EVDE KAL; SPORSUZ KALMA!

EVDE KAL; SPORSUZ KALMA!

Dünyayı ele geçiren salgın bir virüs olan Korona Virüsü nedeniyle, dünya genelinde ve ülkemizde uygulanan sokağa çıkma yasakları sayesinde uzun süredir evde fazlaca vakit geçirir olduk. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için bir müddet daha evde olmaya özen göstermemiz gerekir.

Evde kaldığımız bu süreçte; Bağışıklığı güçlendirmek, sağlıklı ve zinde kalmak için spor yapmayı ihmal etmemeli, beslenmemize daha da özen göstermeliyiz. Günü evde geçirirken; daha hareketsiz ve durağan bir hayata teslim olmak yerine, hemen kendinize tercihiniz doğrultusunda bir çalışma programı hazırlamalısınız.

Evde Kal; Sporsuz Kalma!

Enerji dolu, motivasyonu yüksek ve sağlıklı bireyler olarak bu süreci daha kolay atlatmak için;

EVDE KAL; FİTNESS YAP!

Spor salonlarına gidemediğimiz şu günlerde, evde fitness yapabiliriz. Hayatınıza renk ve hareket katarken; sağlığınızdan ödün vermeyecek, formda görünümünüzü korumaya devam edebileceksiniz. Tek başına egzersiz yapmanın aslında ne kadar keyifli ve konforlu olduğunu keşfedeceğiniz bu dönemde; dambıl setleri, ayak bilek ağılıkları, bar ve barfiks gibi pek çok Fitness Ekipmanından destek alabilirsiniz.

Evde hareketsiz kalmak yerine fitness yapmanın aynı zamanda, bağışıklık sisteminizi de güçlendirdiğini bilmelisiniz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; düzenli egzersiz ve fitness çalışmaları ile bağışıklık sistemini %20 oranında güçlendirmek mümkün. Sağlıklı beslenmeye dikkat eder, düzenli fitness çalışmaları yaparsanız, yüksek risk içeren bu dönemi daha kolay ve sağlıklı atlatabilirsiniz.

Evde Kal; Fitness Yap!

EVDE KAL; KOŞU YAP!

Sokağa çıkamadığımız bu dönemde, hareketli ve sağlıklı kalmamızı sağlayacak bir diğer alternatif ise evde koşu ve yürüyüş yapmaktır. Masajlı, otomatik eğimli olması gibi pek çok özelliğe sahip olan Koşu Bandı alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Yüksek yoğunluklu özel ahşap zemin seçenekleri ile ses ve gürültü sorunu yaşamayacağınız Koşu Bandı çeşitleri ile aynı zamanda; hız, kalori, nabız, mesafe, süre gibi pek çok değeri kolayca ölçümleyebileceksiniz.

Evinizde tempolu yürüyüş ya da koşu yaparak; obezite başta olmak üzere, yüksek tansiyon, kalp sağlığı ve kanser gibi hastalıklara karşı önlem alabilirsiniz. Pek çok kası aynı anda çalıştırmanıza yardımcı olacak koşu ve yürüyüş egzersizleri ile daha sağlıklı ve enerjik kalmanız çok daha kolay olacak.

Jogging veya koşu yaparak; karın kaslarının sıkılaşmasına, birikmiş bölgesel yağların yok olmasına ve kalp sağlığınızın korunmasına destek olabilirsiniz. Evde yapabileceğiniz bu çalışma ile hem zamanınızı en iyi şekilde değerlendirecek, hem de sağlıklı yaşamaya devam edebileceksiniz.

Evde Kal; Koşu Yap!

EVDE KAL; PİLATES YAP!

Evde yapılabilecek en iyi egzersiz çalışmalarından biri de Pilates’ tir. Online içeriklerden destek alarak, konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanan videolardan yararlanarak pilates yapabilirsiniz. Tek başınıza da keyif alarak yapabileceğiniz pilates egzersizleri ile hareketli kalmaya özen gösterebilirsiniz.

İhtiyaç duyabileceğiniz tüm ekipmanı içerisinde bulunduran Pilates Setlerini; hızlı ve güvenli bir şekilde temin edebilir, evinizde istediğiniz zaman diliminde çalışabilirsiniz. Tüm egzersizler gibi düzenli uygulandığı takdirde bağışıklığı da güçlendiren pilates egzersizleri ile formunuzu koruyabilir, sağlıklı ve esnek kaslara sahip olabilirsiniz.

Ebat seçenekleri ile satışa sunulan Pilates Topları yardımıyla yapabileceğiniz birçok egzersiz mevcut. Farklı kas gruplarına ağırlık vererek oluşturulan çalışmaları deneyimleyebilmeniz için, kendinize uygun bir pilates topu temin edebilirsiniz. Değişik ebatlarda tasarlanan Pilates Topu seçeneklerinde tercihinizi boyunuza uygun olarak yapmanız gerekir.

Evde Kal; Pilates Yap!

Pilates topu alırken, doğru ebat ve boy bilgileri şu şekilde olmalıdır;

45cm’lik pilates topları: 1,50cm. boy ve daha kısa bireyler için uygundur.

55cm’lik pilates topları: 1,50-1,70cm. boy için uygundur.

65cm’lik pilates topları: 1,71-1,85 cm boy için uygundur.

75cm’lik pilates topları: 1,85 ve daha uzun bireyler için ideal ölçülerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir