HIZLI KİLO VERMENİN SÜPER ETKİLİ YOLLARI

Yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin kısa zamanda hızlı kilo vermek istediklerini biliyoruz. Kilo verirken sağlığınızdan ödün vermemek için şok diyetler uygulamak yerine, yapılan araştırmalar ile daha önce kilo vermeye katkıları kanıtlanmış besinleri tüketmek ile işe başlayabilirsiniz.

Düzenli yapacağınız egzersizlerin yanı sıra beslenme düzeninizde yapacağınız birkaç değişiklik ile hızlı bir şekilde kilo vermeniz mümkündür. Kolay ve hızlı bir şekilde kilo verme arayışına girenler için oldukça hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacak teknikleri sizler için araştırdık.

Hızlı Kilo Verdiren Besin Seçenekleri;

  1. Proteini Çoğaltın… Protein kaslarımız ve genel sağlığımız için oldukça yararlıdır. Üstelik protein ağırlıklı beslenmek, metabolizma hızını arttırmada etkilidir. Hızlı çalışan metabolizma, daha hızlı ve kolay kilo vermenize yardımcı olacaktır. Ayrıca protein ağırlıklı beslenmek, yağ yakımını da arttıracaktır.
  2. Şekerden Uzak Durun… İçerisinde yüksek oranda şeker barındıran gıdaları tüketmekten kaçınmalısınız. Şekerli gıdalar yüksek kaloriye sahip olduklarından, özellikle kilo verme sürecinde tercih edilmemelidir. Yüksek oranda şeker içeren gazlı içeceklerden de kaçınmamız gerekir.
  3. Düşük Kalorili Beslenin… Kalori miktarına dikkat ederek beslenmeniz, fazladan kalori almanıza engel olacaktır. Günlük almanız gereken kalori miktarını belirleyerek, ana ve ara öğünlerinizde bilinçli davranarak, kalori hesabı ile ilerlemeniz halinde hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
  4. Nişastalı Besinleri Tüketmeyin… Beyaz ekmek,  pirinç, makarna gibi içerisinde nişasta barındıran gıdalardan uzaklaşmanız gerekiyor. Bu gibi gıdalar rafine edilmek gibi bir takım işlemlerden geçmesi nedeniyle son derece sağlıksızdır. Ancak kuru fasulye, mercimek, kepekli ekmek gibi içerisinde doğal nişasta bulunduran gıdaları tüketmenizde herhangi bir sorun olmadığı gibi, sağlığınız için oldukça sağlıklı olacaktır.
  5. Prebiyotik Besinleri Tercih Edin… Beslenmenizde prebiyotik içeren ürünleri tercih etmeniz, yağ oranınızın azalmasını sağlayacaktır. Düzenli olarak tüketilen prebiyotikler ya da prebiyotik takviyeleri sayesinde kilo kontrolüne destek olan iyi bakterilerin büyümesini etkilemektedir. Doğal prebiyotik ve lif içeren;  soğan, sarımsak, pırasa, muz, avokado, yulaf ve mısır gibi besinleri tercih edebilirsiniz.

Hızlı Kilo Vermeye Yardımcı Diğer Yöntemler

  • Uyku Düzenine Dikkat Etmeli: Kalitesiz ve az uyumak, kilo verme sürecinde son derece önemlidir. Yeterince uyumamak, metabolizma hızını düşürdüğünden kilo verme sürecini yavaşlatmaktadır.
  • Stresten Uzak Durmalı: Stresli durumlarda üretilen kortizol, kan dolaşımında daha uzun süre kalabiliyor. Bu durum iştahın artmasına neden olduğundan, kilo verme sürecinin uzamasına neden olacaktır.
  • Düzenli Egzersiz Yapılmalı: Kilo verme sürecinde beslenme düzeni kadar, egzersiz yapmakta büyük önem taşımaktadır. Gün içerisinde harcadığınız kalori miktarının artması ve daha hızlı bir şekilde kilo vermeniz için düzenli egzersiz yapmanız gereklidir.
  • Su Tüketimini Arttırmak: Su metabolizma hızını arttırabilen, önemli bir faktördür. Hızlı bir şekilde kilo vermek için vücudumuzun günlük olarak ihtiyaç duyduğu su miktarını karşılamamız gerekir.
  • Porsiyonlarınızı Küçültün… Normalde kullandığınız tabaklarınızı, diyete başladığınızda daha küçükleri ile değiştirmeye çalışın. Yemeğinizi ne kadar büyük bir porsiyonda yerseniz, mideniz o kadar genişleyecek ve daha fazla yeme ihtiyacı hissedeceksiniz.
  • Yanınızda Sağlıklı Atıştırmalar Bulundurun… Gün içerisinde açlık hissettiğinizde yapacağınız ufak tefek atıştırmalar, hazır paketli ürünler olmamalıdır. Az miktarları, yüksek oranda kalori içeren bu gıdalar aynı zamanda sağlığımız içinde zararlıdır.
  • Dışarıdan Yemek Yemeyin: İçerisinde kullanılan yağ, yapılış şekli ve katkı maddelerini bilmediğimiz hazır yemeklerden uzak durmalıyız. Hem sağlığımız, hem de kilo verme sürecinin daha hızlı ilerlemesi için evde yemek yapmaya özen göstermeliyiz. Kendi yemeğinizi yapmanız halinde, yağ miktarını kontrol edebilir ve daha düşük kalorili beslenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir