ANTRENÖRLERDEN YAĞ YAKIMINI KOLAYLAŞTIRMA TÜYOLARI

ANTRENÖRLERDEN YAĞ YAKIMINI KOLAYLAŞTIRMA TÜYOLARI

Egzersiz ve beslenme kombinasyonu ile yağ yakımının kolaylaştırılabildiği, yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır. Yağ yakımına katkı sağlayan, metabolizmayı hızlandırma özellikli besinleri ve nasıl beslenmeniz gerektiğini bilirseniz, daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz.

Etkili ve daha hızlı sonuçlara ulaşmak için beslenme programınızı, antrenman ile desteklemelisiniz. Hedeflerinize ulaşmanın yanı sıra sağlığınız içinde, yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; bel bölgesinde oluşan yağlanma, birçok sağlık sorununun habercisi olduğu gibi kansere kadar uzanabilen önemli bir problemidir. Formda ve atletik bir vücut için geç kalmış değilsiniz. Sağlıklı bir yaşama adım atmak, buna karar vermekle başlar.

Yağ Yakan Besinler

Vücutta Yağlanmanın Sebepleri;

  1. Hareketsiz Yaşam:Eğer günlük rutinlerinizde çok fazla hareket etmiyorsanız, belirli bir süre sonra bu durum fazla kilo ve bölgesel yağlanmalara neden olacaktır. Düzenli uygulayacağınız bir fitness programı oluşturmanız yararınıza olacaktır. Egzersizlerinizi daha etkili hale getirmek için; Pratik Fitness Malzemeleri ni kolayca temin ederek, vücudunuzdaki yağlanmayı kısa sürede yok edebilirsiniz.
  2. Fazla Karbonhidrat Alımı: Vücudumuz için önemli enerji kaynaklarından olsa da karbonhidrat alımı yaparken dikkat etmemiz gerekir. Sağlıklı karbonhidrat alımı yapmanın yanı sıra doğru miktarı da bilmek gerekir. Aksi halde karbonhidrat fazlalıkları yağa dönüştüğünden, hızlı bir şekilde yağlanmanıza neden olur.
  3. Genetik Yapı Etkileri: Ailenizden gelen genlerin, vücut yapısı üzerinde etkileri olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Yağlanmaya meyilli bir vücut tipiniz varsa, düzenli beslenmeli ve periyodik egzersiz çalışmaları yapmalısınız.
  4. Şeker Kullanımı: İçerisinde şeker barındıran yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesi gereklidir. Şeker alım miktarınız arttıkça, karın bölgesinde yağlanmada artacaktır. Üstelik vücut için önemli hiçbir besin değeri bulunmayan şeker, ilerleyen dönemlerde damar ve kalp rahatsızlıklarına yol açmaktadır.
  5. Psikolojik Nedenler ve Stres: Kendisini yalnız ve mutsuz hisseden insanların büyük çoğunluğu aşırı gıda tüketimine yönelir. Geçici bir mutluluk ve rahatlama hissi veren sağlıksız atıştırmalıkları fazlaca tüketerek aşırı kilo ve yağlanmaya neden olurlar.
  6. Alkol Tüketimi: Alkol, vücudun yağ yakımını baskılamaktadır. Dolayısıyla alkol ile alınan fazla kaloriler, karın bölgesinde depolanmaktadır. Vücudumuz, alkol alımının etkilerinden 24 saatte kurtulamıyor.
  7. Metabolik Hastalıklar: Tiroid hormonu az çalışan bireyler, sağlıklı bireylere oranla daha kolay kilo alırlar. Metabolizma hızını doğrudan etkileyen hipotiroid gibi sağlık sorunları, alınan kaloriyi harcamakta zorlandığından kilo almaya meyillidir.
  8. Hormonlar: Özellikle ilerleyen yaşlarda, kadınların sıkça yaşadıkları menopoz gibi hormonsal değişimler sonucunda fazla kilo sorunları ortaya çıkmaktadır. Menopoz dönemine giren kadınların; beslenme programlarını yenilemesi ve egzersiz ile destek sağlaması gerekmektedir.
  9. Yetersiz Süre Uyumak: Egzersizde olduğu gibi beslenmede de uyku düzenini büyük bir öneme sahiptir. Vücudun yenilenme süresi de diyebileceğimiz uykunun yetersiz olması, karında yağlanma ve fazla kiloya neden olabiliyor.
  10. Trans Yağ Tüketimi: Genellikle kraker, çörek ve kek gibi paketlenmiş gıdalarda, raf ömrünün uzun olması amacıyla kullanılan bir yağ çeşididir. Karında yağlanmaya neden olmasının beraberinde insülin direncini de düşürürler.
Yağ Yakımı ve Beslenme Önerileri

Antrenörlerden Yağ Yakımını Kolaylaştıran Tüyolar;

  • Gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durun,
  • Karbonhidrat tüketimini kontrollü yapın,
  • Yeşil çayı düzenli olarak ve demleyerek için,
  • Öğünlerinizde proteini arttırın,
  • Uyku düzeninize dikkat edin,
  • Bol bol su içmeyi ihmal etmeyin,
  • Demir alımını çoğaltın,
  • Gıdaları yutmadan önce iyice çiğneyin,
  • Dışarıda beslenmek yerine, evde beslenmeyi tercih edin,
  • Yemeklerinize sirke ya da limon ekleyin,
  • Lifli gıdaları tercih etmeye çalışın,
  • Antrenmanlarınızı aç karın ile yapmayı deneyin,
  • Yağı tamamen kesmeyin, sağlıklı yağlar tüketin,
  • Kardiyo antrenmanlarını düzenli olarak uygulayın,
  • İşlenmiş şeker kullanmayın,
  • Abur cuburu ve fazladan beslenmelerinize son verin,
  • Güne başlarken; Greyfurt suyu ya da limonlu ılık su için.
Hızlı Yağ Yakımı

En Hızlı Kalori Yaktıran Öneriler

1 saatlik bir çalışma sonucunda, yakılan kalori miktarını sizlerle paylaşıyoruz;

Paten Kaymak: 683 Kalori

Tempolu Koşu: 755 Kalori

İp Atlama: 1074 Kalori

Tenis Antrenmanı: 728 Kalori

Tekwando: 937 Kalori

Yüzme: 892 Kalori

Koşarak Merdiven Çıkma: 819 Kalori

Hafif bir Yürüyüş: 255 Kalori

Trekking: 637 Kalori

Eliptik Bisiklet: 455 Kalori

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir