2 Günde, 2 Kilo Verin…

Sağlıklı bir beden ve düzgün bir fizik için düzenli egzersiz yapmanın yanı sıra dengeli beslenmeyi bir alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Vücut yağ oranınızı ideal seviyede tutmak ve fazla kilolardan kurtulmak için beslenme düzeninde birtakım değişiklikler yapmanız oldukça büyük önem taşıyor.

Son yıllarda sıklıkla duyduğumuz aralık oruçta, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı yöntemler arasında yer alıyor. Hızlı bir şekilde kilo vermek, sağlıklı bir durum olarak kabul görmese de, özel günler öncesinde uygulayacağınız bazı beslenme programları sayesinde vücudunuzda biriken ödemin atılması yöntemini kullanabilirsiniz.

Vücuttaki ödemin hızlı bir şekilde atılmasını sağlamaya yardımcı olan aralıklı oruç detoksunu uygulayarak 2 günde, 2 kilo kadar verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte acil durumlarda uygulayabileceğiniz bu yönteminin detaylarını sizler için araştırdık…

2 Günde, 2 Kilo Verin
2 Günde, 2 Kilo Verin

2 Kilo Verdiren Aralıklı Oruç Detoksu;

Aralıklı oruç, belirli aralıklarla oruç tutmanın bir yöntemidir. Bu yöntemde, oruç tutma süresi ve ara verilen süre arasında dengeli bir düzen kurulur. 2 günde, 2 kilo vermenize yardımcı olacak aralıklı oruç detoksunu iki gün arka arkaya uygulamalısınız. Kısa sürede kilo kaybetmeniz ise vücut ödemlerinin atılması ile meydana gelecektir. Bu yöntemi 2 günden fazla uygulamak isterseniz, mutlaka bir beslenme uzmanına danışmanızı tavsiye ederiz.

  • Kahvaltı / Saat: 11.00

1 Adet Elma: Elma, yüksek miktarda lif içeriği nedeniyle kilo vermeye yardımcı bir besindir. Lif, sindirim sistemi için önemlidir ve uzun süre doygunluk hissi sağladığından diyetlerde tercih edilen bir meyvedir. Elma tüketimi ile birlikte açlık hissi ve yeme isteği azaltılabilir. Ayrıca, elma yüksek miktarda vitamin ve mineral içermektedir, bu da vücut için gerekli olan mikro besinleri sağlar. Ancak, elma tüketimi ile birlikte sağlıklı bir diyet ve egzersiz programına uymak önemlidir.

1 Bardak Tarçınlı Süt: Tarçın, metabolizmayı hızlandırma özelliği ile bilinir ve bu nedenle kilo vermeye yardımcıdır. Tarçın, vücutta termojenik bir etki yarattığından yağ yakma hızını da arttıracaktır. Tarçın ayrıca, sindirim sistemi için faydalıdır ve mide-bağırsak sağlığını korumada oldukça etkilidir. Ancak tarçını süt ile birlikte tüketecekken, sütün kalori içeriğini de dikkate almanız gerekir. Bu nedenle tarçınlı süt tüketecekseniz, diyet ya da az yağlı sütleri tercih etmeniz tavsiye edilmektedir.

  • Ara Öğün / Saat: 13.00

2 Adet Ceviz: Ceviz, yüksek miktarda protein, sağlıklı yağlar ve lif içermesi nedeniyle kilo vermeye yardımcı olabilir. Protein, sindirim sistemi için önemlidir ve uzun süre doygunluk hissi yaratır. Yağlar, vücutta enerji üretimini sağlar ve hormonların üretimini destekler. Ayrıca, lif, sindirim sistemi için önemlidir ve tokluk hissi yaratır. Ancak kalori miktarı yüksek olan cevizi tüketirken, porsiyonlara bağlı kalmalı ve tüketimi sınırlamalısınız.

1 Bardak Ayran: Ayran, süt ve yoğurt tabanlı bir içecektir ve genellikle yüksek miktarda protein ile kalsiyum içerir. Protein, sindirimi yavaş olduğu için tokluk hissi verir. Kalsiyum ise vücutta yağların yakılmasına yardımcı olur. Ancak, ayran genellikle yüksek miktarda süt, yoğurt ve tuz içerir, bu nedenle fazla tüketildiğinde kilo alımına yol açabileceğinden tuz oranını en aza indirmek önemlidir. Ayranın içinde bulunan süt içeriği nedeni ile yüksek miktarda kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, B12, A ve D vitaminlerini de içerir. Bu nedenle, ayranın tüketimini dengeli bir şekilde yapmalı ve diyetinizde yer almasına dikkat etmelisiniz.

Aralıklı Oruç Detoksu
Aralıklı Oruç Detoksu
  • Ara Öğün / Saat: 15.00

1 Çay Bardağı Leblebi: Leblebi, yüksek miktarda protein ve lif içeriği nedeniyle kilo vermeye yardımcı olan yiyecekler arasında bulunur. İçerdiği protein ve yüksek lif nedeniyle uzun süre midede kalabilen leblebi, tokluk hissi vermesi nedeniyle diyetlerde sıklıkla tercih edilen yiyeceklerdendir. Leblebi genellikle tuzlu ve yağlı olduğu için, kontrollü olarak tüketilmesi gereke bir yiyecektir.

1 Adet Hurma: Hurma yüksek miktarda glikoz, fruktoz ve potasyum içermektedir, bu da vücut için gerekli olan mikro besinleri sağlar. Ancak, hurma yüksek miktarda kalori içerdiğinden çok dikkatli tüketilmelidir. Lif yönünden zengin olan hurma, doğal şekerde içerdiğinden kan şekerini dengeler ve uzun süre tokluk hissi yaşamanıza yardımcı olur.

  • Akşam Yemeği / Saat: 18.00

Sınırsız Kabak: Kabak, yüksek miktarda su, vitamin ve mineral içeriği nedeniyle kilo vermeye yardımcı olabilir. Su, sindirim sistemi için önemlidir ve tokluk hissi yaratır. Vitamin ve mineral, vücut için gerekli olan mikro besinleri sağlar. Kabak ayrıca, yüksek miktarda lif içerir, bu da sindirim sistemi için önemlidir ve uzun süre tokluk hissi yaratır. Kabak yemeği, çorba olarak yapıldığında veya püre olarak yapıldığında daha az kalorisi vardır.

Sınırsız Yoğurt: Yoğurt genellikle yüksek miktarda süt içerir, bu nedenle kontrollü tüketilmelidir. Yoğurt genellikle tatlandırılmış ve yüksek miktarda şeker içerebilir. Bu nedenle, doğal veya az şekerli yoğurtları tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Ayrıca, sağlıklı bir diyet planında yer almasına dikkat etmeli ve sınırlı miktarlarda tüketmelisiniz.

Kilo Verdiren Aralıklı Oruç
Kilo Verdiren Aralıklı Oruç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir