KOŞU BANDI İLE KİLO VERME

KOŞU BANDI İLE KİLO VERME

İdeal kiloda olmak, her insan için çok önemlidir. Kişi normalin dışında, fazla kilolara sahip ise enerjik olamaz ve bu fazla kilolardan kaynaklanan birçok sağlık problemi yaşayabilir. Kilo vermek, yağlarımızdan kurtulmak ve fit olmak için mutlaka spora yöneliriz.

Hedefi zayıflamak olan ve spora yönelen insanların, tercih ettiği türlü yöntemler vardır. Bunlar ip atlamak, bisiklet sürmek ve koşmak gibi çeşitli egzersizlerdir. Bu egzersizlerin buluştuğu ortak bir nokta vardır. Hepsi kalp, dolaşım sistemi ve akciğerleri yoğun şekilde etkileyen kardiyo egzersizleridir.

Kardiyo egzersizleri; Vücut sağlığına katkı sağladığı gibi doğru beslenme ile desteklendiğinde yağlarınızı yakarak kilo vermenizi sağlar. Bunların arasında Koşu, en çok tercih edilen kardiyo egzersizidir. Bu kadar çok tercih edilen bir egzersiz, koşu bandı ile yapıldığında kilo verme nasıl gerçekleşir biraz bu konudan bahsedelim…

Koşu Bandı ile Kilo Verme

Koşu Bandı ile Kilo Vermek Mümkün mü?

Koşu bandı; Hızını ayarlayabildiğiniz ve eğim verebildiğiniz mekanik egzersiz aletidir. Koşu bandı sizi tempolu yürüterek veya koşturarak vücut sıcaklığınızı yükseltir. Yükselen vücut sıcaklığınız sonucunda terleyip vücuttaki suyu atmış olursunuz. Bu vücut suyunun yanı sıra koşu bandında harcadığınız enerji ile fazlalık yağlardan kurtulup kilo verebilirsiniz.

Dünyaca ünlü spor ekipmanı üreticileri tarafından tasarlanan kaliteli Koşu Bantları; Egzersiz süresince harcanan kalori miktarını, kaç kilometre yol kat ettiğinizi ve nabzınızı gösteren ekranlara sahiptir. Size gösterilen verilerde kilometre değeri ve harcanan kalori miktarı ne kadar yüksek ise o kadar fazla kilo vermiş olursunuz.

Hem sağlığınız, hem de formunuz için oldukça önemli koşu bantlarının yanı sıra uygun fiyat seçenekleri ile temin edebileceğiniz Kondisyon Bisikletleri de kardiyo çalışmalarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.

Koşu Bandı Egzersizleri

Koşu Bandının Etkili Kullanımı ve Egzersiz Varyasyonları Nelerdir?

Koşu bandını, doğru ve etkili kullandığınız takdirde gözle görülür kilolar vermeniz kaçınılmaz olur. Şimdi sizlere koşu bandında normal yürümenizi tavsiye etmekten ziyade, hangi ayarları değiştireceğinizden ve nasıl daha büyük etkiler görebileceğinizden bahsedeceğiz. Bu bilgileri kullanarak koşu bandı ile kilo vermeye hazır olun!

  • Temponuzu Sabit Tutmayın: Koşu bandını kullanarak iki farklı grup üzerinde yapılan araştırmaya göre; Bir grup orta tempoda, diğer bir grup ise hızlı tempoda koşu bandıyla çalışan iki farklı grubun performansları değerlendirilmiştir. Bu sürenin tamamında hızlı tempo ile koşu bandında çalışan grup, diğer gruba oranla daha fazla kalori harcayıp, yağ yaktığı gözlemlenmiştir.

Tempo değiştirerek yapılan, koşu işlemine interval kardiyo(HIIT) adı verilir. Koşu bandında; Aynı tempoda koşmaktansa, belirli aralıklarla hızınızı değiştirerek interval kardiyo ile yağ yakımı konusunda daha büyük etkiler alabilirsiniz.

Interval kardiyo, kondisyonunuzun güçlenmesi sağlar ve metabolizma hızınızı artırır. Bunları yaparken kandaki şeker seviyesinin dengelenmesine de olumlu etki sağlar.

  • Eğimi Yükselterek Çalışın: Koşu bandınızın eğim ayarını yüksek tutarak, harcadığınız kalori miktarını artırabilirsiniz. Yüksek eğim, sizin daha fazla zorlanmanıza ve efor sarf etmenize sebep olur. Bu doğrultuda; Yağ yakımınız artar ve daha fazla kilo verirsiniz.

Koşu bandında yaptığınız; 10 dakika normal tempoda yürüme sonrasında, 10 dakika eğimli koşu yaptığınızda performansınızın maksimum seviyelere çıktığını görebilirsiniz. Eğim ayarlarınız ile birlikte değişen bacak duruşunuz, eğer sizi zorlayacak derecede ise bu eğimi kararında tutmaya dikkat edin.

  • Doğa Yürüyüşü Moduna Alın: Koşu bandınızda kullanabileceğiniz seçenekler arasında, doğa yürüyüşü modu var ise mutlaka kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu mod, sizi adeta ormanda yokuşlardan, patikalardan geçiyormuş gibi düşünerek koşu bandınızın eğim ayarları değiştirir ve daha fazla yağ yakmanızı sağlar.

Böylece sizler de koşu bandınızın üzerindeyken bir doğa yürüyüşüne katılmış kadar fazla yağ yakarsınız. Denge ve koordinasyonunuzu artırır, harcadığınız enerji artar ve ekstra kilo vermiş olursunuz.

Koşu Bandının Etkili Kullanımı

Koşu Bandı Çalışmasını Beslenme ile Desteklemek

Kilo verme durumu verdiğiniz kalori miktarı, aldığınız kalori miktarından fazla olduğunda gerçekleşir. O yüzden koşu bandında harcadığınız kalorilerin, boşa gitmemesi için düşük kalorili besinler ile beslenmeye dikkat etmeniz gerekmektedir.

Eğer koşu bandında yaptığınız koşuları, güzel bir diyetle süslerseniz sizler de hedeflediğiniz ideal kiloya hızlıca ulaşabilirsiniz. Ancak sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bu durumu benimseyerek, bir yaşam tarzı haline getirmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.

Koşu Bandının Etkileri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir