Korayspor Blog

Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken Besinler

Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken Besinler

Gece yatmadan önce yapılacak öğün, vücut için önemlidir ve dengeli bir şekilde planlanmalıdır. Gece yatmadan önce yapılacak öğünde, karbonhidratların ve proteinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Gece yatmadan önce tüketilecek bir öğünde az miktarda yağ içeren yiyecekler tercih edilmelidir, çünkü bu sayede vücut kilo kazanmaz ve sindirim sistemi rahat çalışır. Gece yatmadan önce tüketilecek bir öğünde meyve ve sebzeler de tüketilebilir, ancak çok miktarda tüketilmemesi önerilir çünkü bu nedenle vücut sıvı tutar ve sabah uyanırken kendinizi şişkin hissedebilirsiniz.

Sıvı içeriği yüksek olan yiyecekler de gece yatmadan önce tüketilecek bir öğünde tercih edilebilir, çünkü bu sayede vücut nemlendirilir ve uyku sırasında susuz kalınmaz. Ayrıca, gece yatmadan önce tüketilecek bir öğünde büyük miktarlarda yiyecek tüketilmemesi önerilir, çünkü bu sayede vücut rahatça uyur ve sindirim sistemi rahat çalışır.

Uzak Durmanız Gereken Besinler

Gece Uzak Durulması Gereken Yiyecek ve İçecekler;

  1. Kahve: Gece yatmadan önce kahve tüketimi, uyku kalitesini etkileyebilir. Yapılan araştırmalarda kahvenin içerisinde bulunan kafeinin, uyarıcı özelliği bulunması nedeniyle uyku düzeninde bozulmalar meydana getirdiği gözlemlenmiştir. Ancak bu durum, kişiye göre değişkenlik göstereceğinden vücudunuzu gözlemlemenizi tavsiye ederiz.
  2. Şekerli İçecekler: Gece yatmadan önce şekerli içecekler tüketimi, uyku kalitesini etkileyebilir ve aşırı şeker tüketiminin diyabet gibi sağlık sorunlarına neden olabileceğini unutmamak gerekir. Ayrıca asit içeriği de bulunan bu gibi içeceklerin, çeşitli sağlık sorununa da neden olduğunu hatırlatmak isteriz.
  3. Kırmızı Et: Kırmızı et, gece yatmadan önce sindirimi zor olan bir besindir ve uyku kalitesini etkileyebilir. Ayrıca geç saatte tüketilen kırmızı et mide ve sindirim sorunlarına da sebep olacağından tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.
  4. Yağlı Yiyecekler: Yağlı yiyecekler, gece yatmadan önce sindirimi zor olan bir besindir ve kilo alımına neden olabilir. Sağlıksız bir bedene neden olabileceği gibi çeşitli kalp hastalıklarının da meydana gelmesine neden olabilir. Ayrıca sağlıksız yağlar tüketmenin kolesterol üzerinde de olumsuz etkileri bulunmaktadır.
  5. Ekmek ve Makarna Gibi Karbonhidratlar: Gece yatmadan önce yüksek miktarda karbonhidrat tüketimi, uyku kalitesini etkileyebilir. Ayrıca geç saatlerde tüketilen karbonhidratlar, fazla kilo almanıza da neden olacaktır.
  6. Alkol: Gece yatmadan önce alkol tüketimi, uyku kalitesini etkileyebilir ve aşırı alkol tüketiminin sağlık sorunlarına neden olabileceğini unutmamak gerekir.
Gece Uzak Durulması Gereken Yiyecekler

Geç Saatte Tüketebileceğiniz Sağlıklı Besinler;

Sağlıklı Besinler