Daha Sağlıklı Hafta Sonu İçin Öneriler

Yoğun bir iş temponuz ve fazlasıyla sorumluluklarınız varsa, sizde hafta sonunun gelmesini iple çekenlerden olmalısınız. Kendimize, sevdiklerimize ve sağlığımıza zaman ayırabileceğimiz hafta sonu tatili sayesinde, bir sonraki haftaya kendinizi yenileyerek başlayabilirsiniz.

Hafta sonlarını en iyi şekilde değerlenmek gerekse de, çoğu zaman plan ve programlarınızdan birkaç maddeyi çıkarmak zorunda kalabiliyoruz. Hafta sonunda dinlenmek, gezmek, temizlik yapmak veya sevdiklerinize vakit ayırmak için yeterli olmayabilir.

Peki böyle durumlarda önceliğiniz ne olmalı? Hafta sonu tatilinizi en verimli ve sağlıklı geçirebilmek için sunulan farklı alternatifleri araştırarak, sizler için tek bir yazıda topladık. Daha sağlıklı bir hafta sonu için neler yapabileceğinize, dilerseniz birlikte göz atalım.

Daha sağlıklı hafta sonu için öneriler
Daha sağlıklı hafta sonu için öneriler

Hafta Sonun Sağlıklı Geçirme Yolları;

1-) Dışarıya Çıkmayı İhmal Etmeyin… Hafta içi güneşli günlerde şimdi keşke dışarda olsak diye hayal kursanız da, hafta sonları yataktan çıkmakta zorlanıyor ve planlarınızı erteliyorsanız; hemen ertesi gün bunun pişmanlığını yaşayacağınızı hatırlatmak isteriz. Tüm gün bilgisayar başında çalışıyorsanız, temiz havada yapacağınız yürüyüş bile ruhunuza iyi gelecektir. Üstelik alacağınız doğal D vitamini de yararınıza olacaktır.

2-) Geç Yatmaktan Kaçının… Özellikle hafta sonları kendimize daha fazla zaman ayırabilmek için geç yatmayı tercih ediyoruz. Ancak bu durumun ertesi gününüzün verimliliğini azaltacağını bilmelisiniz. Üstelik yeterince uyku uyumayan bireylerin, daha fazla yemek tükettiği yapılan araştırmalarda kanıtlanmış bir gerçektir. Daha sağlıklı ve verimli bir hafta sonu için günlük uyuma rutininizi değiştirmemenizi tavsiye ediyoruz.

3-) Fazla Yemek Yemeyin… Hafta sonları daha fazla zamana sahip olduğumuzdan kendimizi şımartmak için biraz fazla yemek yiyebiliyoruz. Ancak bu durum hem bedensel sağlığımızı, hem de hareketlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Daha zinde ve hafif bir hafta sonu geçirebilmeniz için beslenmenize daha fazla özen göstermelisiniz.

4-) Zihinsel Rahatlamayı Deneyin… Hafta sonları kendinizi yeniden şarj edebilmeniz için mükemmel bir fırsattır. Doğada zaman geçirerek, sevdiklerinize zaman ayırarak ya da teknolojik cihazlardan uzak durarak, zihninizi rahatlatmaya çalışmalısınız. Temiz bir zihin ile yeni haftada enerjinizi ve verimliliğinizi zirveye taşıyabilirsiniz.

5-) Yeni Hafta Planı Yapın… Çalışıyorsanız işinizle, çalışmıyorsanız eviniz ile ilgili planlamalarınız hafta sonu yaparak, zamanınıza değer katabilirsiniz. Gelecek haftanızın aksiyonlarını gün gün planlayarak uygulamanız halinde, yeni haftanızın da daha sağlıklı ve pratik olmasına destek olabilirsiniz. Ayrıca yeni haftanız için fikirler üretmeye çalışmanız, motivasyonunuzu da yükseltecektir.

Hafta sonu önerileri
Hafta sonu önerileri

Hafta Sonu Evde Yapılabilecek Aktiviteler;

Kitap Okuyun… Kendinize ayırabileceğiniz en iyi zaman olan hafta sonlarında kişisel gelişiminiz ve zihin berraklığı için kitap okumayı deneyebilirsiniz.

Film İzleyin… Havaların soğumaya başladı şu günlerde hafta sonunuzu evde geçirmek istiyorsanız, battaniye ve kahvenizi alarak ayaklarınızı uzatın ve son dönemde aklınızda olan ve bir türlü izlemeye vakit bulamadığınız o filmi izleyin.

Minik Tatlılar Yapın… Evde organik tarifler denemek için hafta sonları en iyi zamanlardır. Evden çıkmayı planlamıyorsanız, sağlıklı ve düşük kalorili bir minik tatlı yaparak kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Temizliği İhmal Etmeyin… Evinizin rahat bir almasını sağlamak ve gelecek haftaya daha iyi başlamak için hafta sonu evinizdeyseniz; temizlik yapabilir, dağılan eşyalarınız varsa toplayabilir ya da mis kokulu yüzey temizleri tercih ederek kendinizi mutlu edebilirsiniz.

Ailecek Oyun Oynayın… Tüm aile bireylerini bir araya toplamanızı sağlayacak ortak oyunları tercih edebilirsiniz. Böylece normale göre hem daha fazla zaman geçirebilir, hem de eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Hobileriniz İçin Zaman Ayırın… Örgü örmek, online dersler almak, porselen boyama, bitki bakımı, suluboya resim çalışmaları gibi kendinize ait hobilerinizi yapabilirsiniz. Böylece hem keyif alacak, hem de zihninizi dinlendirmiş olacaksınız.

Hafta sonu aktiviteleri
Hafta sonu aktiviteleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir