BİYOLOJİK OLARAK GENÇLEŞTİREN BİLİMSEL EGZERSİZLER

BİYOLOJİK OLARAK GENÇLEŞTİREN BİLİMSEL EGZERSİZLER

İnsanlar; mutlu bireyler olmanın yanı sıra uzun bir yaşam diler. Genç bir görünüm, uzun bir yaşam dileyen insanların öncelikle sağlığına dikkat etmesi gerekmektedir. İnsanlar, tarih boyunca uzun yaşamın ve genç kalmanın sırrını aramışlardı.

Çeşitli araştırmalar ile insanları genç tutan formüller üzerinde çalışıldı. Ancak tarih boyunca yapılan bu çalışmalar; ilaçlar ve karışımlar üzerine olmuştu. Birmingham Üniversitesi araştırmacıları, tarih boyunca süregelen bu çalışmaların üzerine giderek tatmin edici sonuçlar aldılar.

Üstelik bu sonuçlara göre ilaçlara ve karışımlara ihtiyacınız yok. Bu araştırmalar sporun insanı gençleştirdiğini gösterdi. Uzmanlar belirli egzersizlerin, hücrelerimizdeki yaşlanma sürecini yavaşlattığını, daha genç bir metabolizma işleyişi kazandığımızı gözlemledi.

Bu bilimsel egzersizler nelerdir? İşte o egzersizler!

Kardiyo Egzersizleri

  • Koşu Yapmak: Bu egzersizlerin başında koşu yapmak geliyor. Koşu yaptığınızda, vücut kendini yoğun bir fiziksel aktivite içinde bulur. Yoğun fiziksel aktivite durumundaki kişinin DNA sarmalları artarak egzersiz yapmayan insanlara göre daha fazla olur. Yani haftada 5 gün yaklaşık 30 dakikanızı koşuya ayırdığınızda; biyolojik olarak daha genç bir hücre yapısına sahip hale gelirsiniz.
  • Bisiklet: Eğer koşu yapmak dışında farklı bir egzersiz arıyorsanız, aynı yoğunlukta bisiklet sürebilirsiniz. Bu egzersizler; nefes kontrolünüzü günden güne iyileştirecek, metabolizmanızda meydana gelen değişiklerle sizi gençleştirecektir.
Biyolojik Olarak Gençleştiren Egzersizler

Tibet’in Gençlik Pınarı

Bu egzersiz programında biyolojik olarak gençleştiren 5 adet egzersiz hareketi bulunuyor. Bu egzersiz programına başladığınız hafta, her hareketi 3 kez yapmanız öneriliyor. Ardından her hafta 2 kez olarak arttırmanız isteniyor. Hareket tekrarı 21 olana kadar, her hafta arttırıyorsunuz. Bu hareketleri her gün tekrarlıyorsunuz.

Hareket 1

Faydaları: Kan dolaşımını hızlandırarak, damarlarda oluşmuş varislere iyi geliyor ve kemik erimesinin önüne geçiyor aynı zamanda baş ağrılarına da iyi geldiği söylenmektedir.

Uygulanışı: Kollarınızı iki yana açıp ve avuç içleriniz yere bakacak biçimde saat yönüne doğru dönün. Bu hareket uygulanışı itibariyle biraz basit gelebilir ancak faydası görülüyor.

Hareket 2

Faydaları:  Tiroit bezi, böbreküstü bezleri, böbrekler, sindirim organları ve bunların dışında çeşitli organlar üzerinde iyileştirici, onarıcı etkiler sağlayan bir egzersiz hareketidir. Arterit, düzensiz regller, menopoz semptomları, sindirim sistemi ile ilgili sorunlar, sırt, bacak ve boyundaki ağrılara iyi geldiği düşünülmektedir.

Uygulanışı: Öncelikle yere sırtüstü uzanın ellerinizi vücudunuzun yanına koyun. Boynunuzu uzatıp, çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın. Bacaklarınızı yere dik olacak şekilde kaldırırken dizleriniz dik olacak biçimde egzersiz hareketini gerçekleştirin.

Hareket 3

Faydaları: Yine bu hareket de özellikle sindirim sistemi organlarına ve tiroit bezine iyi gelerek biyolojik olarak gençleştirmeye yardımcı oluyor.

Uygulanışı: Dizlerinizin üzerinde durun ve yere konum alın. Önce çenenizi göğsünüze yaklaştırın, vücudunuzu dik biçimde tutun ve iki elinizi belinize koyun. Ardından başınızı yukarı kaldırın ve göğsünüzü ileri atın ve hareketi bitirin.

Hareket 4

Faydaları: Tiroit bezi ve sindirim sisteminin dolaşımının yanı sıra lenfatik akış üzerinde canlılık veren bir etkisi vardır. Karın bölgesini, uylukları, kolları ve omuzları güçlendirir, kaslarınızın canlanmasını sağlar. Eğer sinüs tıkanıklığınız varsa bu hareketin burun deliklerinizi açtığını da fark edebilirsiniz.

Uygulanışı: Bacaklarınızı uzatarak yere oturun vücudunuz dik pozisyonda, ellerinizi yere koyun. Dizleriniz oturur pozisyondayken düz olsun ancak ayaklarınızı biraz aralayın. Ardından kollarınızı düz tutarak ellerinizi ve ayak tabanınızı yere koyun. Gövdenizi yere paralel olacak şekilde yukarı kaldırın. Hareketi gerçekleştirdiğinizde 2-3 saniye aralığında o şekilde bekleyin. Sonra gevşeyin ve hareketi bitirin.

Hareket 5

Faydaları: Ciğerlerinizi rahatlatır ve soluk alıp vermenizi iyileştirir. Bağışıklık sistemi ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri görülmüştür.

Uygulanışı: Avuçlarınızı yere koyun, kollarınız dik bir biçimde vücudunuzu geri uzatın. Başınızı olduğunca geri yatırın. Ardından ayaklarınızı ve ellerinizi hareket ettirmeden kalçanızı yukarı doğru kaldırın. Vücudunuz ters “V” şekli aldığında hareket tamamlanmış olacak.

Tibet in Gençlik Pınarı

Bu egzersiz programıyla sizler de biyolojik olarak gençleşebilir, kendinizi daha dinç hissedebilirsiniz. Gençleşmenin yanı sıra odaklanma yeteneğine, hafıza kapasitenizin artmasına, stresle daha kolay başa çıkmanıza yardımcı olur.

Uyku kalitenizi iyileştirir ve bu egzersizlere yaparken kilo verirsiniz, forma girersiniz. Üstelik tansiyon ve diyabette de iyileşmeler sağladığı ileri sürülmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir