Neden Tenis Oynamalıyız?

Tenis, ülkemizde de pek çok kişi tarafından severek oynanan bir spordur. Zihni, kasları güçlendirmesi, bedensel zindeliği ve vücut sağlığını korumaya yardımcı olan tenis, eğlenceli bir spor dalı olmasının yanı sıra sevdikleriniz ile beraber oynayabileceğiniz bir oyunda olabilir.

Beden sağlık bakımından birçok yararı olan tenis sporu, sosyalleşmeye yardımcı olduğu gibi zihinsel fayda da sağlamaktadır. Her ne kadar başlangıçta zorlanmanıza neden olsa da, tenis oynadıkça öğrenerek keyif alabileceğiniz bir aktivitedir.

Tenis sporu ile enerjinizin yükseldiğini, bedensel zindeliği günden güne arttırdığınızı fark edeceksiniz. Düzenli çalışmalar ile devamlılık sağlamanız durumunda tenis, daha güçlü kaslara sahip olmanıza da destek olur.

Neden Tenis Oynamalıyız?
Neden Tenis Oynamalıyız?

Tenis Sporunda Nasıl Giyinmelidir?

  1. Teniste Üst Giyim… Genelde tenis oynayan erkek ve kadın sporcular alt ve üst olmak üzere iki parça kıyafet kullanırlar. Tişörtler, polo tişörtler ya da tenis ceketi gibi seçeneklerden kendinize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey ise rahat edebiliyor olmanızdır. Her biri özel teknolojiler ile üretilen tenis giyim ürünleri içerisinde, zevkinize uygun bir ürün mutlaka bulacaksınız.
  2. Teniste Alt Giyim… Kadın ve erkek sporcuların konforu ön planda tutularak tasarlanan hiyim ürünlerini tercih edebilirsiniz. Hareket özgürlüğünüzü kısıtlamayacak ve kendinize daha yakım bulacağınız bir ürün tercih edebilirsiniz. Tenis etekleri ya da tenis şort alternatiflerini bu noktada değerlendirmeniz gerekiyor.
  3. Teniste Aksesuar Seçimi… Tenis sporunda kullanılan aksesuarlar genellikle saç bantları, tenis spor çantaları, tenis şapkaları ya da bileklikler gibi pek çok aksesuar kullanılmaktadır. Her biri ergonomik yapıda tasarlanan bu aksesuarlar ile kortta kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.
  4. Tenis Ayakkabıları… Dünyaca ünlü spor markaları tarafından, özellikle bu amaca yönelik olarak tasarlanan tenis ayakkabısı modelleri, birbirinden şık ve göz alıcı dış tasarımları ile sizi seçim yapmakta biraz zorlayabilir. Kortta sporunuzu yaparken hem şık görünmenizi, hem de rahat etmenizi sağlayacak yeni sezon tenis ayakkabısı modellerine mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.
Tenis Giyim Önerileri
Tenis Giyim Önerileri

Teniste Raket Seçiminin Önemi;

Tenis sporunun ekipmanları arasında ilk sırada yer alan tenis raketlerinde doğru seçim yapmanız oldukça önemlidir. Aksi halde bileğinizi zorlayabilir ya da dirsek incinmesi gibi pek çok sağlık sorunları yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

• Ağırlık: Raket seçiminde mutlaka dikkat edilmesi gereken ilk konu ağırlıktır. Ağır raketler, daha güçlü olan ürünlerdir. Örnek vermek gerekirse; havada 100 kilometre hızla size doğru gelirken birbirinden farklı ağırlıkta olan iki raket ile vurduğunuzda, ağır olan raketin daha hızlı bir şekilde geri döndüğünü fark edeceksiniz.

• Denge: Dengeyi belirlemek de, raket seçimi üzerinde etkilidir. Ağır kafa raketleri kontrol etmesi güçtür ancak oyun esnasında başarılı sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Raket kontrolünüzü iyiyse ancak vuruşta sorun yaşıyorsanız ağır kafalı raketleri, vuruşunuz güçlü ancak kontrol sorunu yaşıyorsanız da hafif raketleri tercih etmeniz gerekiyor.

• Ebat: Raket büyüklüğü de seçim yaparken, dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Özellikle yeni başlayanlardansanız, daha kolay kullanabilmeniz için raketinizin 105 inç ebarlarında olması gerekiyor.

• Grip Ölçüsü: Tenis raketlerinin sap kalınlığı grip ölçüsü olarak adlandırılır. 1’den 5 numaraya kadar uzanan, kalınlıklara sahip olan raketlerde, yeni başlıyorsanız küçük grip ölçüsüne sahip olanı almanızda yarar olduğunu belirtelim. Eğer küçük geldiğini oynarken düşünürseniz, çeşitli aksesuarlar ile büyütebilirsiniz.

• Kordaj Sıklığı: Raketin baş bölümünde bulunan dikey ve yatay teller kordaj sıklığı olarak isimlendirilmektedir. Kordajlar; 16×18, 16×19 ve 18×20 gibi farklı sıklık aralıklarında tasarlanmaktadırlar. Tenise yeni başlıyorsanız 16×18 gibi açık kordajlar tercih edebilirsiniz.

Teniste Raket Seçimi
Teniste Raket Seçimi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir