OUTDOOR MACERASI ARAYANLARA SPOR ÖNERİLERİ

Şehir yaşamı ve iş hayatının temposu nedeni ile insan, her geçen gün doğadan biraz daha uzaklaştı. Pek çoğumuz sporumuzu dahi, konfor alanımız olan fitness salonlarından çıkmadan yapıyoruz. Oysa ki; düzenli olarak spor aktivitelerinizi doğada yaptığınızda, fiziksel olduğu kadar mental olarak da rahatladığınızı fark edeceksiniz.

Doğa ile iç içe yapabileceğiniz oldukça fazla spor bulunuyor. Belki de bugüne kadar neden aklınıza gelmediğini sorgulayacağınız bu aktiviteleri gerçekleştirmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde, kendiniz için gerçek bir zaman ayırdığınızı hissedeceksiniz. İster yalnız, isterseniz de sevdikleriniz ile grup olarak yapabileceğiniz doğa sporlarını sizler için araştırdık.

Sonbaharın geldiği bugünlerde, heybetli ağaçlar ve kurumuş yapraklar arasında hiking yapmanın tadından ve yeni sezon outdoor ayakkabılarınızın sunduğu konfordan asla vazgeçemeyeceğinizi garanti ediyoruz. Her biri ilginizi çekebilecek sağlıklı ve bir o kadar eğlenceli doğa sporlarını dilerseniz birlikte inceleyelim.

En Popüler Outdoor Sporları TOP 5

TOP 5 Kampçılık… Doğal ortamda bir süre konaklamak anlamına gelen kampçılıkta temel esas doğal ortam koşullarını korumaktır diyebiliriz. En önemli outdoor sporlarından biri olan kampçılık, doğaya zarar vermeden, doğal ortam koşullarına uyum sağlayarak yaşamaktır. Diğer outdoor sporlarında olduğu gibi kampçılıkta da pek çok kural ve eğitim süreci bulunur. Yeşilin ve mavinin her tonunu görebileceğiniz kampçılıkta, şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlerin en sık tercih ettiği doğa sporları içerisinde yer alıyor.

TOP 4 Kaya Tırmanışı… Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez sporları arasında olan kaya tırmanışı, günlük yaşamın stresi ve rutini dışında kalmak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Pek çok farklı tırmanış çeşidinin bulunduğu bu outdoor sporunda, yeni başlayanlardansanız sportif tırmanışı tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Bir çok faydası bulunan kaya tırmanışı sporunda, stratejik karar alma yetisi ve özgüven en spesifik yararlarındandır. Outdoor sporuna ilgi duymaya başladıysanız, en yeni teknolojiler ile tasarlanmış, konforlu ve şık görünümleri ile outdoor giyim ürünleri ile rahatça sporunuzu yapabilirsiniz.

TOP 3 Dağcılık… Öğrenilmesi ve özellikle dikkat edilmesi gereken pek çok ayrıntının bulunduğu dağcılık sporu, oldukça geniş kapsamlı bir outdoor sporudur. Yürüyüş, tırmanış, kamp kurma gibi pek çok outdoor aktivitesini içerisinde bulunduran dağcılık sporu, doğal ortam koşullarını öğrenerek uyum sağlama da etkilidir. Risk oranı fazlasıyla yüksek olan bu sporda, risk faktörlerini ortadan kaldırabilmek için tüm kurallara uygun davranmaya özen göstermeliyiz. İnsanın ruhunu dinlendirerek, mutluluk ve rahatlama sağlayan dağcılık sporu ile sağlıklı yaşayabilirsiniz.

TOP 2 Yamaç Paraşütü… Ayaklarınızın altında eşsiz bir manzara ve boşlukta uçtuğunuzu hayal edin. Düşünürken bile adrenalin dolduğunuzu hisseder gibiyiz… Kendinizi yaklaşık 2 bin metrelik bir tepeden aşağıya bırakıyorsunuz ve rüzgar ile havanın kaldırma kuvveti sayesinde 3-4 bin metre kadar yukarıya çıkıyorsunuz. Bir kuş kadar özgür kalarak ve tek başınıza ya da dilerseniz eğitmen eşliğinde bu sporu yapabilirsiniz. Bedeniniz rüzgar ile havada dans ederken, tam anlamıyla ayaklarınız yerden kesilecek.

TOP 1 Hiking… Genellikle günü birlik yapılan hiking sporunun, zorluk derecesi düşüktür. Doğa gezileri ve doğada yürüyüş olarak özetleyebileceğimiz bu outdoor sporu, en çok tercih edilen doğa sporlarındandır. Uygun bir hava ve rotaya sahipseniz; ihtiyaçlarınıza maksimum seviyede cevap verebilecek outdoor çantanızı da yanınıza alarak, hemen yola koyulabilirsiniz. Hem spor yapacak, hem de doğanın tadını çıkartabileceğiniz hiking, her yaştan bireyin kolaylıkla yapabileceği bir spordur. Özel bir eğitim almaya ihtiyaç duyulmayan bu spor, mental olarak da kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir