YÜRÜYEREK KİLO VERMEK MÜMKÜN!

Düzenli yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmek, vücudun oksijen kullanma kapasitesini arttıran bir eylem olmasının yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olacağını söyleyelim. Sağlığımız bakımından birçok faydası bulunan yürüyüşün, yaşam kalitenizi arttırdığını da fark edeceksiniz.

Fiziksel yararlarının yanı sıra düzenli yürüyüş yapmanın daha açık ve parlak biz zihin kazandırdığını bilmelisiniz. Zihinsel yoğunluğunuzu azaltmanıza yardımcı olması için düzenli olarak yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

Hareketsiz ve durağan bir yaşama sahipseniz; sağlığınızı korumak için yapabileceğiniz en basit egzersiz yürüyüştür. Yapılan araştırmalar haftada ortalama 150 dakika yürümeyi alışkanlık haline getiren bireylerin, daha uzun yaşadıklarını ve ciddi sağlık sorunları yaşamalarının riskini en aza indirdiği gözlemlenmiştir.

Düzenli Yürüyüş Yapmanın Yararları;

  1. Düzenli yürümek, metabolizma hızını arttırmaya yardımcı olacaktır,
  2. Kan dolaşımını hızlandırır ve daha geç yaşlanmayı sağlar,
  3. Kemiklerin güçlenmesine destek olduğundan, osteoporozu engeller,
  4. Vücuda enerji verir, zindelik ve canlılık kazandırmayı sağlar,
  5. Kilo vermeye yardımcı olduğu gibi, formunuzu da korumanızı sağlar,
  6. Kas ve eklemlere esneklik kazandırır,
  7. Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etki eder ve güçlendirir,
  8. Bel ve boyun ağrılarının etkilerini azaltır,
  9. Koroner kalp rahatsızlıklarına karşı korumada etkilidir,
  10. İyi huylu kolestrolü yükseltirken aynı zamanda, kötü huylu kolestrolün azalmasını sağlar,
  11. Vücutta bazı hormonların salgılanmasına yardımcı olduğundan, psikolojik olarak daha pozitif hissetmenize yardımcı olur,
  12. Kalp kası dahil olmak üzere vücuttaki tüm kasların çalışmasını sağlar,
  13. Zihinsel faaliyetlerin hızlanmasını ve düşünsel yeteneklerin gelişmesine destek olur,
  14. Günlük yaşam ile daha kolay baş etmenize yardımcı olur,
  15. Solunum kapasitesinin artmasına destek olur,
  16. Beynin damarsal rahatsızlıklar yaşaması riskini en aza indirir,
  17. Diyabet, hipertansiyon gibi sorunların tedavisinde önemli etkiye sahiptir.
  18. Sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur,
  19. Göğüs, mide, prostat kanserlerinden korunmayı sağlar.

Yürürken Kilo Vermenizi Sağlayacak Tüyolar

  • Düzenli Bir Ritm ile Yürüyün… İlk yürüyüşlerinizde yarım saat süre ile başlamalı ve ilerleyen zamanlarda süreyi arttıracak şekilde ayarlamalısınız. Kendinizi çok zorlamadan ve yorulmadan bir hafta içinde 1 saate kadar süreyi çıkartabilirsiniz. Keskin adımlar ve belirli bir ritm ile yürümeniz, kısa zamanda kilo vermenize yardımcı olacaktır. İlerleyen zamanlarda ritmli 15 dakika yürüyüş ve 15 dakika koşu şeklinde kendinize yeni bir çalışma programı hazırlayabilirsiniz.
  • Bilinçli Olarak Yürüyüş Yapmalısınız… Her gün düzenli olarak 1 saat yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmeniz, sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Yürüyüş esnasında kendinizi rahat hissedebileceğiniz, özel teknolojiler ile dünya markalarının tasarladığı koşu giyim ürünlerini ve koşu ayakkabısı modellerini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Böylelikle kendinizi daha hissedecek ve daha uzun süre yürüyüş yapabileceksiniz.
  • Yürüyüş Şeklinizi Ayarlamalısınız… Kaslarınızın fazla gerilmesini sağlayacak, uzun adımlar atmaktan kaçınmalısınız. Uzun adımlar atarak kaslarınızın fazla gerilmesinden dolayı kas yırtılmaları bile yaşayabilirsiniz. Normal ve ideal ayarda adımlar atarsanız, bacak kaslarınızın sağlıklı bir şekilde esnemesine yardımcı olabilirsiniz. Omuzlarınızı rahat bırakmaya dikkat ederken, sırt duruşunuzun dik olmasına da özen göstermelisiniz. Bu esnada kollarınız ile 90 derecelik bir açı oluşturmaya dikkat etmelisiniz.
  • Nefesinizi Doğru Almalısınız… Yürüyüş ile kilo vermek istiyorsanız, diğer bir nokta tıpkı diğer egzersizlerde olduğu gibi nefes tekniklerini doğru uygulamanızdır. Siz yürüme ile meşgulken, kanınız vücut ve organlarınıza sürekli pompalanmaya devam etmektedir. Bu nedenle bedeninize yardımcı olmak için düzenli nefes almanız gerekiyor. Alacağınız nefesin ağız yolundan olması daha sağlıklıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir