GÖBEK SİMİDİNDEN KURTULMA EGZERSİZLERİ

İdeal kilonuzun üzerine çıkmaya başladığınızda, en kolay yağ tutan bölgelerin başlarında bel bölgesi ve çevresi geliyor. Bel ve göbek bölgesinde meydana gelen yağlanma; hem fiziksel olarak, hem de sağlık açısından olumsuz sonuçlara neden olabiliyor.

Göbek ve çevresinde görülen yağlanma, iç organların etrafını çevreleyen yağların habercisi oluyor. Bu durum ise kalp hastalıkları başta olmak üzere diyabete kadar pek çok sağlık sorununa sebep olabiliyor. Özellikle ilerleyen yaş nedeniyle yavaşlayan metabolizma, bel ve çevresinde oluşan yağlanmayı tetikleyebiliyor.

Can simidi olarak da isimlendirilen bel çevresi yağlanması, ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabildiğinden önem verilmesi gereken bir durumdur. Göbek bölgesinde yağlanma meydana geldiğini fark ettiyseniz; bir takım egzersizler ve yeni bir beslenme planı ile müdahale etmeniz gerekiyor.

Göbek simidinden kurtulmanızı sağlayacak egzersiz çalışmalarınızı, ekstra konfor içerisinde yapabilmeniz ve daha fazla verim alabilmeniz için dünya markaları tarafından, en yeni teknolojiler kullanılarak tasarlanan kadın spor giyim ve erkek spor giyim ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Göbek Yağlarından Kurtulma İçin 5 Etkili Egzersiz;

  • Egzersiz 1- Bel ve göbek çevresi için özel tasarlanan egzersizler ile başlayalım. Sırtüstü uygun sertlikte bir yere uzanarak çalışmaya başlamalısınız. Yatar pozisyondayken, bacaklarınızı yukarıya doğru kaldırın ve bir süre bu şekilde bekleyin. Ardından kalçanızı yerden 15-20 cm. kadar yukarıya kaldırın ve bir süre de bu pozisyonda bekleyin. Sonrasında başlangıç pozisyonuna geri dönün. Bu çalışmayı 20 tekrar ile uygulamaya başlayabilirsiniz.
  • Egzersiz 2 – İkinci yapmanız gereken egzersiz ters crunch olarak da isimlendirilen, mekik hareketine benzeyen bir egzersizdir. Yere sırtüstü uzanarak, başlangıç pozisyonunuzu almalısınız. Yatar pozisyonda iken bacaklarınızı dizden kırarak, yukarıya kaldırın. Örneğin bir sandalyede, sırtüstü olarak oturduğunuzu düşünebilirsiniz. Dizlerinizi baş bölgenize doğru çekmelisiniz. Ardından ilk pozisyona gelerek, tekrarlarınıza başlayabilirsiniz. Bu çalışmayı 15-20 tekrar yaparak uygulayabilirsiniz.
  • Egzersiz 3 – Bel bölgesi için en etkili sporcu antrenmanlarından biri de destekli crunch hareketi olarak bilinen 3.egzersizidir. Destekli mekik çalışması da diyebileceğiniz bu egzersize başlarken, sırtüstü yere uzanmalısınız. Bacaklarınızı bir desteğe sabitleyerek, iki elinizi göğsünüzde birleştirin. Çalışmanızı bacaklarınızı sabit tutarak, başınızı yerden 15 cm. kadar kaldırarak uygulamalısınız. Ardından başlangıç pozisyonuna dönerek, hareket tekrarı yapabilirsiniz.
  • Egzersiz 4 – Topuğa dokunma egzersizi de denilen bu çalışma ile bel ve göbek bölgesinde bulunan yağlanmayı hızlı bir şekilde eritmenize yardımcı olacaktır. Yere sırtüstü uzanarak, bacaklarınızı dizlerinizden bükün. Omuz genişliğinizden biraz daha açacağınız bacaklarınız sayesinde daha kolay çalışabilirsiniz. Karın bölgesindeki kaslarınızı sıkarak çalışmanız yararınıza olacaktır. Eliniz ile topuğunuza doğru uzanın, birkaç saniye topuğunuzu tutarak bekleyin ve ardından ilk pozisyonunuza dönerek, diğer eliniz ile çalışabilirsiniz.
  • Egzersiz 5 – Şınav çekmeye benzeyen bir pozisyonda, yüzünüz yere bakacak şekilde çalışmaya başlamalısınız. Bel ve kalçanızın düz olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca egzersiz süresince karın kaslarınızı sıkılı tutmanızın daha iyi verim almanızı sağlayacağını da hatırlatmak isteriz. Sıra ile bacaklarınızı göğüs bölgenize doğru çekerek, birkaç saniye kadar bu pozisyonda bekleyin. Sonrasında aynı çalışmayı diğer bacağınız ile deneyin. Egzersiz sonrasında, tekrarlara başlayarak göbek bölgesinde oluşan yağlanmadan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Göbek Simidini Yok Etme Yöntemleri;

  1. Şekerden Uzak Durun… İlk yapmanız gerekenlerin başında, tüm içecek ve yiyecekleriniz dahil olmak üzere şekeri tamamen hayatınızdan çıkartmak ile işe başlayabilirsiniz.
  2. Ambalajlı Gıda Tüketmeyin… Doğal ve organik besinleri tüketmeye özen göstermelisiniz. Böylece GDO’dan ve raf ömrünü uzatan kimyasallardan uzak kalarak, sağlığınızı koruyabilirsiniz.
  3. Karbonhidratı Fazla Kaçırmayın… Gün içerisinde tükettiğiniz besinlerin yanı sıra özellikle aldığınız karbonhidrat miktarını ve çeşidini kontrol altına alırsanız, bel çevresinin yağlanmasına engel olabilirsiniz.
  4. Hareketli Yaşayın… Gün içerisinde durağan bir yaşantınız varsa mutlaka spor yaparak, bedeninize gereken canlılığı kazandırmalısınız.
  5. Uyku Düzenini Önemseyin… Kalitesiz ve yetersiz bir uyku tüm beslenme ve egzersiz düzeninizi bozabilir. Bu nedenle yeterince uyuyarak, vücudunuza yenilenmesi ve dinlenmesi için zaman ayırdığınızdan emin olmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir