KUVVET EGZERSİZİ İLE GÜÇLENMENİN SAĞLIKLI YOLLARI

KUVVET EGZERSİZİ İLE GÜÇLENMENİN SAĞLIKLI YOLLARI

Kuvvet egzersizleri, sağlıklı bir vücut için oldukça önemlidir. Sadece güç kazanmak isteyenler değil, daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak, nöronlar ve kaslar arasındaki koordinasyonu sağlamak isteyenlerde Kuvvet Egzersizleri yapabilirler.

Egzersiz sırasında gerçekleşen kalori yakımı ve yükselen endorfin seviyesini de düşünürsek, egzersiz planınızda Kuvvet Egzersizlerine de mutlaka yer vermeniz gerekir. Güç egzersizleri sırasında, kardiyo egzersizlerine oranla daha fazla kalori harcandığı da kanıtlanmış bir bilgidir. Fiziksel performansı ön planda tutan Kuvvet Egzersizleri ile kaslarınızı geliştirip, güçlendirmek; doğru bir program ile çalışırsanız, hiç de zor değil.

Kuvvet Egzersizleri

Kuvvet Egzersizlerinin Sağlık için Faydaları

  • Kuvvet egzersizleri; metabolizma için yüksek etkisi bulunan egzersizlerdendir. İlerleyen yaş gruplarında yavaşlayan metabolizma hızlandırıldığından, yaşlanma etkilerini geciktirmiş olursunuz.
  • Kas gücünüzü arttıracağından Kuvvet Egzersizleri, vücudu daha dayanıklı ve dinç hale getirmektedir.
  • Yağ yakımına yardımcı olan Güç Egzersizleri, kas oranınızı da yükseltir. Üstelik diğer antrenman gruplarına oranla kaslarınızı daha çok belirginleştireceğinden, daha estetik sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.
  • Doğru bir şekilde planlanmış ve sürekliliği olan bir Kuvvet Egzersizi programı ile formunuzu koruyabilirsiniz. Kuvvet egzersizleri ile kilo almayı önleyeceğinizden, çağımızın önemli sorunlarından olan obezite ve diyabet gibi hastalarında önüne geçmiş olursunuz.
  • Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; doğru planlanmış ve sürekliliği olan Kuvvet Egzersizleri yapanlar, uykuya dalarken hiç zorlanmıyorlar. Ayrıca uyku kalitesinin de arttığı belirtiliyor.
  • Yaşlanmayı geciktirdiğini belirttiğimiz Kuvvet Egzersizleri aynı zamanda yaşlanmaya bağlı kas kayıplarını, kas sakatlıklarını ve eklem sorunlarını da engeller.
  • Kuvvet Egzersizleri; kemik yoğunluğunu sabit tutuğu ve kemikleri güçlendirdiği için osteoporoz riskini de düşürmektedir.
  • Daha işlevsel ve hareketli bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Günlük yaşamınızda güç gerektiren, zorlu işleri daha kolay yapabildiğinizi fark edersiniz.
  • Kuvvet Egzersizleri, düzgün bir postür ve formda bir görünüme kavuşmanızı sağlar.
Kuvvet Egzersizi Yapacaklara Tavsiyeler

Kuvvet Egzersizi Yapacaklara Tavsiyeler

Her egzersiz grubunun, kendine özgü egzersiz hareketleri ve uygulanma esnasında bilmeniz gereken püf noktaları vardır. Kuvvet Egzersizlerini de uygulanırken işinizi kolaylaştıracak, performans ve verimliliğini arttıracak bazı kuralları vardır. İşte altın değerindeki o tavsiyeler;

  1. Ayakkabı Giymeden Çalışın… Bu şekilde çalışmanız deadlift gibi hareketlerde, daha ağır çalışabilmenizi sağlar. Ayaklarınızın güçlenmesini sağlarken, çekiş gücünüzü de arttıracaktır.
  2. Barfikse Önem Verin… Sabah kalktığınızda ve akşam yatmadan önce barfiks yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Günlük uygulamayı bir alışkanlık haline getirmelisiniz.
  3. Tok Karnına Çalışmayın… Kaslarınızı geliştirmek için aç karnına antrenman yapmanız, istediğiniz sonuca ulaşmanızı hızlandıracaktır. Tok karın ile çalışmanız hem etki seviyesini düşürecek, hem de performansınızı…
  4. Kalçanızı Sıkın… Özellikle bench press ve overhead press gibi kuvvet çalışmalarında, kalçanızın sıkılı olması çok daha olumlu sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
  5. Patlayıcı Egzersiz Yapın… Sinir sisteminin uyarılması ve kas fiberlerini daha fazla aktive etmenizi sağlayacağından önemli bir çalışmadır. 3-5 kilo aralığındaki bir sağlık topunu, 1 metre kadar uzağınızda bulunan duvara sertçe çarparak patlayıcı egzersiz yapabilirsiniz.
  6. Tempoyu Değiştirin… Tüm egzersizlerde geçelidir ki; sürekli aynı tempoda çalışmak, egzersizin etkilerini azaltır. Bunun yerine bir ay ağır, bir ay hafif ağırlıklar ile antrenman yapmalısınız.
  7. Hidrolize Proteinler… Gerek duyduğu an vücudun hemen tüketebileceği ve hızlı sindirildiği hidrolize proteinleri antrenman sonrasında kullanarak, egzersizin etkilerini maksimum seviyeye çıkartın.
  8. Ayakta Çalışın… Uygulayacağınız hareket oturarak çalışmaya da imkan veriyor olabilir. Ancak en etkili sonucu alabilmek için siz ayakta çalışmayı tercih etmelisiniz.

Kaslarınızı güçlendirmek ve belirginleştirmek için sadece Kuvvet Egzersizi Çalışmaları yapabileceğiniz gibi amacınıza uygun doğrultuda, mevcut egzersiz programınıza kuvvet egzersizi hareketlerinden ekleyerek de yararlanabileceğinizi de unutmamalısınız…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir