Kendini Sevmek Ne Demek?

Kişinin kendine karşı öz sevgi beslemesi gerekiyor. Kendinize değer vermeyi bilmeli ancak bunun bir kibir ya da egoya dönüşmesine izin vermemelisiniz. Kendini sevmek, bazı insanların doğasında vardır. Ancak bazı kişiler bu konuda epey bir zorluk yaşarlar.

Kendinizi seviyor olmanız; hayatın istemsiz getirileri veya başarısızlıklarınız karşısında meydana gelen olumsuz durumlarda, kendinize fazla yüklememek anlamına da gelir. Yani hayatınızda yaşadığınız olumsuz durumları, tamamen kendi suçunuz olarak görmeniz ve özgüven eksikliği yaşamanız istenmeyen bir sonuçtur.

Hayatın size sunduğu ne varsa bedensel görünümünüz, yaptığınız işiniz ya da büyüdüğünü koşullar tamamen sizden bağımsız olarak gelişebilir. Kendinizi sevmeniz halinde; tüm koşulların iyi yanını görerek, elinizdekilerin değerini bilmekle doğru orantılıdır diyebiliriz.

Kendini Sevmek Ne Demek?
Kendini Sevmek Ne Demek?

Kendimizi Sevmek İçin Neler Yapabiliriz?

  1. Kendini Kabul Etmeyi Öğren… Unutmamalısın ki sen kendin için doğdun ve yeryüzünden senden bir tane daha kesinlikle yok. Duygusal ve fiziksel yapın, olaylar karşısında verdiğin tepkiler, giyim ve yaşam tarzın, hayata bakış açın olsun her biri sana özeldir. Negatif düşüncelerden hızla uzaklaşarak kendini sevmeyi öğrenmelisin.
  2. Pozitif Olumlara Odaklan… Telkin tekniği ile insanlara ve kendinize yaptıramayacağınız şey yoktur. Yeterince iyi olduğunuzu, kendinize çok iyi baktığınızı, kusurlarınız ile kendinizi sevdiğinizi söyleyerek sık sık olumlamalar yaparsanız, kısa süre içerisinde kendinizi sevdiğinizi fark edebilirsiniz.
  3. Hayır Demeye Alışmalısın… Sınırlarınızı koymak için istemediğiniz durumlarda hayır diyebilmeyi öğrenmelisiniz. İnsanlara, ailenize, eşinize, arkadaşınıza ya da yöneticinize, istemediğiniz durumlarda hayır diyebilme özgürlüğünüzü kullanın. Unutmayın ki evet demek gibi, hayır cevabı da bir seçenektir. Bu şekilde kendinizi hem daha iyi hissedecek, hem de kendinizi sevmeyi öğrenebileceksiniz.
  4. Sevginizi Paylaşın… İnsanlarla sevginizi paylaştığınız zaman göreceksiniz ki, kendinizde çok daha huzur ve mutlu olacaksınız. Vücutta endorfin hormonu salgılanmasını sağlayan sevgiyi paylaşma eylemine kendinizden başlamalı, insanlar karşı daha pozitif yaklaşmayı bilmelisiniz. Bir tebessüm ya da bir kahve gibi küçük ve cömert yaklaşımlar ile sevginin yayılmasını sağlayabilir, insanları bireysel olarak inciltmenin ne kadar erdemsiz bir davranış olduğunu fark edebilirsiniz.
  5. Enerjinizi Yükseltmeyi Deneyin… Gün içerisinde kendinize sadece 15 dakika ayırarak, pozitif düşünmeye çalışmanızın, uzman tarafından onaylanan büyük etkileri vardır. Olumlu düşünmek, kendinizi sevmenize de yardımcı olur. En sevdiğiniz şarkıyı açın ve kendinizi rahat hissettiğiniz bir ortamda dans edin. Size ve ruhunuza ne kadar iyi geleceğini göreceksiniz. Kendinizi sevin çünkü hayatınızın başrolü sizsiniz…
Kendimizi Sevmek İçin Neler Yapabiliriz?
Kendimizi Sevmek İçin Neler Yapabiliriz?

Kendini Seven İnsanların 8 Önemli Sırrı;

  1. Kendini sevenler insan günde 6 saatten az uyumazlar ve uykularını almadan uyanmayı pek sevmezler. Uyku onlar için ayrı bir keyiftir, uyurken beyin çalışmaya devam eder ve vücut kendini yeniler.
  2. Kendini seven insanların sık sık dans ederken görebilirsiniz. Hafta sonları kendini seven insanlar yemek yeme planı değil, dans etme planı yaparlar.
  3. Stresi durumlarda bu durumun üstesinde bir şekilde geleceklerini bilirler çünkü kendilerine güvenleri tamdır. Her şeyin yoluna gireceğine inanırlar ve gerçekten de bunu yaparlar.
  4. Evlerine yakın bakkala ya da yürüyebilme mesafesinde ise her noktaya yürüyerek giderler. Hem ruhsal, hem de bedensel olarak yürüyüş yapmanın kendilerine iyi geleceğini bilirler.
  5. Şekerli ve asitli içecekler yerine, kendi evlerinde yaptıkları bazı meyve ve sebzeler ile aromalandırdıkları içecekleri tercih ederler.
  6. Gülmenin ve kahkaha atmanın değerini bilirler, bu nedenle sık sık onların kahkahalarını duyabilirsiniz. Kahkaha atmak, vücuttaki stres seviyesini de düşürür.
  7. Kolaya kaçarak fast food sipariş etmezler. Bunun yerine işi keyfe dönüştürerek, mutfakta kendi tariflerini uygularlar. Böylece kalp sağlığı da korunmuş olur.
  8. Fiziksel görünüme önem vererek, daima en sevdiği kıyafetin içerisinde olabilmek için beslenmelerine dikkat ederler.
Kendini Seven İnsanların 8 Önemli Sırrı
Kendini Seven İnsanların 8 Önemli Sırrı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir