YILIN FİTNESS TRENDLERİNDE NELER VAR?

Trendler kısa dönemli olarak hayatımızda olsa da, son derece akılda kalıcı oldukları bir gerçek. Bu senenin en popüler fitness çalışmalarını sizler için araştırdık ve yılın önümüzdeki sürecinde hangi fitness çalışmalarının gündemde olacağını belirlemeye çalıştık.

2020 yılının ilk çeyreğinde dünya genelinde meydana gelen covid-19 salgını nedeniyle, yılın ilk aylarını neredeyse evden çıkmadan geçirdik diyebiliriz. Evde geçirdiğimiz bu süreci değerlendirmek ve formunu korumak isteyenler; çeşitli fitness ekipmanları temin ederek, sporunu evde yapmaya başladı.

Bu yılın en trend fitness çalışmalarını belirlerken, dikkate almamız gereken noktalar; yeni çalışmalar, beslenme şekilleri ve teknoloji olmalı. Hedefiniz ister uzun vadeli sağlıklı yaşam, isterse fazla kilolarla baş etmek olsun, en çok tercih edilen fitness trendlerini bir bütün olarak ele almak gerekiyor.

Dünya genelinde 2020 yılının en çok uygulanan fitness çalışmalarını ve etkileyen faktörleri inceleyerek, klasik spor rutinlerinizi değiştirmek ister misiniz?

2020’nin Fitness Trendleri;

  • Karma Yoga: Son dönemlerin sıkça duyduğumuz egzersizleri arasında yer alan yoga ve çeşitleri popülerliğini korumaya devam ediyor. Sağlıklı yaşamı ve zihin berraklığını ön planda tutan yoga çalışmaları, aynı zamanda fiziksel değişime de imkan vermektedir. Fitness ile harmanlanan yoga çalışmaları, tüm kasları çalıştırabildiğinden en etkili çalışmalar arasında yer alıyor. Her yıl kendini geliştirip yenileyen yoga çalışmalarının, yeni tanışılan 2020 versiyonu çok daha etkili ve güçlü elde etmenize yardımcı oluyor.
  • Tempolu Yürüyüşler: Yoğun tempolu çalışmalar bana göre değil diyenlerdenseniz, tam size uygun bir alternatiften bahsedeceğimizi açıklayalım. Arkadaşlarınız ya da evcil hayvanınız ile yapacağınız, günlük rutin yürüyüşler 2020 yılında fazlaca tercih edilen yöntemler arasında bulunuyor. Hem eğlenip, hem spor yapabileceğiniz bu seçenek ile şu dönemde tehlike arz eden toplu taşımadan da uzak kalmanıza yardımcı olacak. Mümkün olduğunca yürümeye çalışarak, sağlıklı ve formda kalmanız mümkün.
  • Dans ile Fitness: Fitness çalışmalarını daha keyifli bir hale dönüştürebileceğiniz bu alternatif, dünya genelinde yılın en çok tercih edilen fitness trendleri arasında bulunuyor. Kardiyo, teknik ve meditasyon odaklı pek çok dans figürü içeren farklı dans türlerinden, kendinize yakın hissettiğiniz ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Keyifli saatler geçirirken, formunuzu da korumaya devam edebileceğiniz dans ile fitness sayesinde mental olarak da kendinizi daha iyi hissedebileceksiniz.
  • Akıllı Boks: Yumruk sayaçlı boks çalışmaları ile sağlıklı kalmanız mümkün. Bileğinize takacağınız bir sayaç sayesinde, kendi rekorunuzu kırmaya çalışmayı denemelisiniz. 2020 yılının öne çıkan fitness çalışmaları arasındaki akıllı boks, aynı zamanda kilo verme sürecindeki en etkili yardımcılarınızdan biri olacaktır. Hız ve gücünüzü kaydeden bu sayaç sayesinde, kendiniz ile yarışmanın tadını çıkartabilirsiniz.
  • Grup Egzersizleri: Bu senenin en fazla rağbet gören fitness çalışmalarından olan grup egzersizleri ile haftanızı renklendirebilirsiniz. Zihninizi boşaltmaya yardımcı olacak, grup çalışmaları ile egzersizi yarım bırakma riskini ortadan kaldırabiliyorsunuz. Kendi düzeyinizde bireyler ile ideal fitness çalışmaları yaparak; hem sosyalleşecek, hem de formda kalabileceksiniz.
  • Fonksiyonel Antrenmanlar: 2020 yılının en fazla talep gören çalışmalarından olan fonksiyonel antrenmanlar ile denge ve koordinasyon bakımından da oldukça yararlıdır. Bedensel kuvveti korumaya ve güçlendirmeye yardımcı olan fonksiyonel antrenmanlar, kısa zamanda sonuç almak isteyenler için ideal egzersizler arasında yer alıyor. Günlük yaşamınızı da olumlu anlamda etkileyecek, işlevsellik kazanmanıza yardımcı olacaktır.
  • Vücut Ağırlığı Antrenmanları: Sezonun bir diğer tercih edilen fitness trendi ise bireylerin kendi vücut ağırlıklarından yararlanarak yaptığı çalışmalardır. Push-up, plank, squat gibi çalışmalar, kendi vücut ağırlığınızdan yararlandığınız çalışmalara örnek olarak gösterilebilir. Fazlaca kalori yakmanızı sağlayacak ve kaslarınızı güçlendirip, kuvvetlendirecek vücut ağırlığı antrenmanları, 2020 yılının en trend fitness çalışmalarından biridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir