SAĞLIKLI OMURGA İÇİN İDEAL OKUL ÇANTASI

Korona virüs nedeni ile sürekli ertelenen okulların açılması sürecinde, net olmamak ile beraber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Eylül olarak belirtilen yüz yüze eğitimin başlamasının söz konusu olması ile öğrencilerin ihtiyaçları yeniden gündeme gelmeye başladı.

Özellikle omurga sağlığı bakımından büyük önem taşıyan okul çantası tercihleri yapılırken, çocukların gelişimine olumsuz etki bırakmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni sezon Okul Çantası tercihlerinizi yaparken çocuğunuzun yaşını, kilosunu ve boyunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Yanlış bir okul çantası seçmeniz durumunda; bel fıtığı, omurga şekli ve duruş bozukluklarının yanı sıra sırt ağrıları yaşanması kaçınılmaz oluyor. İlerleyen yaşlarda daha büyük sağlık sorunları ile karşılaşılmaması için okul çantası tercihlerinin özenle yapılması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

İdeal Okul Çantası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Özel olarak ayarlanabilir omuz askılarını da hesaplayarak, çocuğunuzun bel hizasından 5 cm. üzerinde bulunan okul çantası modellerini tercih etmelisiniz. Ayrıca omuz askılarının hesaplamasını yaparken, içerisine yük konulduğunda çantanın aşağı doğru esneyeceğini de dikkate almalısınız.
  • Tercih ettiğiniz okul çantasının omuz askılarında, koruyucu ve destekleyici pedler olup olmadığına bakmanızı tavsiye ediyoruz. Yeni teknolojiler ile tasarlanan, ergonomik okul çantalarında dünyaca ünlü markalar, çocukların bedensel sağlığını göz önünde tutarak tasarımlarını yaptıklarından genelinde omuz pedi yer alıyor.
  • Okul çantası tercihinizi yaparken önem vermeniz gereken diğer bir önemli konu; çantanın ağırlığı olmalıdır. Görsel olarak çok şık tasarlansa da, içi boş iken olması gerekenden daha ağır olan bir çanta, ilerleyen dönemde sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir. Ayrıca ekleyeceğiniz her türlü aksesuarında çantanın ağırlığını arttıracağını unutmamalısınız.
  • Satın alacağınız okul çantasının bel bölgesinin, yumuşak sünger pedler ile desteklenmesi, çocuğunuzun sağlığı bakımından oldukça önemlidir. Bele binecek yükün etkilerini azaltabilmek açısından gerekli bir ayrıntıdır.
  • Yine bel bölgesi bakımından önemli olan bir diğer ayrıntı ise bel kemeri bulunmasıdır. Çocuğunuz için okul çantası seçimi yaparken, seçenekler arasında bulunuyorsa bel kemeri bulunan modelleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Okul çantası seçerken varsa önceliği tekerlek bulunan modellere vermenizi öneriyoruz. Bu tür modellerin çekerek taşınma imkanı bulunduğundan, çocuğunuzun yükünü azaltacak ve ağırlığın sırtında bulunmasını engelleyecektir.
  • İdeal okul çantasını seçerken dikkat etmeniz gereken diğer konu okul çantasının, kendi içerisinde bölümlerden oluşması olmalıdır. Farklı bölmeleri olan okul çantalarında, kitap ve diğer malzemelerin düzgün bir şekilde yerleşmesini sağlayacağından, taşınan yükün de dengeli bir şekilde bölünmesine yardımcı olacaktır.
  • Çocuğunuzun sağlığını korumak adına, belirli aralıklar ile okul çantasının içini tamamen boşaltmalı ve gereksiz olarak taşınan malzemelerin çantada bulunmasını engellemelisiniz. Bu gibi önlemler, çocuğunuzun sağlığı bakımından son derece önemli ayrıntılardır.
  • Okul çantası seçerken, elektronik cihazlara ait bölmelerin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer çocuğunuzun yaşı gereği bu tür cihazlar kullanmasına gerek yoksa fazladan yük binmesine neden olmaması için en uygun modeli tercih etmelisiniz.
  • Dayanıklı tasarımları, ayarlanabilir omuz askıları ve küçük eşyaların düzenli tutulması için fermuarlı ön cep detayları gibi pek çok ergonomik detayı bulunan dünyaca ünlü spor markalarının, uygun fiyat seçenekli tüm yeni sezon Okul Çantası modellerini dilerseniz sitemizden inceleyebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Nike, Adidas, Puma başta olmak üzere pek çok ünlü spor markasının, en yeni teknolojiler ile tasarladığı çocuk ve yetişkin grubu, yeni sezon sırt çantası modellerine sitemizden kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz ücretsiz kargo avantajından yararlanarak hızlı bir şekilde sipariş verebileceğinizi de belirtmek isteriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir