FİTNESS DÜNYASININ EN GÖZDE HAREKETLERİ

FİTNESS DÜNYASININ EN GÖZDE HAREKETLERİ

Fitness; hareketsiz yaşam tarzının her geçen gün biraz daha yaygınlaşması ile giderek önem kazanmaya devam ediyor. Günlük aktivitelerin yeterli gelmemesi ile alınan fazla kalori miktarının harcanması için tek çözüm fitness. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmek istiyorsanız, kendinize uygun bir fitness çalışma programı uygulamalısınız.

Verimli bir egzersiz çalışması yapmak istiyorsanız; hangi hareketleri, ne amaçla yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Fitness çalışmalarınızın beraberinde; beslenme düzeni, uyku kalitesi ve stres faktörlerinin de önemlilik kazandığını da hatırlatalım.

Gözde Fitness Hareketleri

Fitness Dünyasını En Gözde Hareketleri Listesi;

  1. Duvar Şınavı: Ellerinizi omuz hizasında, avuçlarınız ile tamamen kavrayacak şekilde duvara yaslamalısınız. Oluşturduğunuz 90 derecelik bir açı ile duvarda şınav çekmenizdir. Omuz ve kol arkaları için etkili olan bu egzersiz ile aynı zamanda göğsünüzü de sıkılaştırmış olacaksınız.
  2. Lunges: Bacaklarınız arasında çok az bir boşluk bırakarak ayakta, dik bir duruş yapmalısınız. Sağ bacağınızı 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde bir adım öne atarak esnemelisiniz. Aynı hareketi diğer bacağınız ile yapmalısınız. Bacak ve kalça kaslarınızı güçlendirecek, sıkılaştırıp toparlayacak bir çalışmadır. Zorluk seviyesini arttırmak istiyorsanız, ellerinize dumbell alarak çalışabilirsiniz.
  3. Pilates Topu ile Yüzme: Hepimizin bildiği gibi yüzme en iyi sporlardandır. Pek çok kası aynı anda çalıştırmaya olanak tanır. Evde bu hareketi yapmak isteyenler için pilates topları harika bir çözüm. Yüzünüz yere bakacak şekilde şınav pozisyonu gibi topun üzerinde uzanın. Omuz ve dizlerinize verdiğiniz ağırlığınız ile destek sağlayarak, dirseklerinizi kırıp öne doğru kollarınızı uzatın. Ardından iki yana açtığınız kollarınızı geri çekerek tekrarlara başlayın. Hem kolay, hem de etkili olan bu egzersiz ile karın, popo ve bacak kaslarınızı şekillendirebileceksiniz.
  4. Plank: Fitness dünyasının en çok tanınan egzersizlerinden olan Plank; tüm karın kaslarını kapsayan Core bölgesi için oldukça ideal bir çalışmadır. Şınav pozisyonunda yere doğru uzanarak, kırdığınız dirsekleriniz ile vücudunuzu yukarı kaldırmanız şeklinde uygulanır. Ayrıca plank hareketi, omurgadaki duruş bozuklukları içinde etkilidir.
  5. Squat: Bir diğer olmazsa olmaz egzersizimiz Squat. Dik bir duruşta, bacaklarınızı omuz hizasına açmalı ve dizlerinizi kırarak eğilip geri kalkarak uygulamalısınız. Son derece etkili bir egzersiz diyebileceğimiz Squat, fitness dünyasının en gözde hareketleri arasında yer alıyor.
  6. Mekik: Karın bölgesi kaslarının vazgeçilmezlerinden olan Mekik egzersizi, sürekliliği halinde inanılmaz sonuçlara yol açıyor. Abdominal kaslarınızı sertleştiren Mekik, vücudunuzun daha dinç olmasını sağlar. Sırt üstü uzanın ve dizlerinizi açılı bir şekilde kırıp yere paralel yerleştirin. Vücudunuzun üst kısmını, yukarı doğru kaldırıp dizlerinize doğru çekmelisiniz. Az sayıda tekrarlar ile başlayıp, giderek arttırmanız sağlığınız için daha uygun olacaktır.
  7. Bench Press: Daha önce bir spor geçmişiniz bulunmuyor ise sizi zorlayabilecek bir çalışmadır. Çünkü Bench Press’ te güç arka kol kaslarına ihtiyacınız vardır. Göğüs kaslarının güçlenmesi ve sertleşmesi için yapılan bir çalışmasının yanı sıra fitness dünyasının en gözde hareketleri listesinde bulunmaktadır.
  8. Crunch: Duruş olarak mekik hareketi ile aynıdır. Crunch, karın kaslarına yönelik bir çalışmadır. Mekik ile Crunch egzersizlerini ayıran en önemli nokta; Crunch’ ta belinizi yerden kaldırmamanız gerektiğidir. Belli bir seviyeye ulaştığınızda, bacaklarınızı yerden kaldırıp 90 derecelik açı oluşturarak da zorluk seviyesini arttırabileceğinizi hatırlatalım.
Fitness Dünyası Hakkında

Fitness Dünyasının Yeni Trendleri 2020

Her alanda olduğu gibi Fitness dünyası da kendini yenileyip, geliştiriyor. Yeni trendler ile fitness dünyasını renklendiren çalışmalar yapılıyor ve büyük ilgi görüyor.

Fitness dünyasının en gözde hareketlerine eklenen yeni trendler arasında; Karma Yoga, Latin Dansı Egzersizleri, Akıllı Boks, Grup Egzersizleri, Uzun Yürüyüşler, Home Fitness ve Takım, Zeka Oyunları gibi zihinsel egzersizler ön plana çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir