KAS KAYBETMEDEN, YAĞ YAKMANIN PÜF NOKTALARI

Kilo vermek ile yağ yakmanın aynı şeyler olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Kilo vermenin, genel vücut ağırlığının azalması anlamına geldiğini bilmemiz gerekiyor. Kilo verme sürecindeyken kilo kayıpları, yağlardan olabildiği kadar kaslardan ya da kemiklerden de olabiliyor.

Bilinçsiz yapılan diyetler ve yanlış egzersizler ile vücut yağları yerinde dururken, kaslardan ya da vücuttaki sudan kilo verilebiliyor. Ancak bu durum son derece sağlıksız ve istenmeyen bir durumdur. Sonucunda ise şekilsiz vücut yapıları, düzgün çalışmayan metabolizma gibi sorunlar ile karşılaşılabiliyor.

Yağ yerine kaslarınızdan kilo veriyorsanız, ilk zamanlar tartıda azalan rakımı görünce bunu çok sorun etmeseniz de, ilerleyen dönemlerde vücutta meydana gelecek sarkmalar motivasyonunuzu düşürecektir. Hem fiziki görünümünüz hayal ettiğiniz gibi olmayacak, hem de sağlığınızdan ödün vermiş olacaksınız.

Bu tarz sorunlar yaşamak istemiyorsanız, verdiğiniz kiloların vücut yağlarından gitmesine dikkat etmeniz gerekiyor. Oysa belirlenmiş bazı önemli kurala dikkat ederek, kaybettiğiniz kiloların yağlarınızdan olmasını sağlayabilirsiniz. Kaslarınızı kaybetmeden, yağ yakmanın püf noktalarına dilerseniz birlikte göz atalım.

Kas Kaybı Olmadan Yağ Yakmak için Öneriler;

  • Düzenli Ağırlık Arttırın… Çalıştığınız egzersizler ve uyguladığınız antrenmanlardaki ağırlıkları, haftadan haftaya ya da aydan aya düzenli bir şekilde arttırmayı ihmal etmemelisiniz. Bedensel kuvvetin artması ve yağ oranının azalması arasında ters orantı olduğunu bilmelisiniz. Kuvvetiniz arttıkça, yağsız kas kütlesinin de artıyor olduğunu belirtelim.
  • Dinlenme Sürelerinize Önem Verin… Yaptığınız çalışma vücut geliştirme ya da fitness olsun, antrenmanlarınız kadar dinlenme sürelerinize de önem vermeniz gerektiğini bilmelisiniz. Dinlenme sürenizi az ya da olması gerekenden fazla olarak ayarlamanız durumunda, büyük bir yanlışa düşeceğinizi bilmelisiniz. İdeal ağırlık antrenmanı 45-50 dk. arasında olmalı ve setler arasında 60 saniye beklemelisiniz. Bir sonraki antrenman çalışmanızı ise 24 ila 72 saat sonrasında yapmalısınız.
  • Bilinçli Kardiyo Antrenmanları Yapın… Söz konusu yağ yakmak olduğunda, pek çoğumuzun aklına hemen kardiyo çalışmaları geliyor. Ancak kardiyo antrenmanlarınızda gözden kaçırmamanız gereken önemli nokta olduğunu söylemeliyiz. Nabız atışları çok yüksek değerlere ulaşıyorsa, kaslarımızın bu durumdan olumsuz etkilendiğini bilmeliyiz. Bilinçsiz yapılan kardiyo çalışmaları kaslarınızı yok etmesin. 40 dakikalık bir ağırlık antrenmanı sonrasında, 20 dakikalık bir kardiyo çalışması yeterli olacaktır.
  • Bacak Çalışmalarını Atlamayın… Genelde en çok önemsenmeyen bölge olan bacaklar, aslında fit bir görünüm kazanmak için son derece önemlidir. Doğal testosteron seviyesini yükseltmek için bacak antrenmanlarını es geçmemelisiniz. Vücudun yağlardan arınıp, fit bir görünüme kavuşması için hormonların aktif bir şekilde çalışması gerektiğini unutmamalısınız.
  • Uyku Düzenine Dikkat Edin… Az uyumanın kilo vermeyi zorlaştırdığını duymuş olmalısınız. Bir yetişkin olarak günde en az 7 saat uyumaya dikkat etmelisiniz. Bu uyuma evresinde, vücudumuz çalışmaya devam ederek sağlığımızı korumak adına yapacak görevleri yerine getirecektir. Ayrıca bu süreç yorulan kaslarınıza da yenilenip, toparlanma imkanı sağlayacaktır. Yeterli düzeyde ve kaliteli bir uyku uyuyorsanız, çok daha kolay yağ yakabilirsiniz.
  • Protein Ağırlıklı Beslenin… Gün içerisinde almanız gereken pek çok değerden, kilo verme sürecinde en önemlisi proteindir. Kilonuz ile doğru orantılı olarak tüketmeniz gerekir. Örneğin kilonuz 70 ise, gün içerisinde 70 gram protein almaya özen göstermelisiniz. Protein kas gelişimi için oldukça önemlidir. Kas ve yağ dokularının ters orantılı olduklarını ise makalemizin içerisinde vurgulamıştık.
  • Karbonhidratı Tamamen Kesmeyin… Vücut yağlarınızdan hızla kurtulmak istiyorsanız, bilmeniz gereken bir diğer önemli konu ise karbonhidrat alımıdır. Kas kaybetmeden yağ yakmak istiyorsanız tercihinizi kompleks karbonhidratlardan yana yapmalısınız. Sebzeler ve tam buğday ekmeği bunlara verilecek en sağlıklı örneklerdendir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir