DAHA SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN GEÇ DEĞİL

DAHA SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN GEÇ DEĞİL

Sağlıklı beslenmek ve egzersiz yapmak için asla geç kalmış değilsiniz. Yaşınız, işiniz, yaşam tarzınız her nasıl olursa olsun, sizi etkilemesine izin vermeyin. Kendinizin ne kadar değerli olduğunu anladığınız andan itibaren; beslenme düzeninizi gözden geçirmeli, düzenli bir egzersiz planı oluşturmalı ve kaliteli bir sosyal yaşam sürmelisiniz.

Sağlıklı Yaşam Kuralları

Sağlıklı Yaşamak İçin Neler Yapılabilir?

Her geçen yıl, biraz daha yavaşlayan metabolizmamıza yardımcı olmamız gerekir. Metabolizma; insan vücudunun temel faaliyetlerini sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu enerji miktarıdır. 30 yaşını geçen bireylerde, her 10 senede bir hız daha da yavaşlıyor. Bu durum; kilo artışı ile birlikte, bir takım hastalıklara da neden oluyor. Ancak öğün atlamadan, sağlıklı beslenir ve egzersiz ile desteklerseniz metabolizmanıza gereken desteği sağlamış olursunuz.

Gün içerisinde hareketliliğinizi korumak, vücut esnekliğinizi arttırmak için; 150 dakikalık orta yoğunlukta kardiyo ya da tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz. Geç kalmadınız; işten eve dönerken veya sabah işe giderken bir, iki durak yürümenin bile sonuçlarını kısa süre içerisinde görebileceksiniz.

Yeni olanaklar ile yeni ortamlarda sosyalleşmek de ruh sağlığınız için önem arz ediyor. Yalnız egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız; Fitness çalışmalarına katılabilir, yoga ve meditasyon yapabilir, spor salonlarında üyelik oluşturabilirsiniz.

Beslenme düzeninizi bir uzman yardımı ile değiştirebilir, sağlığınızı uzun yıllar koruyabilirsiniz. Yemek alışkanlığınızda, bilirkişilerin yönlendirmesi ile birkaç farklılık yaparak, daha sağlıklı bir yaşam için adım atabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşamak Size Neler Kazandırır?

Bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyor ve gelecek için sağlığınızdan endişe ediyorsanız, tam zamanı… Geç kalmadan daha sağlıklı yaşamak adına, kendiniz için değişimler yapmaya başlamalısınız.

Sağlıklı beslenme ile vücudunuza zararlı maddelerin girmesini engellemiş olursunuz. Vücudunuza; günlük ihtiyacı olduğu miktarda ve sağlıklı besin gıdaları depolamalısınız. Doğru miktarda ve zamanda tüketilen her besin, mutlaka sizin yararınıza olacaktır.

Spor ve egzersiz ile yeni bir dünya adım atmanın yanında; yaşayacağınız hem fiziksel, hem de zihinsel değişimler ile kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Belki şimdiye dek spor yapmadınız, beslenmenize dikkat etmediniz ama her şeye en baştan başlamak ve durumu toparlamak mümkün. 

Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı

Vücudunuza ve Ruhunuza İyi Gelecek Alışkanlıklar Edinin;

Daha mutlu ve kaliteli bir yaşam için hemen harekete geçmenizde yarar var.

  • Artık Pozitif düşünün… Öncelikle kendiniz ve sağlığınız için artık endişelenmeyin. Radikal değişimlere imza atarak; Daha sağlıklı yaşamak için geç kalmadığınızı fark ettiniz ve harekete geçtiniz.
  • Sosyalleşin… Yeni yaşam tarzınıza uygun, yeni insanlar ile sosyal çevrenizi genişletin. Böylece etrafınızdaki herkes sizinle aynı bakış açısına sahip olacak; hem eğlenecek, hem sağlıklı yaşayacaksınız.
  • Sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmeniz ve hafıza sorunlarınızı gidermeniz İçin; beyin egzersizleri yapın. Sizi zorlayan yazılar okuyarak bunu yapabilirsiniz.
  • Sigara içiyorsanız bırakın… Kalp ve damar başta olmak üzere pek çok rahatsızlıkta, sigaranın payı oldukça yüksektir.
  • Beslenmenize balık ekleyin, haftada 1 ya da 2 öğün balık tüketin. Kalp ritmi ve tansiyonu düzenleyen balık, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden…
  • Fiziksel aktivitenizi arttırın. Kendinize günlük yürüyüş yolu belirleyin.
  • Haftada en az 3 porsiyon Kuruyemiş yiyin; Erken ölüm riskini %30 oranında azalttığı öne sürülen fındık, sizin için sağlıklı bir atıştırmalık olabilir.
Daha Sağlıklı Yaşamak için

Sağlıklı Yaşamak; bir yaşam biçimidir ve sürekliliğe sahiptir. Bakış açınızı değiştirmek ve daha sağlıklı yaşamak için geç kalmadığınızı bilin. İnsanlar bireysel alışkanlıklarını; kendileri değiştirebilir ve yenileyebilir. Yaşadığınız hayatı daha anlamlı kılmak, yaşamdan zevk almak ve sağlıklı uzun bir yaşam için sadece sizin elinizde…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir