ANTRENMAN ÇANTASINDA NELER OLMALI?

ANTRENMAN ÇANTASINDA NELER OLMALI?

Antrenmanlarınızı spor salonunda yapmayı tercih ediyorsanız, egzersiz öncesi ve sonrası için yanınızda bulundurmanız gereken bazı malzemeler vardır. Spor çantanızda bulunduracağınız pek çok önemli gereç vardır ki; hem işinizi kolaylaştıracak, hem de sağlığınızı korumanız açısından yarar sağlayacaktır.

Özellikle spora yeni başlayanların, karmaşaya neden olan “Spor çantasında ne olmalı?” sorusu değişik cevapları da beraberinde getiriyor. Herkesin öncelik sırası ve tercihleri farklı olsa da, mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken materyaller olduğu da bir gerçek.

Antrenman Çantasında Olması Gerekenler

Antrenman Çantasında Bulunması Gerekenler;

  • Su: Yanınızda su bulundurmayı kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Egzersiz sırasında ve sonrasında mutlaka ihtiyaç duyacağınız için çantanızda mutlaka suya yer vermelisiniz. Gerekli olan su miktarını alamazsanız;metabolizmanız yavaşlar, yağ yakımı azalır ve kas oluşumunda sorun yaşayabilirsiniz.
  • Duş ve Yüz Havlusu: Antrenman sonrası duş aldığınızda gerek duyabileceğiniz havlunun yanı sıra antrenman esnasında terinizi silmek için küçük bir havluya ihtiyaç duyabilirsiniz. Yanınıza çok yer kaplamayacak türden havlular bulundurmanız yararlı olacaktır.
  • Su Matarası/Suluk: Egzersiz sırasında ekstra ter ile vücuttan atılan suyu yerine koymalısınız. Bunun için yanınızda spor suluk götürmeniz gereklidir. Spor amacına uygun tasarlanan, dünyaca ünlü spor markalarının şık tasarımları ile beğeninizi kazanacak Spor Suluk seçeneklerinizden birini tercih edebilirsiniz.
  • Duş Jeli: Egzersiz sonrasında alacağınız duş için kendinize özel bir duş jelini yanınızda götürmeniz; Hem hijyen açısından önemlidir, hem de psikolojik olarak kendinizi iyi hissetmenize neden olacaktır.
  • Terlik: Spor salonları ortak kullanım alanları olduğundan, bakterilerin hızla yayılmasına neden olurlar. Bu nedenle duş almak için ortak kullanılan terlikler yerine kendi terliklerinizi çantanıza koymalısınız.
  • Deodorant: Tüm kişisel bakım ürünlerini yanınızda taşımanız belki abartı olabilir ancak en azından deodorantınızı yanınızda bulundurmalısınız. Sporunuzu yapıp, duşunuzu aldıktan sonra deodorantınızı sıkarak gönül rahatlığı ile spor salonundan ayrılabilirsiniz.
  • Müzik Çalar: Antrenmanlarda bir süre sonra sıkılmaya başlayabilirsiniz. Bu noktada kendi tarzınıza uygun, dinlerken keyif alacağınız müzikler imdadınıza yetişecektir. Her çalışmanızda farklı müzikler dinleyerek, motivasyonunuzu yükseltebileceksiniz.
  • Spor Eşofman Takımı: Antrenmanlarınızın olmazsa olmazı eşofman takımlarını mevsime ve yapacağınız spora uygun derecesini göz önünde tutarak tercih edebilirsiniz. Nem yönetimi, kuru tutma, teri buharlaştırma gibi pek çok farklı teknolojilerle üretilmiş Kadın Spor Eşofman Takımı Modellerinde kendinize uygun birçok seçenek bulabilirsiniz. Erkekler için tasarlanan, dünyaca ünlü spor markalarının Erkek Spor Eşofman Takımı Modellerinden zevkinize uygun seçimler yapabilirsiniz.
Esnek ve Rahat Spor Kıyafetleri
  • Yedek Kıyafet ve Çamaşır: Spor salonuna giderken çantanızda bulunması gerekenler içerisinde, temiz kıyafetiniz ki bulunmalı ki; spor sonrasında salon çıkışında giyebilesiniz. Üstelik yanınızda temiz iç çamaşırı olması da hijyen açısından önemli.
  • Spor Ayakkabı: Gerekliliği tartışılmaz bir diğer ürün ise Spor Ayakkabı… Kapalı salonda kullanıma uygun, zemin tutan ve kaliteli Spor Ayakkabı Modelleri içerisinde, tarzınıza uygun bir ürün mutlaka bulacaksınız.
  • Ağırlık Eldiveni: Yapacağınız antrenmana uygun olarak yanınızda ağırlık eldiveni olması gerekebilir. Sporunuza uygun, farklı yapı ve modellerle tasarlanan Kullanışlı Ağırlık Eldiveni Modelleri arasında tercih yapabilirsiniz.
  • Doğal Atıştırmalıklar: Çantanızda enerji takviyesi sağlayabilecek, B vitamini bulunduran Kuru üzüm, Kuru incir ve Ceviz gibi atıştırmalıklar bulundurursanız kan şekerinizin de düşmesini engellemiş olursunuz.
  • Uzun Saçlara Toka: Eğer uzun saçlara sahipseniz performansınızı etkilememesi ve gereksiz aralar vererek vücudunuzu soğutmamak için toka ile saçlarınızı toplamanız yararınıza olacaktır.
Çantanızda Sağlıklı Atıştırmalıklar Bulundurun

Antrenman Çantasındaki Atıştırmalıklar…

Tok bir mide ile antrenman ne kadar zor ise boş mide ile de bir o kadar zordur. Açken antrenman yapmanız her şey bir kenara, enerjinizin kısa sürede tükenmesine neden olacaktır. Performansınızı ve verimliliğinizi arttırmak için antrenmandan en az 1,5 -2 saat önce beslenmeye son vermelisiniz.

Ancak açsanız bu şekilde antrenmana başlamak yerine çantanızda bulunduracağınız hafif ve sağlıklı atıştırmalıklar yardımınıza koşacaktır. Gofret bar, kuru yemiş, protein tozu ya da ufak bir çikolata çantanızda bulundurmanızı öneriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir