KAS YAPIMINI DESTEKLEYEN SAĞLIKLI ARA ÖĞÜNLER

KAS YAPIMINI DESTEKLEYEN SAĞLIKLI ARA ÖĞÜNLER

Sağlıklı bir vücut, belirgin kaslar ve formda bir görünüm hayal ediyorsanız; düzenli egzersiz programınızı bu doğrultuda hazırlamalı, beslenmenize dikkat etmelisiniz. Kasların daha belirginleşmesi ve güçlenmesi için öncelikle vücuttaki yağ fazlasının erimesi gerektiğini de unutmamalısınız.

Kas yapmaya yardımcı olacak protein ağırlıklı bir beslenme programı oluşturmalı, yağ oluşumuna neden olacak gıdalardan uzak durmalısınız. Öncelikli olarak; vücutta bulunan fazla yağ oranını azaltacak bir diyet uygulamalı, ardından kas gelişimine yönelik sağlıklı beslenme programı oluşturmalısınız.

Kas Yapımını Destekleyen Ara Öğünler

Kas Yapma Yardımcı Sağlıklı Ara Öğünler;

  • Ananas: Egzersiz yaparken kas oluşumunu destekleyecek bazı vitamin ve minerallere ihtiyaç duyabilirsiniz. En doğal ve sağlıklı yoldan bunları karşılamak için bazı meyvelere yönelebilirsiniz. İçerisinde bromelain bulunması nedeniyle ananas, bu dönemde tüketmeniz gereken meyveler arasındadır. Ara öğün ve kahvaltılarınız da tercih edebilirsiniz.
  • Kuruyemiş: Badem, leblebi, fındık, yer fıstığı, kaju gibi protein değeri yüksek kuruyemişler harika birer ara öğün olabilir. Antioksidan ve E vitamini destekleri ile de sağlığımız için oldukça yararlıdır. Ancak bazı kuruyemişler, yüksek oranda yağ bulundurduğundan kontrollü tüketilmelidir. En ideal tercih ise yüksek protein ve az yağ içerdiği için leblebi olacaktır.
  • Yumurta: Sağlıklı beslenme denince aklımıza ilk gelenlerden, protein deposu yumurta oluyor. Yağ yakımını hızlandıran, metabolizmaya destek olan yumurta; içerisindeki yüksek protein seviyesi ile de vücut geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmezlerinden oluyor. Çinko, demir, kalsiyum, A vitamini, D vitamini ve E vitamini gibi pek çok önemli besin değerini barındırması da yumurtayı sağlıklı bir öğün yapıyor.
  • Ton Balığı: Sağlık ara öğün alternatiflerinden bir diğeri ise ton balığıdır. İçerisinde bulundurduğu proteinin yanı sıra omega-3 gibi sağlıklı yağlar ile zengin bir kaynak. Salatalarınıza katabilir, ekmek arası yiyebilir ya da limon ilave ederek tek başına tüketebilirseniz.
  • Kahve: Antioksidan içeriği ile sağlıklı bir ara öğün seçeneği olan kahveyi, sütlü ve şekersiz olarak tüketebilirsiniz. Yanında aperatif olarak tüketeceğiniz birkaç badem ile istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz. Metabolizmayı da hızlandıran ve enerji veren kahve, kilo vermek isteyenler için mantılı bir seçim olacaktır.
  • Çikolatalı Süt: spor yapanların elinde sıkça çikolatalı süt görürsünüz. Karbonhidrat ve protein içeren çikolatalı süt, antrenman sonrasında yıpranan kasların onarımında oldukça faydalıdır. Şeker de bulunan içeriği ile çikolatalı süt tüketiminin, kontrollü olarak yapılması gerekir.
  • Yulaf: Tok tutma özelliği ile diyet listelerinin ilk sıralarında yer alan yulaf; protein, lif, vitamin ve mineralli içeriği ile sağlıklı bir ara öğündür. Lifli yapısı ile sindirim sitemini çalıştıran yulafı kahvaltı olarak da tüketebilirsiniz.
  • Muz: Enerji seviyesini yükseltme özelliği ile bilinen muz, aynı zamanda güçlü bir karbonhidrat ve protein kaynağıdır. İçerisinde barındırdığı şeker nedeniyle kontrollü tüketilmesi gereken muz, kas yapmaya yardımcı meyveler arasında yer alır. Ara öğünler için ideal bir tercih olacaktır.
  • Somon: Özellikle kırmızı et tercih etmeyenlerdenseniz, gerekli protein için somon tüketebilirsiniz. Omega 3 yağ asitleri de içerisinde bulunduran somon, kas gelişimi içinde son derece yararlıdır. Ara veya ana öğün olarak tüketebileceğiniz somon, D vitamini bakımından da zengindir. Metabolizmayı da hızlandıran somon diyet ve spor yapanlarında beslenme listelerinde yer alıyor.
Kas Yapmaya Yardımcı Ara Öğünler

Ara Öğünlerde Nelere Dikkat Edilmeli?

Yüksek protein içeren doğal besinleri, yavaş yavaş tüketmeye özen gösterilmelidir. Hem hazım, hem de sağlık açısından besinlerin;  güzel çiğneyerek tüketilmesi gerekir. Ani gelen tatlı krizlerini ise bahsettiğimiz meyveler ile en zararsız şekilde geçiştirebilirsiniz.

Ara öğünlerinizde; az yağlı kefir, ayran tüketebilirsiniz. Bol miktarda yeşil sebzelere ağırlık vermeli, acıkmadan yememeye dikkat etmelisiniz. Öğünleriniz sırasında başka bir işle ilgilenmeyerek, besinlere odaklanmanız ise daha az ve kontrollü yemeği sağladığını da hatırlatmak da yarar görüyoruz.

Ara Öğünlerde Dikkat Edilecek Hususlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir