KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRAN 10 DEĞERLİ BİLGİ

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRAN 10 DEĞERLİ BİLGİ

Gün içerisindeki öğünlerden aldığınız kalori miktarı, harcadığınızdan az ise belirli bir süre sonra ideal kilonuzun üzerine çıkmanız kaçınılmaz bir durumdur. Bazen genetik faktörler, hareketsiz bir yaşam ya da bir takım sağlık sorunları nedeniyle de fazla kilolarınız olabilir.

Bu noktada panik yapmadan, gerekirse bir uzmandan yardım alarak yeni bir beslenme düzeni inşa etmelisiniz. Beslenme şeklinizi değiştirirken gıdaları tanımanız size büyük yarar sağlayacaktır. Fazla yağ yakmanıza neden olan, lif içeren, tok tutan, kalorisi düşük, proteini yüksek gibi tanılar koyabilmeniz için besinleri iyi tanımalısınız.

Kilo Verirken Beslenme

Kilo Vermeyi Kolaylaştıran 10 Beslenme Tüyosu;

  1. Öğünlerinize Salata ile Başlamalısınız… Eğer öğünlerinize salata ile başlarsanız, düşük kaloriye sahip olmasının yanı sıra tokluk hissi vereceğinden daha az yemek yiyeceksiniz. Yapılan araştırmalar da kanıtlıyor ki ana yemekten önce bir porsiyon salata tüketmek, kalori miktarını %12 azaltacaktır.
  2. Özellikle Kahvaltıyı Atlamamalısınız… Sabah sağlıklı bir kahvaltı yaparsanız, gün içerisindeki yersiz açlık hissini de bastırmış olursunuz. Ayrıca uyandıktan sonra, 1 saat içerisinde kahvaltı yapmanız halinde metabolizmanızı hızlandırmış olacaksınız. Üstelik kahvaltı esnasında aldığınız karbonhidratlar, gün içerisindeki aktivitelerinizde enerji oluşturmak için harcanacaktır.
  3. Duygusal Açlığınızı Kontrol Etmeyi Öğrenmelisiniz… Açlık hissettiğiniz her an gerçekten acıkmış olmayabilirsiniz. Stres, üzüntü, kızgınlık gibi bireysel olarak değişebilen, bazı ruh halleri de insanı yemek yemeye itebilir. Bazılarımız mutlu olduklarında çok yemek yerken, bazılarımızda kızgın veya sinirli olduklarında daha fazla yemek yemeye meyillidir. Farklı bir ruh hali içindeyseniz, tek yapmanız gereken gerçekten aç olup olmadığınızı sorgulamaktır.
  4. Az Çeşit Tüketmeye Çalışmalısınız… Ne kadar çok çeşit alışanız tabağınıza, doymanız o kadar zorlaşır. Araştırmalara göre tek bir çeşit yemek yiyenler, yemeyenlere oranla çok daha yavaş ve çiğneyerek besleniyorlar. Yani olması gerektiği gibi…
  5. İdeal Boyutlarda Tabaklar Kullanmalısınız… Porsiyon büyüklüğü, aslında çok önemli bir detay. Tabağınıza koyduğunuz besinlerin tamamını tüketmeden, beyniniz tokluk sinyalleri pek vermeyecektir. Küçük ebatlı tabaklar tercih edebilir ya da tabağın sadece yarısını kullanabilirsiniz.
Kilo Vermek için Beslenme Tüyoları

6. “En Sevdiklerinizi” Unutmamalısınız… Beslenme planınızı oluştururken, araya biraz sevdiğiniz gıdaları da eklemelisiniz. Evet, çikolatalı bir diyet çok düşünülemeyebilir ancak çikolata ve dondurmayı kontrollü bir miktarda tüketebilirsiniz.

7. Sonucun, Zaman Alabileceğini Kabullenmelisiniz… Hepimiz biliyoruz ki; Maalesef kilo vermek, almak kadar hızlı işleyen bir süreç değildir. Bedeninizde değişimleri görmeniz zaman alabilir. Asla pes etmeden, vazgeçmeden, kararlı ve azimli şekilde yolunuza deven etmelisiniz.

8. Tartılma Takıntısından Uzaklaşmalısınız… Evet, ara ara kilonuzu kontrol etmek, doğru yolda olduğunuzu kendinize kanıtlamak isteyebilirsiniz. Ancak bunu her aklınıza geldiğinde, kaç kilo vermişim mantığı ile yaparsanız, kısa sürede takıntı haline getirebilirsiniz. Haftada 1 kez tartılarak, zihninizi gereksiz yere meşgul etmekten kaçınmalısınız.

9. Yemek Esnasında Başka Şeylerle Uğraşmayın… Çalışırken, televizyon izlerken ya da zihninizi yorabilecek farklı şeyler ile uğraşırken, yemek yemekten kaçınmalısınız. Dikkatinizi farklı bir yere odaklarsanız, ne kadar yediğinizi hatta ne yediğinizi bile fark edemeyebilirsiniz.

10. Gün İçerisinde Sık Sık Su İçmelisiniz… Metabolizmadan, cildinizin görünüşüne kadar pek çok faktörde suyun etkisi vardır. Günlük ihtiyaç duyulan su miktarını, düzenli bir şekilde içmelisiniz. Yağ yakımını da faydası olan su ile etkin çalışan bir metabolizma, istenilen sonuca kısa sürede ulaşmanızı sağlayacaktır.

Sağlıklı Beslenme ve Kilo Verme

Kilo Vermeyi Kolaylaştıran Besinler

Siyah fasulye, barbunya, mercimek, nohut, avokado, yulaf, yoğurt, ceviz ve fındık, brokoli, greyfurt, elma, armut, keçi peyniri, yumurta, yeşil kahve, acıbiber, yeşil çay, sirke gibi daha yüzlerce yazabileceğimiz, her biri farklı bir özellikte olan bu besinleri tüketerek, kilo vermeniz hızlandırabilirsiniz.

Unutmayın… Egzersiz desteği olmadan kilo vermeniz; Hem daha zor, hem de sağlıksız bir seçenektir. Vereceğiniz kilo miktarını arttırmak, forma girdiğinizde yeniden kilo almak istemiyorsanız; Düzenli egzersiz yapmalı ve sağlık beslenmeyi bir yaşam tarzı olarak benimsemelisiniz.

Kilo Vermeye Yardımcı Besinler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir