MİDENİZİ DOĞAL YÖNTEMLER İLE KORUYUN

Mide, beslenme yolu ile vücudumuza aldığımız besinleri kimyasal ve fiziksel olarak parçalanma işleminin uygulandığı organımızdır. Çeşitli sebeplerden dolayı gün içerisinde midede ekşime, yanma gibi bazı rahatsızlıklar yaşayabiliyoruz.

İdeal kilonun üzerinde bir kiloya sahip olmak, aşırı yağlı ya da asitli yiyecekler tüketmek ya da yoğun stres gibi farklı nedenlere dayanan mide sorunları, gün içerisinde yaşam kalitemizi etkileyebiliyor. Bazen günlerce sürebilen mide şikayetleri yaşanması da mümkün.

Herhangi bir mide sorunu yaşadığınızda ilk önce beslenmenizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Ardından mide sorunlarına neden olabilecek, stres gibi diğer tetikleyici faktörleri de değerlendirmek gerekiyor. Midede yanma, ağrı, bulantı, ekşime gibi sorunlar yaşadığınızda hemen kimyasal ilaçlara başvurmak yerine, doğal yöntemleri değerlendirerek bir çözüm aramak gerekiyor.

Mideye İyi Gelen Doğal Tedavi Yöntemleri;

  • Elma Sirkesi… Sirkenin, mikroplar ve zararlı bakteriler üzerindeki etkileri biliniyor. Bunların yanı sıra cilt içinde olumlu etkileri bulunan elma sirkesini, mide rahatsızlıkları yaşadığınızda tüketmeniz en doğal tedavi yöntemlerindendir. Ancak sirkeyi kontrolsüz tüketmemek gerekiyor. Su ile karıştırıp, yumuşatacağınız elma sirkesini sabah aç karnına içmeniz midenizi yatıştıracak bir yöntemdir.
  • Beyaz Pirinç… İçerisine baharat ve yağ gibi herhangi bir maddesi koymadan, sadece haşlayarak tüketmeniz gereken beyaz pirinç ile mide rahatsızlıklarınızı en aza indirebilirsiniz. Sindirim sisteminizde bulunan fazladan sıvıyı çekerek, vücudunuza ekstra lif kaynağı olacak beyaz pirinci bir mide koruyucu olarak değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Rezene… Mide dostu olan bitkilerden biri olan rezene, mide rahatsızlıkları yaşayanlar için mükemmel bir alternatiftir. Çay olarak tüketmenizi tavsiye edeceğimiz rezene, sallama poşetinde olanlardan olmamalı. Tohum halindeki rezene bitkisinden bir çay kaşığı kadar ezerek, tohum halini yiyebilir ya da sıcak su ile demleyerek çay halinde tüketebilirsiniz. Ayrıca rezene tüketmeniz halinde nefesinizin de güzel kokacağını hatırlatmak isteriz.
  • Zencefil… Faydaları saymak bitmeyen zencefil, bu kez mide koruyucu özelliği ile karşımıza çıkıyor. Kullanılan kimyasal ve pek çoğu zararlı ilaçlardan çok daha etkili olan zencefil, en doğal mide koruyucular arasında yer alıyor. Zencefili rendeleyerek salatalarınıza ekleyebilir ya da tercihinize göre limonlu leziz bir çay yaparak da tüketebilirsiniz.
  • Muz… Muzun içerisinde barındırdığı ve pektin adı verilen madde nedeniyle özellikle mide bulantılarında birebir etkili olan muz, sindirim sistemi içinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Tercihinizi yeşili henüz gitmemiş yani çok olgunlaşmamış muzlardan yana kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Midenizdeki sorunlarınızın kısa zamanda yok olmasını istiyorsanız, düzenli olarak muz tüketmelisiniz.
  • Maden Suyu… Mide için riskli bir yöntem sayılabilen maden suyu, kişiye göre farklı etkiler gösterebiliyor. Bazı bireylerde mideyi rahatlatmaya yardımcı olurken, bazılarında ise mide rahatsızlıklarını tetikleyebiliyor. Bu nedenle bir kez kullanarak vücut tepkilerinizi gözlemlemenizi öneriyoruz.
  • Taze Nane… Mide sakinleştirici etkisi ile bilinen taze nane, en doğal mide sorunları çözücü tedavi yöntemidir. Yemek sonrasında mide de oluşan hazımsızlıklara, mide bulantılarına, mide spazmlarına karşı son derece etkili olan taze nane, kokusu ile dahi iyi gelmektedir. İçeceğiniz bir bardak taze nane çayı, naneli şeker, nane özütü koklamak gibi yöntemlerden yararlanarak mide sorunlarına doğal bir çözüm bulabilirsiniz.
  • Papatya… Vücutta oluşan iltihaplanmalar ile birebir savaşan papatyanın; regl ağrılarından, mide hastalıklarına kadar pek çok farklı alanda yararları bulunuyor. Mide zararının rahatlamasına yardımcı olan papatya, özellikle hazımsızlık ve mide ağrılarında oldukça etkili bir yöntemdir. Ayrıca sindirim sistemini çevreleyen kasların gevşeyip, rahatlatan papatya çayını gece yatmadan tüketmeniz halinde deliksiz bir uyku uyumanıza da yardımcı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir