OFİSTE SU TÜKETİMİNİ ARTTIRMANIN 5 PRATİK YOLU

Şehir hayatının stresli ve tempolu yaşantısı, iş hayatında da aynı yoğunlukla devam ediyor. Bu kadar tempolu bir yaşamın içerisinde en çok da kendimizi ve sağlığımızı ihmal ediyoruz. Sadece beslenme düzenine dikkat etmek, sağlıklı bir yaşam için yeterli gelmiyor.

Çalışma temposuna dalarak, günlük ihtiyaç duyulan su tüketimi unutulabiliyor. Zamanla bu durum pek çok sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Tüm bunlara sıcak havalar ve gün içerisinde tüketilen çay ve kahveler de eklendiğinde, vücudumuzun su ihtiyacı daha da fazla artıyor.

Susuz kalmak ise belirli bir süre sonra cilt kuruluğu, halsizlik, baş ağrısı ve unutkanlığı da beraberinde getiriyor. Gün içerisinde unutulan su içme alışkanlığı için birkaç ufak değişiklik yaparak, hatırlamanızı sağlamak oldukça kolay. Kişiye göre değişebilen günlük su içme ihtiyacı, gün içerisinde alacağınız kaloriye göre hesaplanmaktadır.

Ofiste Su Tüketimini Arttırmanın Yolları;

  1. Kahve ve Çayı Limitli İçin… Gün içerisinde tüketeceğiniz çay ve kahve miktarını abartmanız durumunda, daha sık idrara çıkacak ve vücudunuzdaki sıvıyı kaybetmeye devam edeceksiniz anlamına geliyor. Bu nedenle, günlük olarak içtiğiniz çay ve kahveyi sınırlandırmanız gerekiyor. Çay ve kahveyi kontrollü tüketerek, onun yerine su içmeyi tercih etmelisiniz.
  2. Suya Aroma Katın… Belki masanızda su şişesi durmasına rağmen, bir türlü dikkatinizi çekmiyor. Sağlığınız açısından da oldukça faydalı olan birkaç yöntemi kullanabilirsiniz. İçme suyunuzun içerisine limon, tarçın, taze nane, yeşil elma gibi antioksidan barından bazı meyve ve sebzeleri ekleyerek, daha cazip hale getirebilirsiniz. Ayrıca suyun tadı ve aromasını da değiştireceği için ilgilinizi çekecektir.
  3. Masanızda Su Bulundurun… Su tüketimini aksatmamak için elinizin altında, hemen ulaşabileceğiniz bir alana su koymalısınız. Spor yapanlar ve suyunu yanında taşımak isteyenler için özel olarak üretilmiş suluk modellerinden, kendinize uygun birini seçebilirsiniz. Böylece su içmeyi unutmayacak ve hoşunuza gidecek bir eylem haline gelecektir.
  4. Günlük Su Miktarını Belirleyin… Sabah ofisinize gittiğinizde ilk işiniz, gün içerisinde tüketmeniz gereken kadar suyu hazırlamak olmalı. Gün içerisinde içmeniz gereken su miktarını ise günlük olarak alacağınız kalori miktarına göre belirlemelisiniz.
  5. Sağlıklı Tariflerden Yararlanın… Suyun yerini tamamen almasa da, gün içerisinde tüketeceğiniz birkaç sağlıklı içecek ile vücudunuzun susuz kalmasını engelleyebilirsiniz. Bu sağlıklı içecekleri, gün içerisinde içebileceğiniz gibi gece yatmadan önce içerek de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Antioksidanlı ayran, papatya çayı, uyku çayı, rezene, melisa, ıhlamur, ekinezya, kafanfil ve tarçından yararlanarak hem sıvı tüketimini dengeleyebilir, hem de sağlıklı kalabilirsiniz.

Neden Su Tüketmemiz Gerekiyor?

  • Su, yediğimiz besinlerin bölünmesine yardımcı olarak, sindirim sistemine destek olur.
  • Su içmek, ciltte esnekliği arttırdığından, daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olunmasını sağlar.
  • Düzenli su içmek, vücut ısısını dengelemeye destek olmaktadır.
  • Su beyin fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olduğundan, dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon eksikliğini önler.
  • Bedensel şişkinlik ve rahatsızlık veren ödemin atılması, ancak yeterli miktarda ve düzenli su içerek gerçekleştirilir.
  • Su içmek, kanı sulandırır ve kanda pıhtılaşma oluşmasının önüne geçer.
  • Düzenli su içmek, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Vücuda direnç kazandırır.
  • Gün içerisinde sık sık su içmek, metabolizma hızının yavaşlamasının önüne geçer.
  • Düzenli su içmek, daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur.
  • Sağlığınızı korumanın en kolay yolu, su içme alışkanlığı kazanmaktır.
  • Yeterli miktarda su içmek; depresyon, gerginlik ve stresi yok etmeye yardımcı olur.
  • Daha dinç bir zihin istiyorsanız, gün içerisinde düzenli olarak su içmelisiniz. Unutkanlık sorununuzda bu sayede azalacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir