimli Pazar Günü
Verimli Pazar Günü
  1. Sağlıklı Bir Akşam Yemeği Yiyin… Hazır zamanınız varken, sonuna kadar bunu değerlendirmelisiniz. Pazar günü kendinize ve sevdiklerinize hem sağlıklı, hem de lezzetli ev yemekleri yapabilirsiniz. Yemek yapmanın da uzmanlar tarafından bir terapi olduğunun belirtilmesi, Pazar keyfinizi biraz daha arttıracaktır.
  2. Sevdikleriniz ile Sohbet Saati Ayarlayın… Dijital kanallar üzerinden ya da yüz yüze yapacağınız dost sohbetleri, kendinizi rahatlamış hissetmenize yardımcı olacaktır. Arkadaşlarınıza, ailenize ya da sevdiklerinize ayıracağınız belki yarım saatlik bir sohbet sonrasında kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
  3. Sıcak Battaniye Keyfini Atlamayın… Kendiniz ile dolu dolu bir Pazar günü geçirmenize yardımcı olacak önerilerimizin arasında, kış aylarında pek çoğumuzun severek yaptığı battaniye altında oturma eylemini de var. Sıcak çikolatanızı ya da sıcak sahlep gibi içinizi ısıtacak içeceğiniz ile yarım saat kadar bile olsa eylemsiz olarak kalmanın ruhunuzu nasıl dinlendirdiğinizi fark edeceksiniz.
  4. Meditasyon ya da Yoga Yapın… Sabah sağlıklı bir şekilde kahvaltınızı yaptınız, kitabınızı okudunuz, cilt bakımınızı yaptınız, uzun ve keyifli bir duş aldınız, sağlıklı akşam yemeğinizi hazırlayıp yediniz, dostlarınız ile sohbet ettiniz, sıcak çikolatanızı battaniye altında içtiniz ve maalesef günün sonuna geldiniz. Kendinizi yeni haftaya hazırlamak ve rahat bir uyku uyumanız için gece yatmadan meditasyon ya da yoga gibi çalışmalar yapabilirsiniz. Kısa bir günden, bu kadar fazla verim almanız, tüm hafta boyunca sizi destekleyecek enerjiye de sahip olacağınız anlamına geliyor.
Pazar Aktivitesi Önerileri
Pazar Aktivitesi Önerileri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir