EGZERSİZİNİZİ BURCUNUZA UYGUN SEÇİN!

Egzersiz, sağlıklı bir yaşamın temel kurallarından biridir. Düzenli egzersiz yapmak, fit bir görünüme sahip olmanın yanı sıra sağlıklı kalmak bakımından da oldukça önemlidir. Düzenli spor yapmaya alışamıyorsanız, her denemenizde çalışmalarınız yarım kalıyorsa, kendinize uygun doğru sporu bulamamış olabilirsiniz.

Vücut yapısına, genetiğe, dayanıklılık ve hıza göre farklı spor dallarını tercih etmeniz gerekebilir. Yapılan araştırmalar; bireylerin karakterleri üzerinde etkili olduğuna inanılan burç özelliklerine göre de farklı spor dallarında başarılı olabileceklerini iddia etmektedir.

Doğru egzersizi bulmakta zorluk çekiyor ve performansınızı maksimum seviyede hangi spor dallarında gösterebileceğinizi araştırıyorsanız, mutlaka burcunuza göre önerilen sporları da incelemenizi tavsiye ediyoruz. Yıllardır yakalayamadığınız istikrar ve başarıyı, belki de bu şekilde yakalayabilirsiniz.

Burçlara En Uygun Spor Alternatifleri;

  • Koç Burcu Sporları: Koç burcu insanlarının hırsını ve zarafetini en iyi şekilde tamamlayacak sporların başında Capoeira geliyor. Dövüş, çeviklik ve zarifliğin adeta vücut bulduğu bu sporun yanı sıra Kickboks’ta koç burcu bireyleri için uygun olacaktır. Eğlenceli ve kas kuvvetlendirebilen bu sporlar, öfkesi sürekli sınırda olan koç burcu bireylerinin günlük yaşadıkları stresi ve öfkeyi de atmasına yardımcı olacaktır.
  • Boğa Burcu Sporları: Sporda odaklanma sorunu yaşayan boğa burçları için tavsiye edilen sporlara Krav Maga örnek verilebilir. Savunma sanatını, zevke dönüştüren Krav Maga gibi sporlar, doğru teknikle uygulandıklarında hem kendinizi savunmayı, hem de fit kalmayı sağlayabilirsiniz. Güçlü yapıları ve doğaya olan hayranlıkları ile bilinen boğa burcu bireyleri için bisiklet sporu da yararlı olacaktır.
  • İkizler Burcu Sporları: En zor hareketlerin bile üstesinden gelebilen ikizler burcu insanları, HITT gibi yoğun efor gerektiren ve karşılığını kat kat alabileceğiniz sporlara daha yatkındırlar. Sahip oldukları değişken enerjileri yüksek olduğu sürece Crossfit antrenmanları da onlara keyif verecektir. Çabuk ruh hali değişen ikizler burcunun spora devamlılığını sağlayabilmek için sık sık ara verilen çalışmaları tercih etmeleri gerekir.
  • Yengeç Burcu Sporları: İç huzuruna önem veren yengeç burcu insanları için en ideal olarak görülen sporlar Tai Chi, Yoga ve Meditasyon çalışmalarıdır. Nefes egzersizleri içeren bu çalışmalar ile dinginliği yakalayabilen yengeç burçları, gerçek dünyadan bir süreliğine de olsa uzaklaşmasının sonucunda kendilerini daha zinde ve rahatlamış hissedeceklerdir.
  • Aslan Burcu Sporları: Eğlenceli ve enerjik kişiliğe sahip olan aslan burcu insanları zumba yapabilir ya da istasyon antrenmanlarını tercih edebilirler. Hareket bakımından zengin, fazla kalori yakmanıza yardımcı olan bu sporlara ek olarak müzik eşliğinde squat ya da jumping jack gibi temel çalışmaları tercih edebilirsiniz.
  • Başak Burcu Sporları: Egzersiz adımları ile baleyi harmanlayan Barre Fitness, başak burcu insanlarının en başarılı olacağı sporlardan biridir. Kontrollü bir şekilde yapılan bu sporun yanı sıra 1 saatlik koşular ya da 10000 adım yürüyüşler, düzene önem veren başak burçları için ideal sporlardandır.
  • Terazi Burcu Sporları: Gezegeni olan venüsten aldıkları zarafet ve esneklik gibi özellikleri ile terazi burcu insanları için Pilates yapabilecekleri en verimli egzersizlerdendir. Evinizde, kolayca temin edebileceğiniz birkaç Pilates ekipmanı ile sporunuzu rahatça yapabilirsiniz. Ayrıca terazi burcu insanları takım sporlarından ve grupça yapılan Outdoor aktiviteleri gibi çalışmalardan da keyif alırlar.
  • Akrep Burcu Sporları: Güç, meydan okuma, hırs ve zihinsel odaklanma kuvveti gibi özellikleri bulunan akrep burcu insanlarının, kendilerini en iyi gösterebilecekleri sporların başında; kas gelişiminde etkili, ayrıca tutkulu bir spor olarak bilinen Kickbokstur. Vücudunu hızlı bir şekilde sıkılaştırmak isteyen akrep burcu insanlarına, bir diğer spor önerisi ise Yüzme sporudur. Gerek vücut yapıları, gerekse zihinleri için yüzme akrep burcunun en ideal spor alternatiflerinden biridir.
  • Yay Burcu Sporları: Müziğe karşı ilgi duyan yay burçları için ilk önerimiz Zumba. Hem eğlenecek, hem de formda kalabileceğiniz zumbadan sonra bir diğer seçenek ise Koşu sporudur. Gezmeyi ve yeni yerler görmeyi seven yay burçlarından biri iseniz hemen kaliteli ve konforlu Koşu ayakkabılarınızı giyerek, kendinizi doğaya bırakabilirsiniz.
  • Oğlak Burcu Sporları: Yaptıkları sporu ve sonuçlarını takip etmeyi isteyen oğlak burcu insanları, kendilerindeki gelişimi ve performansı ölçebilecekleri çalışmaları tercih ederler. Denge ve koordinasyonu sağlamak için dumbellar, barlar, kettlebell gibi ağırlık aletleri ile yapabilecekleri ağırlık antrenmanlarında ve güç egzersizlerinde başarılı olurlar.
  • Kova Burcu Sporları: Kendileri ile rekabet etmeyi seven kova burçları; Yüzme, Koşu gibi bireysel sporlarda verimli olurlar. Ayrıca estetik ve denge konusuna önem veren kova burçları için Tekvando da yararlı bir alternatif olacaktır.
  • Balık Burcu Sporları: Farkındalık, sabır ve sakinlik insanı olan balık burçlarının en başarılı olabilecekleri spor Yoga olacaktır. Balık burcu insanlarının kendilerini iyi hissedeceği ve zinde kalacağı bir diğer seçenek ise açık hava yürüyüşleridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir