YÜZÜCÜ EKİPMANLARI VE SEÇİMİ

Yaz aylarında en çok tercih edilen sporların başında yüzme geliyor. İster tatilde eğlence amaçlı, isterse de özel tesiste spor amaçlı olsun yüzmek, oldukça eğlenceli bir aktivitedir. Tüm kasların aktif bir şekilde çalışmasını sağlayan yüzme sporu, sağlığımız açısından da son derece yararlıdır.

Yüzmedeki performansınızı yükseltmeye yardımcı olan yüzme ekipmanları ile aynı zamanda yüzmeyi bir keyife dönüştürebileceksiniz. Profesyonel yüzücüler için özel teknolojilerle tasarlanan, kaliteli ve kullanışlı yüzücü ekipmanları da, normal kullanıma uygun yüzme ekipmanları bulunmaktadır. Kullanım amacınıza yönelik olarak tercihler yapmalı ve hangi ürünün, size nasıl bir fayda sağlayacağını biliyor olmalısınız.

Yüzücü Ekipman Çeşitleri ve Kullanımları;

  • Yüzücü Gözlükleri: Yüzme sırasında daha net görüş alanı sağlayabilmeniz için tasarlanan bir ekipmandır. Elastik silikon çerçeveli yapıları ile tam olarak yüze oturması gerekiyor. Bu sayede su geçirmeyerek, görüş kalitenizi koruyabiliyor. Havuz ve denizin tadını çıkartmak isteyenlerin tercih olarak kullanabileceği yüzücü gözlükleri, profesyonel anlamda yüzenler için bir gerekliliktir diyebiliriz. Dünyaca tanınmış markaların dayanıklı tasarımları olan yüzücü gözlük modellerini mutlaka incelemeli, ihtiyaçlarınıza uygun bir ürün bulmalısınız.
  • Yüzücü Boneleri: Saçlarınızın yüzme sırasında dökülmesini ve dağılmasını engellemek için tasarlanmış yüzücü boneleri; silikon, lateks gibi malzemeler ile üretiliyor. Denizlerde çok sık tercih edilmese de, özellikle havuzlarda saçın dökülmesini engellemek amacıyla kullanılıyor. Silikon ve polyester boneleri tercih etmeniz daha kullanışlı olduklarından dolayı tavsiye edebiliriz. Çocuk ve yetişkin grubu için ayrı tasarlanan yüzücü bone modellerinde göz atmanızı öneriyoruz.
  • Şnorkel: Uzun süre su altında kalmak isteyenler ve derinlerde yüzmek isteyenler için özel olarak üretilen şnorkelleri kullanarak, yüzmeyi keyifine dönüştürebilirsiniz. Nefes desteği sağlamaya da yardımcı olacaktır.
  • Kulak ve Burun Tıkacı: Yüzme sırasında kulak ve burnuna su kaçmasından dolayı rahatsız olanlarında, konforlu bir şekilde yüzebilmesini sağlamak amacıyla tasarlanmış Kulak/Burun tıkaçlarını kullanabilirsiniz. Sağlık sorunu olanlar içinde oldukça idealdir bir ekipmandır.
  • Mayo Modelleri: Yazın plajları süsleyen modelleri ve sportif seçenekleri ile uzun süre kullanıma uygun, yüksek kalitesi ile güneş ışınlarından etkilenmeyen dünyaca ünlü markaların mayo modelleri arasında zevkinize uygun pek çok tasarım bulabilirsiniz.
  • Yüzme Tahtası: Yüzme stilinizin gelişmesine yardımcı olmak tasarlanmış üründür. İster amatör olun, isterseniz profesyonel yüzücü herkesin kullanımına uygundur. Hafif, yumuşak ve köpük yapılı yüzme tahtası modellerini seçerseniz, daha kullanışlı olacağını da belirtelim.

Yüzmenin Sağlığı Yararları Nelerdir?

  1. Kalp Sağlığını Koruyor… Kalp sorunu yaşayan bireyler için fazla efor sarf etmeyeceğinden uzmanlar, yüzme ile meşgul olmalarını tavsiye ediyor. Kalori harcamanın en etkili ve keyifli yollarından biri olan yüzme, kalp sağlığı için son derece faydalıdır.
  2. Astıma İyi Geliyor… Nefes alma derinliğini geliştirdiğinden yüzme, astım hastalarına iyi geliyor. Yüzerken sarf edeceğiniz efor nedeniyle ciğerlerde açılmayı sağlıyor. Astım hastalarının spor salonu kapalı ortamlar yerine, yüzme havuzları gibi açık havada spor yapmaları daha uygun olacaktır.
  3. Kasları Güçlendirir… Zeka gelişimi üzerinde etkili olduğu gibi beyin algılarının da açılmasına yardımcı olur. Yüzme sırasındaki harcanan kas gücü ile hücrelere oksijenin gitmesi daha da kolaylaşır. Böylelikle kendinizi daha genç ve zinde hissedeceksiniz.
  4. Eklemleri Çalıştırır… Eklem problemi yaşayan biriyseniz, düzenli olarak yüzerek eklemlerde iltihap oluşumunu engellemeye yardımcı olacaktır. Kas ve kemik dokusunu zorlamayan hafif bir spor olduğundan beden sağlığınıza zarar vermeyecek bir egzersiz çalışması olacaktır.
  5. Esneklik Kazandırır… Tüm kaslarınızı etkin bir şekilde çalıştıran yüzme ile devamlılık sağlamanız durumunda, vücudunuza esneklik kazandırarak, kas gücünüzü de arttırmış olacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir