MİCELLAR SUYUN YARARLARI VE KULLANIMI

Micellar su; yıkama suyu, arıtılmış su, gliserin gibi nemlendiricilerin, temizlik ve hijyen amaçlı kullanılan bileşikler olan ile hafif yüzey aktif maddeler kullanılarak elde edilmektedir. Dermatologlar tarafından cilt sağlığı için tavsiye edilen micellar su, çok amaçlı olarak kullanılabiliyor.

Cildi nemlendirerek, yenilenmesini sağlayan micellar su, cilt temizliğinde de etkilidir. Özellikle sabahları güne başlarken kullanmanız tavsiye edilen micellar su ile daha canlı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Vücudumuz için son derece önemli olan cildimizi yumuşak, esnek ve pürüzsüz olmasına yardımcı olan micellar su, tahriş ve enfeksiyon gibi sorunları da en aza indiriyor. Ciltteki kir ve yağı temizleyebilen micellar su, gliserin içeriğine sahip olduğundan cildi nemli tutmaya yardımcı olmaktadır.

Kuru bir cilt yapısı bulunanların da rahatlıkla kullanabileceği micellar su, oldukça hafif ve daha az tahriş edici yapısı ile önerilmektedir. Üstelik içerisinde alkol de barındırmayan micellar su, deriden yağı çekmesi ile de cildi arındırmada etkilidir.

Micellar Suyun Faydaları ve Kullanım Alanları;

  • Sağlıklı ve Derinlenmesine Temizler… Micelların yapısında bulunan ve oldukça etkili olan bileşenler ile cilt dokusunda gün boyunca biriken kir ve yağı derinlemesine temizlerken, bunu sağlıklı bir şekilde yapmaktadır. Cilt geçirgenliğini de arttıran gliserini içerisinde barındıran micellar su, cildin daha derin katmanlarına inerek daha derin bir temizleme sağlıyor. Micellar suyunu bir şişeye koyarak, yüz temizleyici olarak kullanabilirsiniz.
  • Cildi Doğal Nemlendirir… İçeriğinde gliserin gibi nemlendirici bileşiklerde bulunan micellar suyu, düzenli olarak kullanıldığında cildin nem dengesini sağlamaktadır. Ciltte oluşan hidrasyonun düzelmesini sağlamak amacıyla da kullanılan micellar suyu, doğal bir nem vererek cildi yenilemeye yardımcı olur. Ayrıca cildi korumak adına özel bir bariyer oluşmasına destek olur. Micellar suyunun içerisinde bulunan gliserin nedeni ile cilde topikal olarak uygulandığında, mevcut yaraların daha hızlı iyileşmesine de yardımcı olmaktadır.
  • Çok Yönlü Kullanılır… Tüm cilt tipleri için uygun olduğu belirtilen micellar suyu, çok yönlü kullanıma da uygundur. Micellar suyunun meydana getiren ana bileşenlerden biri olan gliserin, ciltte oluşan tahriş ve tahrişlerin düzelmesine yardımcı olur. Micellar suyu, cilt temizliği için kullanılan sabun ve alkoller gibi cildi tahriş etmez ve yapısını bozmaz. Cildiniz ister hassas bir yapıda olsun, ister kuru olsun her birey rahatlıkla micellar suyunu kullanabilecektir.
  • Temiz Tutmayı Sağlar… Cildi nemlendiren ve derinlemesine temizleyen micellar suyu, aynı zamanda ciltte koruyucu bariyer oluşturduğundan cildin temiz kalmasına da yardımcı olmaktadır. Özellikle cildinizde akne sorunları varsa ve enfeksiyona yatkın bir cildiniz varsa, her sabah uyandığınızda düzenli olarak micellar suyu ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanımda akne ve siyah nokta gibi cilt sorunlarından kurtulabilirsiniz. Kir ve yağı tamamen ciltten temizleyen micellar suyu sayesinde, daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.
  • Taşınabilir Yapıdadır… Kullanışlı ve kullanımı kolay olan micellar suyu, taşınabilir olduğundan son derece ergonomiktir. Cilt bakımı rutinlerinizden biri olması gereken micellar suyu, kullanışlı ve kullanımı kolaydır. İstediğiniz ebatlarda yanınızda taşıyabileceğiniz micellar suyunun yararları için günde sadece birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır. Temizleyici ve tonik olarak kullanabileceğiniz micellar suyu sayesinde, tüm bu malzemeleri ayrı olarak yanınızda taşımanıza gerek kalmıyor.
  • Ciltte Tonlama Sağlar… Cildinizde oluşan ton farklıları ya da lekeler varsa micellar suyu yardımınıza koşabilecektir. Cildi derinlemesine temizlediğinden düzenli kullanım ile cildin renk tonunu düzenlemeye ve dengelemeye destek olur. Cildin daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlayan micellar suyu sayesinde her an taze bir cilde sahip olabileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir