EVDE YAPABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER

Son günlerde hepimiz, evde fazlasıyla zaman geçirmeye başladık. Evde kalma fikri ilk aşama da hepimize cazip gibi görünse de, ilerleyen birkaç gün sonrasında alternatifler arar olduk. Günlük hayatın yoğun temposundan sonra, böyle bir durağanlık hepimizi düşündürmeye başladı. Zamanımızı en verimli şekilde geçirmek adına, neler yapabileceğimizi sizler için araştırdık…

Kişisel gelişime katkı sağlayacak, fiziksel değişiminize yardımcı olacak yapıda, farklı yönlerden size artı kazandırarak, vaktinizin boşa gitmeyeceği aktiviteler yapmak psikolojik olarak da kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Evde Yapılabilecek Aktiviteler

EVDE YAPILACAK EN YARARLI AKTİVİTELER TOP 5

1. Google Earth ile Dünyayı Gezin…

Teknolojinin sağladığı faydalardan yararlanmak, tam da bu dönem de gereklilik kazanıyor. Evde otururken, dünyanın bir diğer ucuna birkaç saniyede seyahat edebilirsiniz. Sokaklarda dolaşabilir, müzeleri gezebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Herkes tarafından bilinmeyen Google Earth araçlarını değerlendirerek, bilgi birikiminizi arttırabilir ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

View > Historical Imagery yolunu izleyerek; Nüfus artışını, tarihi ve medeniyetleri görebilirsiniz. Tarihi geri aldığınız zaman, bugün bulunan pek çok Avm ve diğer mimarilerin kaybolduğunu göreceksiniz.

View>Sun aracını kullanarak; Güneşin doğuşu ve batışını seyredebilirsiniz. Sanal bile olsa keyfinizi yerine getireceğine eminiz…

Tools>Ruler aracı ile; İstediğiniz mesafeler arasını tam ve doğru olarak ölçümleyebilirsiniz.

View >Explore >Stars komutunu uygulayarak; Dilerseniz gökyüzünde bile gezebilir, galaksileri yakından görebilirsiniz.

Evde Dünyayı Gezin

2. Spor Yaparak Zinde ve Sağlıklı Kalın…

Evden çıkamıyorum diye şikayet edenlerdenseniz, spor yapmanın kendinizi ne kadar pozitif hissettireceğini hatırlatmak isteriz. Hem mental olarak, hem de fiziksel olarak iyi hissetmenizi sağlayacağından, evde yapabileceğiniz egzersiz ve spor seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Evde hareketsiz kalarak kilo almak yerine, beslenmenize özellikle önem göstermeli, birkaç Fitness Ekipmanı ile evde kendi programınızı hazırlayarak, spor yapmaya devam etmelisiniz. Ağırlık kaldırabilir, fitness çalışabilir, dumbell ile egzersiz yapabilirsiniz.

Aslında evden çıkmadığımız bu dönemin; dışarı yemek zorunluluğu olmadığını ve istediğiniz saatte egzersiz yapabileceğinizi düşünürsek, formunu korumak ve kilo vermek isteyenler için değerlendirilebilir bir süreç olduğunu hatırlatmak isteriz.

Evde Spor Aktiviteleri

3. Belgesel İzleyerek Bilinmeyenleri Keşfedin…

İnsanoğlu yaşadığı süre boyunca, yeni şeyler öğrenmeye odaklı yaşam sürmektedir. Konu her ne olursa olsun, bilmediğimiz ve öğrenilmeye açık o kadar çok alan var ki… Evde geçirdiğiniz günleri değerlendirebilmek adına; daha önce merak duyup, fırsat bulamadığınız alanları keşfedin.

Belgesel izlemek deyince aklınıza ilk hayvanlar alemi ve vahşi doğa geliyor olabilir. Ancak farklı konularda yapılan o kadar çok bilimsel, tarih ve siyasi içerikli belgesel bulunuyor ki, ilgi alanınıza girebilecek illa ki birkaç alternatif bulabilirsiniz.

Evde geçirdiğiniz zamanı değerlendirirken, yeni şeyler öğrenmek fikri oldukça cazip bir seçenek. Bilinmeyeni keşfetmenin, hayat hakkında daha fazla fikir edinmenin yanı sıra yapılan araştırmalar gösteriyor ki; belgesel izlemek stres ve öfkeyi azaltarak, neşe ve mutluluk duygularını tetikliyor.

Evde Yeni Bilgiler Edinin

4. Sağlıklı Tarifler Araştırın ve Deneyin…

Bloğumuzda da bulabileceğiniz; kalori olarak düşük ve sağlıklı yeni lezzetleri deneyimleyin. Daha önce hiç denemediğiniz tatları denemek için kolları sıvayın… Evde geçireceğiniz süre içerisinde fazla kalorili ve sağlıksız atıştırmalıklar yerine, yeni ve sağlıklı tarifleri değerlendirerek kendi atıştırmalıklarınızı hazırlayın.

Hem sağlığınızı koruyacak, hem de keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak tarifler ile kendiniz için iyi bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Sadece damak tadınızı esas alarak değil, elinizdeki malzemeleri de değerlendirerek yapabileceğiniz pek çok tarifi internette bulmanız mümkün.

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu; Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlar ile hazırlanmış pratik tarifleri tercih ederek, sofranıza yeni lezzetler eklemenin beraberinde kendi imza yemeklerinizi de oluşturmanız için çok büyük bir fırsat diyebiliriz. Evde geçirdiğiniz süreyi değerlendirmek ve sağlığınıza katkıda bulunduğunuzu düşünürsek, son derece mantıklı bir alternatif diyebiliriz.

Evde Yeni Lezzetler Deneyin

5. Yoga ve Meditasyon ile Zihninizi Dinlendirin…

Bedenimiz ve kişisel gelişimimiz kadar önem taşıyan bir diğer faktör ise Ruhumuz… Zihinsel olarak gevşemenizi ve rahatlamanızı sağlayacak birkaç çalışma ile stresten tamamen uzaklaşmak mümkün.

Günlük yaşamın koşuşturmacasında belki de hepimizin atladığı en önemli detaydır, zihin. Sürekli stres altında, bir şeyler yetiştirmeye çalışıyor, evden işe, işten spora, spordan sonra başka bir yere, bir türlü günlük rutinlerde kendimizi dinlemeye fırsat bulamıyoruz maalesef.

Evde geçirdiğimiz süre zarfında biraz daha kendimize, iç dünyamıza yönelmemiz yararımıza olabilir. O kadar dolu ki zihinlerimiz, hayatımız, fihristlerimiz bir türlü iç sesimizle konuşmaya imkan bulamıyoruz. Evde olduğumuz dönemde mental açıdan faydalı Yoga ve Meditasyona yönelerek, ruhumuzu da mutlu edebiliriz.

Aerobik, Pilates, Step gibi fiziksel aktivitelerin yanı sıra Yoga ve Meditasyon gibi zihnimizi rahatlatacak, duygu durumunuzu düzenleyecek, stres yönetimi ve kontrollü duygusal davranışlara sahip olmamızı sağlayacak ritüel ve çalışmalar yapmak da evde geçen vakti en verimli şekilde geçirmemiz için iyi bir alternatif olabilecektir.

Evde Yoga Meditasyon Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir