Bütün Gün Üretken Kalmak…

Bir solukta hızla geçen günlerinizi verimli geçirmek istiyorsanız kendinize bir yaşam programı hazırlamalısınız. Günlük yaşamın stresinden uzaklaşarak kendinize odaklanmak, yapacağınız birçok şeyde motivasyonunuzu yükseltecektir.

Üretkenliğinizi arttırmak aynı zamanda ruh sağlığınıza iyi geleceği gibi özgüveninizi de yükseltecektir. Gerçek kapasitenizi öğrenmek, kendinize daha fazla zaman ayırmak için hazırlayacağınız bir üretkenlik listesi hazırlayabilirsiniz.

Daha önce belirli kaynaklar doğrultusunda hazırlanmış ve pek çok kişi tarafından tecrübe edilmiş üretkenlik listelerini araştırdık ve size en çok verim almanızı sağlayacak olan en popüler seçenekleri hazırladık. Kendi değerinizi anlamanızı ve kendinizle daha fazla zaman ayırmanızı sağlayacak olan üretken listemizi uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Bütün gün üretken kalmak
Bütün gün üretken kalmak

Kendi Üretkenliğimizi Nasıl Arttırırız?

1-) Yapman Gerekenleri Yaz…

Meşgul olduğunuz eviniz, çalıştığınız işiniz ya da hangi işle uğraşıyorsanız uğraşın günlük yapmanız gerekenleri bir liste haline getirin. Böylece bitirdiğiniz ve bir sonraki işinizi karşılaştırabilir, gün içerisinde kalan zamanınızı değerlendirebilirsiniz.

2-) Kendim Saati Yap…

Gün içerisinde boşa zaman harcamamak ve kendinize özel zaman ayırmak istiyorsanız, sabah uyandığınızda tüm sosyal medya hesaplarınızı, gelen maillerinizi ve hesaplarınızı erkenden kontrol edin ve zorunlu olmadıkça gün içerisinde vakit kaybetmeyin.

3-) Saatlik Programı Deneyin…

Gün boyunca her saat yapacağınız görevleri öncelikle planlayarak başlayın. Sonrasında kafanızda oluşturduğunuz bu planları bir kağıda dökerek liste yapın. Ayrıca bu listede bir saate birden fazla görev olmamasına özen gösterin.

4-) Toplantı Günlerini Belirleyin…

Son anda çıkan sürprizlere kadar hazırlıklı olamasanız da, öncesinden belirlenmiş toplantılarınızı belirleyin. Mümkünse bu toplantılar 2 hafta içeriğini kapsasın. Böylelikle çok daha üretken olacak, kendinize kalacak olan zamanın programlamasını da daha iyi yapabileceksiniz.

Üretkenliğimizi nasıl arttırırız?
Üretkenliğimizi nasıl arttırırız?

5-) 15 Dakika Yürü…

Gün içerisinde eğer kapalı ortamda çalışıyorsanız mutlaka birkaç kez dışarıya çıkıp yürümenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle bu 15 dakikalık yürüyüşlerde dikkatinizi herhangi bir şeye odaklamamaya çalışmalısınız. Zihninizi dinlemeye çalışmalısınız.

6-) Kendinin Farkında Ol…

Hayatınızda olup bitenleri, yaşadıklarınızı, hayattan beklentilerinizi ve hedeflerinizin farkında olun. Neyim peşinden gittiğiniz konusunu, geleceğinizi nasıl şekillendirmek istediğinizi tespit ederek, bu yönde neler yapmanız gerektiğini belirleyin.

7-) Basit Yaşamayı Seç…

Hayatın tadını çıkartmak istiyorsanız, sade ve stresten uzak bir yaşam tercih etmelisiniz. 8 saat uyku uyumayı ihmal etmeyin, sağlıklı bir kahvaltı ederek güne başlayın, ardından zihninizi açması ve daha zinde bir beden için mutlaka sporunuzu yapın.

😎 Sorumluluk Sahibi Ol…

Yaptığınız iş her ne olursa olsun bitmeden bırakmayın. Pes etmeyin ve sizin sorumluluğunuzda olan işyeri asla ertelemeyin. Bu rahatlıkla uygulayabilmeniz için kendinize hazırlayacağınız görev listesinde gerçekçi olun ve sorumluluklarınızdan kaçmayın.

Gün boyu üretken kalmak
Gün boyu üretken kalmak

Üretkenlik ve Verimlilik Aynı Şey Midir?

Genellikle üretkenlik ve verimlilik karıştırılsa da, birbirine bağlantılı iki farklı kavramdır. İnsanların üretken olması, verimli olduğu anlamını taşımaz. Ancak verimli kişiler aynı zamanda üretken bireylerdir.

Girdiler dikkate alınarak, belirli bir zamanda yapılan iş miktarı üretkenlik olarak tanımlanıyor. Başarılı bireyler, genellikle üretken toplumların içerisinden çıkıyor. Üretkenlik adına pek çok şey söylenmiştir. Çalıştığı işle ilgili bilgi birikimi olan, analiz etme yönü kuvvetli, rekabeti seven ve merak duygusu aktif olan kişilerin daha üretken olduğu gözlemlenmiştir.

Verimlilik ise kaliteli sonuçların meydana gelmesini sağlamak için üretkenliğinizi ne yönde kullandığınız ile ilgilidir. Üretkenliğini kaliteli, doğru ve akılcı yönde kullanan kişiler verimli olarak kabul edilmektedir. Daima soracak soruları bulunan, tereddüt etmeyen, kolay pes etmeyen, hızlı davranan ve iletişim becerileri yüksek olan insanlar verimli insanlardır.

Üretkenlik ve Verimlilik
Üretkenlik ve Verimlilik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir