PATEN KAYMAK ETKİLİ BİR EGZERSİZ MİDİR?

Her yaş grubunun ilgisini çekmeyi başaran paten kaymak, doğru bir şekilde uygulandığında oldukça etkili bir egzersiz türüdür. Keyif alarak yapacağınız bir egzersiz olan paten kaymak, adrenalin ve heyecan tutkunlarının vazgeçemediği aktivitelerin ilk sıralarında yer alıyor.

Henüz paten kaymayı denemediyseniz, çok şey kaçırdığınızı hemen söyleyelim. Paten kaymak, vücutta bulunan tüm kasları çalıştırabilen, sporu eğlenceye dönüştürmenin en etkili yollarından biridir. Aerobik aktiveler arasında bulunan paten kaymak, kalori yakma konusunda da çok başarılı.

Vücuttaki yağ yakımını hızlandıran ve kısa sürede fazla kalori harcamanıza yardımcı olan paten kaymak, hızlı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin yanı sıra mevcut formunu korumak isteyenler için mükemmel bir alternatiftir.

Tekerlekli paten ile sokak ve açık havada paten kayarken, buz pateni tercih edenlerin özel buz pateni alanlarını kullanması gerekiyor. Tekerlekli paten yapmak istiyorsanız, bir salona ihtiyaç duymazsınız. Dilediğiniz her yer, uygun güvenlik şartlarının olması koşulu ile tekerlekli paten kaymanıza imkan sağlayacaktır.

Paten Kaymak İçin Nelere İhtiyacınız Var?

  1. Kullanım amacınıza ve tarzınıza uygun bir paten ve koruyucu ekipmanlar,
  2. Hareket yeteneğinizi kısıtlamayacak spor tayt veya şort modelleri,
  3. Teri buharlaştıran özel teknolojili, mevsime göre tercih edebileceğiniz rüzgarlık ya da sweatshirts modelleri,
  4. Kolayca yanınızda taşıyabileceğiniz kaliteli bir suluk.

Tekerlekli Paten ile Kaç Kalori Yakılır?

Kilo vermek istiyor ve aynı zamanda spor salonlarında fitness yapmaktan sıkılıyorsanız, paten kaymak sizin için eşsiz bir seçenek olacaktır. Düzenli paten kayan bireyler, kolayca kilo verebilirler. Amerikan Harvard Üniversitesi, Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırma sonucunda; orta seviyede hızla paten kayan bir kişi, saatte 420 ile 622 arasında kalori harcamaktadır.

Bireysel olarak vücut yapısına ve kullanılan paten türüne farklılık gösterse de, en az 420 kalori yakacağınızı hemen belirtelim. Çünkü bu oldukça iyi bir rakamdır. Koşu, ip atlama, dans etme ve yürüyüş gibi diğer aktiviteler ile karşılaştırıldığında paten kaymak, aynı sürede çok daha fazla kalori harcamanızı sağlıyor.

Bu durumda paten kayarak; kolayca kilo verebilir ve formunuzu koruyabilirsiniz. Üstelik kendinizi spor yapmaktan ziyade, eğlenirken bulacağınızı garanti ediyoruz. Düzenli paten kayarak, vücudunuzdaki yağ yakımını hızlandıracak; hem sağlıklı, hem de formda görünebileceksiniz.

Paten Kaymanın Faydaları Nelerdir?

  • Tüm Kasları Çalıştırır… Kaslarınızda dayanıklılık ve gelişim olmasını istiyorsanız, düzenli paten kayarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Neredeyse tüm vücut kaslarını çalıştırabileceğiniz bu aktivite de, daha fazla kalori ve yağ yakmanızı sağlayan bacak kaslarının aktif bir şekilde çalıştırılmasını sağlayacaktır.
  • Denge Kurmanızı Sağlar… Vücut dengenizi geliştirmenize yardımcı olan etkili bir spor olan paten kaymak sayesinde bedeninizin daha dik durduğunu ve varsa postur sorunlarının düzeldiğini fark edeceksiniz. Paten kaymak için dik durmak gerekir ve dizlerin hafif kırık olmasına özen gösterilir. Tam denge kurabilmek için el ayak koordinasyonuna dikkat etmek gerekecektir.
  • Yüksek Kalori Yakımı… Hızlı bir şekilde kalori harcamanıza neden olacak paten kaymanın, en etkili sonuçlarından biri kilo kontrolünde size yardımcı olmasıdır. Düzenli paten ile yağ yakar ve ciddi miktarda kalori yakarsınız.
  • Mental Rahatlama… Hangi yaşta olursanız olun, stres mutlaka bir yerde karşımıza çıkıyor. Paten kaydığınızda, kendinizdeki zihinsel rahatlamayı fark edecek, kendinizi bir kuş kadar özgür hissedeceksiniz. Bir yandan tüm stresinizi atarken, diğer yandan forma gireceksiniz.
  • Sosyalleştirir… Paten turları, etkinlikler ve skateparklar ile paten kayarken, sizin gibi spor ve adrenalin tutkunu başka insanlar ile tanışma imkanı bulabileceksiniz. Paten sporuna gönül veren kişiler ile iletişime geçerek de kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir