BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRECEK VİTAMİNLİ İÇECEKLER

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRECEK VİTAMİNLİ İÇECEKLER

Son günlerde önemi iyice anlaşılan bağışıklık sistemi; Vücudun belirli mikroorganizmalara karşı kendini koruma sistemidir. Sağlıklı yaşamda büyük bir önemi bulunan bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmemize dikkat etmeli, bol miktarda su içmeli ve özellikle bağışıklık sistemini güçlendirildiği kanıtlanmış besinleri tüketmeye özen göstermeliyiz.

Sık sık hasta oluyor, ateşleniyor ve yorgun düşüyorsanız; bağışık sisteminizin yeterince güçlü olmadığını söyleyebiliriz. Beslenme şekliniz ve yaşadığınız çevre, bağışıklık sistemi üzerinde doğrudan etkilidir. Yaşadığımız çevreyi değiştirmek her zaman mümkün olmasa da, beslenme düzenimizi değiştirebilir, bağışıklığı güçlendirecek içecekler ile takviye sağlayabiliriz.

Bağışıklığı Güçlendiren Vitaminli İçecekler

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Vitaminli İçecekler Nelerdir?

  • Papatya Çayı… Stresi azaltan, yorgunluğu yok eden ve rahat bir uyku uyumamızı sağlayan papatya çayının, bağışıklık sistemiz üzerinde de etkili olduğunu biliyor muydunuz?

Vücuttaki zararlı bakteriler ile savaşabilen papatya çayı, bağışıklık sistemini de güçlendirdiğinden adeta doğanın bize bir hediyesi gibi… Saymakla bitmeyecek faydası bulunan papatya çayı, kuvvetli bir antioksidan kaynağı olduğundan sıkça tercih edilen bitki çayları arasında yer alıyor. Üstelik içerisinde bulundurduğu apigenin maddesi sayesinde, kanserli hücreleri yok edebilen son derece sağlıklı bir tercih.

Bağışıklığı Güçlendiren Papatya Çayı
  • Ananas Suyu… Tek başına mucizeler meydana getiren Ananas, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de oldukça önemlidir. Bakteri ve virüsler üzerinde öldürücü etkiye sahip olan Ananas, içerisinde bulundurduğu C vitamini sayesinde bağışıklık sistemine destek olmaktadır.

Taze sıkılmış, organik ananas suyunu düzenli olarak tüketmeyi alışkanlık haline getirmeniz; güçlü bağışıklık sistemine sahip olmamız gereken bu günlerde en doğal takviyelerdendir diyebiliriz. Ayrıca ananas; sahip olduğu değer ve bol miktarda antioksidan içerdiğinden, kanser hücrelerinin de oluşumunu engellemektedir.

Bağışıklık Güçlendiren Ananas Suyu
  • Sebze Çorbaları… Mevsiminde bulunduğumuz sebzeler ile hazırlanmış sıcak bir çorba, aslında bağışıklık sistemimiz üzerinde yüksek oranda etkiye sahip bulunuyor.

Çok fazla aklımıza gelmeyen alternatiflerden olsa da; hem yüksek sıvı oranına sahip olması, hem de aynı anda pek çok yararlı sebzeyi tüketmenize olanak sağladığından sebze çorbası iyi bir alternatiftir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini de hatırlatalım.

Bağışıklık Güçlendiren Sebze Çorbası
  • Zencefil-Limon Çayı… Ayrı ayrı faydaları saymakla bitmeyecek olan zencefil ve limon, bir araya gelerek harikalar yaratabiliyor. C vitamini deposu olmasının yanı sıra güçlü bir antioksidan kaynağı haline gelen Zencefil-Limon çayını, hazırlamak da oldukça kolay.

Kaynamış bir fincan sıcak su üzerine biraz taze zencefil rendeleyip, birkaç damla limon eklediğinizde çayınız hazır… Bağışıklık sisteminin güçlendirmesinin beraberinde tüm vücudu temizleyen bu çay, ayrıca vücudumuz için bulunmaz bir enerji kaynağı haline geliyor.

Bağışıklık Güçlendiren Zencefil-Limon Çayı
  • Portakal-Çilek- Guava Suyu Karışımı… Her biri yüksek düzeyde bağışıklık sistemi güçlendirici etkiye sahip olan bu meyvelerin, taze sıkılmış suları ile hazırlayacağınız bu doğal karışım ile kendinizi zinde ve enerjik hissedeceksiniz.

Kalorisi az, içerisindeki lif oranı ise oldukça yüksek olan bu karışım; bağışıklık sisteminden, sindirim sistemine kadar birçok yarar sağlıyor. Ayrıca etkili bir antioksidan içeceğidir. İçerisinde bolca antioksidan barındıran bu karışım, vücudumuzu mikroorganizmalara karşı da güçlendirir.

Bağışıklık Güçlendiren Çilek,Portakal, Guava Suyu
  • Sıcak Bal İçeceği… Sıcak su veya süte karıştırarak tüketeceğiniz 1 kaşık bal, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve direnç kazanmasını sağlamak için oldukça etkilidir.

Nezle, grip ve soğuk algınlığı etkilerini de en aza indirebilen ballı sıcak içeceğiniz, metabolizma hızını arttırmaya da yardımcı oluyor. Vücutta bulunan bakteri, virüs ve mikroplarla savaşmasına yardımcı oluyor.

Bağışıklık Güçlendiren Bal

Güçlü Bağışıklık Sisteminin Önemi;

İnsan vücudunu koruyan, görünmez bir zırh gibi düşünebileceğimiz Bağışıklık Sistemi; sağlıklı yaşayabilmemiz için çok büyük bir öneme sahip…

Bizim göremediğimiz tehlikeleri, kendi başına savaşarak yok eden bağışıklık sisteminin farkına vararak, nasıl ve neden desteklememiz gerektiğiniz artık öğrenmemiz gerekiyor.

 İlerleyen yaşlarla düşen vücut direncinin arttırılması, mikroorganizmalarla savaşan bağışıklık sistemimizin güçlendirilmesi için sağlıklı beslenmeyi, düzenli spor yapmayı ve bol bol su tüketmeyi unutmamalısınız…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir