SOĞUK HAVALARDA TREKKİNG YAPMANIN FAYDALARI

Birçok sağlık ve trekking uzmanı, kişisel sağlık açısından daha yararlı olduğu konusunda hemfikirler. Hava şartları ve oluşabilecek sakatlanmaları öngörerek önlem alınması durumunda, kış aylarında trekking yapmanın ne kadar keyifli olduğunu göreceksiniz.

Kışın nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların artmasına rağmen, kış mevsiminde soluduğunuz havanın ne kadar temiz olduğunu fark etmiş olmalısınız. Ciğerlerimizi temiz hava ile doldurabileceğiniz kış aylarında, trekking yapmak vücut direncimizi arttıracaktır. Ayrıca daha fazla doğada vakit geçirme imkanı bulduğunuzdan, daha fazla oksijen alabileceksiniz.

Bağışıklık sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunan kışın trekking yapmanın, daha pek çok faydası bulunuyor. Ancak ilk olarak bahsettiğimiz gibi gerekli tedbirleri almak koşuluyla… Aksi takdirde spor yapmaya çalışırken, kendinizi hasta etmeniz kaçınılmaz olacaktır. Beden ve ruh sağlığınız için yararlı olan kış trekkingi yapmak için ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri sizler için araştırdık.

Kış Trekkingi için Neler Kullanmalıyız?

Outdoor sporlarının en popüleri olan trekkingi kışın yapacaksanız, kullanacağınız giysiler oldukça büyük önem taşıyor. Engebeli yürüyüşleriniz sırasında, ergonomik tasarımları ile destek sağlayacak ve bu alana özel tasarlanmış ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.

  • Outdoor Montları: Özel teknolojiler ile tasarlanan outdoor montları, farklı özellikleri ile dikkat çekiyor. Rüzgar ve su geçirmeyen, soğuk almayan, ıslanmayan özel kumaşlar ile üretilen outdoor montlarının, aynı zamanda teri buharlaştırabilen teknolojilere sahip olması da mükemmel bir özellik… Nefes alabilen özellikleri ile terin buharlaşmasına yardımcı olarak, terin üzerinde kurumasına izin vermiyor. Dolayısıyla soğuk havaya karşı sizi koruyacak ve hasta olmanızı önleyeceklerdir.
  • Outdoor Pantolonları: Soğuk havaya rağmen hareket yeteneğinizi kısıtlamayacak ve ergonomik tasarımları ile ekstra konfor sunan outdoor pantolonları, bu alana özel tasarlanmaktadır. Marka ve modeline göre birbirinden özel donanım ile üretilen bu pantolonlardan bazı eksi derecelerde dahi vücut ısısını koruyabiliyor. Üstelik renkli ve şık tasarımları ile enerjinizi yenileceğini de belirtelim. Soğuk havayı hissetmeden sporunuzu yapabilecek ve kışın trekking yapmanın tadını çıkartabileceksiniz.
  • Outdoor Bot ve Ayakkabıları: Kaymaz taban yapıları ile outdoora özel hazırlanan outdoor bot ve ayakkabıları, en yeni teknolojiler ile dünyaca ünlü spor markaları tarafından üretilmektedir. Su geçirmez, nefes alabilen, soğuk geçirmeyen, zemin tutan outdoor bot ve ayakkabıları ile yürüdüğünüz alan ve engebeleri kolaylıkla aşabileceksiniz. Hem sporunuzu yapabilecek, hem de şık görünümünüz ile dikkatleri üzerinize çekebileceksiniz.
  • Outdoor Sırt Çantaları: Soğuk havadan etkilenmemek ve sporunuzu keyifle yapabilmeniz için gereken tüm malzemeleri, suyunuzu ve diğer ihtiyaçlarınızı rahatlıkla yanınızda taşıyabilmeniz için geniş iç hacimleri ile oldukça kullanışlı tasarlanan outdoor çantanızı da yanınıza almayı unutmamalısınız. Renkli dizaynları ile beğeni kazanan outdoor çantaları marka ve modeline göre daha pek çok özellik ile karşımıza çıkıyor. Üstelik outdoor çantaları, geniş omuz askıları ile taşıdığınız yükü, eşit olarak iki omuza dağıttıklarından dolayı sırt ağrılarının oluşmasına engel olduklarından, sağlıklıdırlar.

Soğuk Havada Trekking Yapacaklara Öneriler;

  1. Sık mola vermemeye ve mola sürelerini uzun tutmamaya çalışmalısınız,
  2. Kayalık ve kaygan zeminlerde, tek sıra halinde yürünmelidir,
  3. Eğer karlı bir hava varsa, kayaların yan bölgelerindeki karların yumuşak olduğunu ve batma tehlikeniz olduğunu unutmamalısınız.
  4. Yokuş çıkarken ayakkabınızın burnunu saplamalı, inerken ise topuklarınızı yere saplamalısınız.
  5. Yanınızda herhangi bir olumsuzluğa karşın mutlaka düdük bulundurmalısınız.
  6. Trekking yapacaksanız, mevsim fark etmeksizin mutlaka outdoor ürünlerini tercih etmelisiniz.
  7. Tercihinize göre bilekli ya da bileksiz mutlaka outdoor ayakkabı ve bot giyinin.
  8. Şapka, suluk, çakı gibi yardımcı malzemeleri outdoor çantanızda daima bulundurmaya dikkat edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir